OTP Nyugdíjpénztár: Egyre többen, egyre többet tesznek a boldog nyugdíjaskorért

OTP Nyugdíjpénztár: Egyre többen, egyre többet tesznek a boldog nyugdíjaskorért
2021. 10. 01., 16:45

Az egyéni tagok mellett a munkáltatók is egyre aktívabbak a legnagyobb hazai nyugdíjpénztárnál.

A pandémiás helyzetben sem tévesztik szem elől az anyagi gondoktól mentes időskort az OTP Nyugdíjpénztár tagjai. Az idei év első félévében több mint 9 000 új pénztártag csatlakozott a legnagyobb hazai nyugdíjpénztárhoz, ami több mint 65 százalékkal haladja meg a tavalyi első félév eredményeit. Az egyéni és munkáltatói befizetések szintén felülmúlták 2020 első hat hónapjának eredményeit. Az OTP Nyugdíjpénztár az idősek világnapja alkalmából azonban ismét felhívja a figyelmet a hosszú távú öngondoskodás fontosságára.  

Az elmúlt másfél évben a lakosság számára megnőtt a stabilitás, a kiszámíthatóság és a hosszú távú jövő megalapozásának jelentősége. Az OTP Nyugdíjpénztár első féléves eredményei alapján egyre többen, egyre többet tesznek félre az anyagi gondoktól mentes időskor biztosítása érdekében. A legnagyobb hazai nyugdíjpénztárhoz 2021 első hat hónapja során több mint 11,87 milliárd forintnyi befizetés érkezett, ami 12 százalékos bővülést jelent 2020 azonos időszakához képest.

Az összes befizetés mintegy 75 százaléka, 8,8 milliárd forint idén is az egyéni pénztártagoktól érkezett, ugyanakkor a munkáltatók is egyre aktívabbak, hiszen 2021 első hat hónapjában több mint 3 milliárd forinttal támogatták dolgozóik anyagi gondoktól mentes időskorát, ami 9 százalékos bővülés a tavalyi év azonos időszakához képest, ami azt jelenti, hogy 2020 után 2021-ben is emelkedni fog a munkáltatói hozzájárulások összege.

„Bizonytalan időkben természetes, hogy olyan partnert keresünk hosszú távú befektetéseink gyarapításához, aki bizonyította, hogy képes stabilan hajózni, még a haragos vizeken is. Az OTP Nyugdíjpénztár az elmúlt időszakban bizonyította, hogy éppen ilyen szervezet. Éppen ezért vagyunk rendkívül büszkék arra, hogy az idei év első félévében 9000 új pénztártag csatlakozott hozzánk, ami közel kétharmados emelkedés a tavalyi első félév eredményeihez képest – emelte ki Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója. – Fontos kiemelni, hogy ezért a bizalomért meg kell dolgozni, hiszen folyamatosan fejlesztjük digitális szolgáltatásainkat, valamint stabil hozamokkal segítjük pénztártagjainkat a nyugdíjcélú öngondoskodásban.” 

Az OTP Nyugdíjpénztárnál 2021 első félévében 9100-an kezdtek el félretenni a boldog nyugdíjasévekre, ami több mint 65 százalékos emelkedés a tavalyi év első félévéhez képest, így a hazai piac legnagyobb nyugdíjpénztáránál már több mint 243 300 tag gyarapítja nyugdíjcélú megtakarításait. Az új belépők átlagéletkora 38 év volt, vagyis immáron harmadik éve marad az új belépők átlagéletkora 40 év alatt. 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-02 19:18:00
Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált Termékmustra alapján 13 termék esetében igényelhetik a legjobbaknak járó elismerést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS