Könyvelés

Itt találod az összes cikket a „könyvelés” témában!

Adózási opciók az új évre – közeleg a határidő

Adózási opciók az új évre – közeleg a határidő

Az Áfa törvény számos választási lehetőséget tartogat a gazdasági élet szereplői számára. Ezek olyan alternatív adózási módok, melyek akár jelentős előnyt, de téves választásuk esetén akár komoly hátrányt is okozhatnak az adózók számára.
2021. 06. 22., 20:00
Díjazták a Minősített Könyvelőket

A Minősített Könyvelők Egyesülete (MINKE) kapta a Bridge Vállalkozói Közösségi Díjat szektorális együttműködés kategóriában.

2021. 04. 13., 13:45
A NAV-hoz fordulnak szankciómentességért a könyvelők

A Nemzeti Adó- és Vámhivataltól kér szankciómentességet a Minősített Könyvelők Egyesülete a bevallások és beszámolók esetleges késedelmes benyújtására, miután a Pénzügyminisztérium elutasította a szervezet kérését a határidő halasztásra.

2021. 03. 24., 11:00
Segítenék az eÁFA rendszer fejlesztését

A NAV idén tervezi az eÁFA rendszer bevezetését. A Minősített Könyvelők Egyesülete felmérést végzett tagjai között a lehetséges buktatókról és javaslatot fogalmazott meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé.

2020. 01. 09., 17:00
Küszöbön a könyvelőszakma digitalizációja

A magyar könyvelők munkaidejük akár háromnegyedét is adatrögzítéssel töltik. Annak ellenére végeznek ennyi monoton munkát, hogy könyvelőszoftverrel dolgoznak és ügyfeleiket is biztatják az online számlázóprogramok használatára – derült ki egy könyvelők körében készült friss, hazai felmérésből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS