OTP Nyugdíjpénztár: Egyre többen, egyre többet tesznek a boldog nyugdíjaskorért

OTP Nyugdíjpénztár: Egyre többen, egyre többet tesznek a boldog nyugdíjaskorért
2021. 10. 01., 16:45

Az egyéni tagok mellett a munkáltatók is egyre aktívabbak a legnagyobb hazai nyugdíjpénztárnál.

A pandémiás helyzetben sem tévesztik szem elől az anyagi gondoktól mentes időskort az OTP Nyugdíjpénztár tagjai. Az idei év első félévében több mint 9 000 új pénztártag csatlakozott a legnagyobb hazai nyugdíjpénztárhoz, ami több mint 65 százalékkal haladja meg a tavalyi első félév eredményeit. Az egyéni és munkáltatói befizetések szintén felülmúlták 2020 első hat hónapjának eredményeit. Az OTP Nyugdíjpénztár az idősek világnapja alkalmából azonban ismét felhívja a figyelmet a hosszú távú öngondoskodás fontosságára.  

Az elmúlt másfél évben a lakosság számára megnőtt a stabilitás, a kiszámíthatóság és a hosszú távú jövő megalapozásának jelentősége. Az OTP Nyugdíjpénztár első féléves eredményei alapján egyre többen, egyre többet tesznek félre az anyagi gondoktól mentes időskor biztosítása érdekében. A legnagyobb hazai nyugdíjpénztárhoz 2021 első hat hónapja során több mint 11,87 milliárd forintnyi befizetés érkezett, ami 12 százalékos bővülést jelent 2020 azonos időszakához képest.

Az összes befizetés mintegy 75 százaléka, 8,8 milliárd forint idén is az egyéni pénztártagoktól érkezett, ugyanakkor a munkáltatók is egyre aktívabbak, hiszen 2021 első hat hónapjában több mint 3 milliárd forinttal támogatták dolgozóik anyagi gondoktól mentes időskorát, ami 9 százalékos bővülés a tavalyi év azonos időszakához képest, ami azt jelenti, hogy 2020 után 2021-ben is emelkedni fog a munkáltatói hozzájárulások összege.

„Bizonytalan időkben természetes, hogy olyan partnert keresünk hosszú távú befektetéseink gyarapításához, aki bizonyította, hogy képes stabilan hajózni, még a haragos vizeken is. Az OTP Nyugdíjpénztár az elmúlt időszakban bizonyította, hogy éppen ilyen szervezet. Éppen ezért vagyunk rendkívül büszkék arra, hogy az idei év első félévében 9000 új pénztártag csatlakozott hozzánk, ami közel kétharmados emelkedés a tavalyi első félév eredményeihez képest – emelte ki Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója. – Fontos kiemelni, hogy ezért a bizalomért meg kell dolgozni, hiszen folyamatosan fejlesztjük digitális szolgáltatásainkat, valamint stabil hozamokkal segítjük pénztártagjainkat a nyugdíjcélú öngondoskodásban.” 

Az OTP Nyugdíjpénztárnál 2021 első félévében 9100-an kezdtek el félretenni a boldog nyugdíjasévekre, ami több mint 65 százalékos emelkedés a tavalyi év első félévéhez képest, így a hazai piac legnagyobb nyugdíjpénztáránál már több mint 243 300 tag gyarapítja nyugdíjcélú megtakarításait. Az új belépők átlagéletkora 38 év volt, vagyis immáron harmadik éve marad az új belépők átlagéletkora 40 év alatt. 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS