Díjazták a Minősített Könyvelőket

Díjazták a Minősített Könyvelőket
2021. 06. 22., 20:00

A Minősített Könyvelők Egyesülete (MINKE) kapta a Bridge Vállalkozói Közösségi Díjat szektorális együttműködés kategóriában. A szervezet szerint nem is jöhetett volna jobbkor az elismerés: akkora változás előtt áll a könyvelőszakma, mint amekkora változást a számítógép megjelenése hozott a könyvelésbe.

A harmadik alkalommal, nemrégiben átadott díjat a Bridge Budapest alapította. A díj ajánlás útján, a vállalkozói szférához és közösségépítéshez kötődő zsűri döntése alapján került odaítélésre.

A MINKE a legaktívabb könyvelőket tömörítő szervezet, tagjainak létszáma idén lépte át az ezer tagirodát. A 2010-ben alapított szervezet célja szakmai érdekképviselet, valamint a könyvelőirodák szolgáltatási minőségének és a könyvelőszakma társadalmi megítélésének javítása. Ennek érdekében minden tagjukat minősítik.

„A szakma számára ma a legnagyobb kihívást a korábbiaknál dinamikusabb jogszabályváltozások, valamint a digitalizáció felgyorsulása jelenti. Akkora változás előtt állunk, mint amekkorát a könyvelőprogramok megjelenése jelentett” – érzékeltette Harkai István, a Minősített Könyvelők Egyesületének elnöke.

Hozzátette: a mi feladatunk, hogy segítsünk a könyvelőirodáknak a változások eredményes kezelésében. Ezért is örülünk nagyon a díjnak, ami megerősít minket törekvéseinkben".

Az egyesület az ötszáz fős tagságot lassan építkezve, nyolc év alatt érte el, azóta exponenciális a fejlődése, három év alatt megduplázódott a taglétszáma, mindössze három százalékos fluktuáció mellett.

(A fotón Harkai István)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.