OTP Nyugdíjpénztár: Egyre többen, egyre többet tesznek a boldog nyugdíjaskorért

OTP Nyugdíjpénztár: Egyre többen, egyre többet tesznek a boldog nyugdíjaskorért
2021. 10. 01., 16:45

Az egyéni tagok mellett a munkáltatók is egyre aktívabbak a legnagyobb hazai nyugdíjpénztárnál.

A pandémiás helyzetben sem tévesztik szem elől az anyagi gondoktól mentes időskort az OTP Nyugdíjpénztár tagjai. Az idei év első félévében több mint 9 000 új pénztártag csatlakozott a legnagyobb hazai nyugdíjpénztárhoz, ami több mint 65 százalékkal haladja meg a tavalyi első félév eredményeit. Az egyéni és munkáltatói befizetések szintén felülmúlták 2020 első hat hónapjának eredményeit. Az OTP Nyugdíjpénztár az idősek világnapja alkalmából azonban ismét felhívja a figyelmet a hosszú távú öngondoskodás fontosságára.  

Az elmúlt másfél évben a lakosság számára megnőtt a stabilitás, a kiszámíthatóság és a hosszú távú jövő megalapozásának jelentősége. Az OTP Nyugdíjpénztár első féléves eredményei alapján egyre többen, egyre többet tesznek félre az anyagi gondoktól mentes időskor biztosítása érdekében. A legnagyobb hazai nyugdíjpénztárhoz 2021 első hat hónapja során több mint 11,87 milliárd forintnyi befizetés érkezett, ami 12 százalékos bővülést jelent 2020 azonos időszakához képest.

Az összes befizetés mintegy 75 százaléka, 8,8 milliárd forint idén is az egyéni pénztártagoktól érkezett, ugyanakkor a munkáltatók is egyre aktívabbak, hiszen 2021 első hat hónapjában több mint 3 milliárd forinttal támogatták dolgozóik anyagi gondoktól mentes időskorát, ami 9 százalékos bővülés a tavalyi év azonos időszakához képest, ami azt jelenti, hogy 2020 után 2021-ben is emelkedni fog a munkáltatói hozzájárulások összege.

„Bizonytalan időkben természetes, hogy olyan partnert keresünk hosszú távú befektetéseink gyarapításához, aki bizonyította, hogy képes stabilan hajózni, még a haragos vizeken is. Az OTP Nyugdíjpénztár az elmúlt időszakban bizonyította, hogy éppen ilyen szervezet. Éppen ezért vagyunk rendkívül büszkék arra, hogy az idei év első félévében 9000 új pénztártag csatlakozott hozzánk, ami közel kétharmados emelkedés a tavalyi első félév eredményeihez képest – emelte ki Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója. – Fontos kiemelni, hogy ezért a bizalomért meg kell dolgozni, hiszen folyamatosan fejlesztjük digitális szolgáltatásainkat, valamint stabil hozamokkal segítjük pénztártagjainkat a nyugdíjcélú öngondoskodásban.” 

Az OTP Nyugdíjpénztárnál 2021 első félévében 9100-an kezdtek el félretenni a boldog nyugdíjasévekre, ami több mint 65 százalékos emelkedés a tavalyi év első félévéhez képest, így a hazai piac legnagyobb nyugdíjpénztáránál már több mint 243 300 tag gyarapítja nyugdíjcélú megtakarításait. Az új belépők átlagéletkora 38 év volt, vagyis immáron harmadik éve marad az új belépők átlagéletkora 40 év alatt. 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS