Kiss-László Dalma: Maximalista vagyok

Kiss-László Dalma: Maximalista vagyok
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 12. 02., 09:26

Az Amway 30 éve működik sikeresen a magyarországi piacon, ezt a sikertörténetet szeretném továbbvinni, célom a direkt értékesítésnek, mint iparágnak nagyobb elismertséget szerezni – mondta az Üzletemnek Kiss-László Dalma, az Amway Hungária marketing és PR igazgatója.

Kiss-László Dalma azt vallja: ha a helyzet úgy hozza, jó hallgatóság. Évtizedeket eltöltve a pályán, ma is tud lelkesedni egy-egy új feladatért. Munkájában fontosnak tartja a szorgalmat, a kitartást és az elhivatottságot. Az Amway tavaly ősszel új terméket, egyszer használatos maszkokat vezetett be, az ezek eladásából származó bevételt megduplázza, és a Bókay Gyermekklinikának ajánlja fel. Ha érdekli, hogy Dalma hogyan építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 360. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Nincs ilyen, minden elismerést és sikert, illetve kinevezést a karrierem csúcsaként éltem meg.

Milyen távra tervez?

– Az adott körülmények, valamint a változások alapján tervezek. Fontos, hogy amennyiben a helyzet úgy hozza, könnyen és gyorsan tudjam újragondolni az előre megtervezett folyamatokat.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az Amway 30 éve működik sikeresen a hazai piacon, ezt a sikertörténetet szeretném továbbvinni, célom a direkt értékesítésnek, mint iparágnak nagyobb elismertséget szerezni. Ez az értékesítési forma még mindig nem mindenki számára érthető és elfogadott, miközben nagyon egyszerű: az Amway jó minőségű termékeket kínál olyanoknak, akiknek fontos az egészséges életmód, a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szüleimtől. Nagyon jó példát mutattak nekem a szorgalom, a kitartás, az elhivatottság terén, valamint a munkához és tanuláshoz való hozzáállás terén. Illetve a gyermekeimtől tanulok folyamatosan!

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem példát mutatni azzal, hogy 23 év után is tudok lelkesedni, és egy-egy feladathoz, kihíváshoz pozitívan hozzáállni. Szerintem (és a kollégáim szerint is) maximalista vagyok, arra törekszem, hogy mindent a tőlem telhető legjobb módon végezzek el. Ilyen gondolkodású emberekkel szeretek együtt dolgozni, mert rájuk pozitívan hat ez a tulajdonságom és előreviszi őket.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Pszichológusként szívesen kipróbálnám magam. Nyíltan tudok beszélni bármiről, és jó hallgatóság is vagyok, ha a helyzet azt kívánja. Sok esetben rávilágítok olyan dolgokra, amelyekre a beszélgető partnerem régóta keresi a választ, vagy amelyeket addig nem mert magának bevallani.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Számomra nagyon fontosak az emberi kapcsolatok, így nem üzleti, inkább emberi oldalról kezdem a kapcsolatépítést. Hiszek abban, hogy a jó kapcsolat segíti a közös munkát, így fontos, hogy a kollégáimmal és üzleti partnereimmel jó személyes kapcsolatot ápoljak.

Mire sajnálja az idejét?

– A családom, a barátaim, a munkám teljessé teszik az életemet, nincs felesleges időm, ezért a felesleges beszédre, valamint a közlekedési dugóban való várakozásra sajnálom az időt.

Mivel lehet felbosszantani?

– A negatív hozzáállással, ha valaki hosszasan magyarázza, hogy miért nem lehet megoldani valamit, ahelyett, hogy nekikezdett volna, és próbálná megcsinálni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Minden olyat, amivel gyermekeken lehet segíteni. Az Amway több mint 10 éve támogatja a budapesti Bókay Gyermekklinkát, amely keretében a szervezett kezdeményezések mindegyikén részt vettem a családommal együtt.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyermekeim jövőjének építésére, az élményekre, amelyeket a családommal együtt élhetek át, valamint a minőségre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családommal és barátaimmal töltött idő. A férjemmel és a gyerekeimmel közös programok. Ez lehet egy tengerparti nyaralás, egy síelés, egy kirándulás, egy táncos buli vagy egy beszélgetős meghitt este.

(Fotók: Amway Hungária)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS