Kiss-László Dalma: Maximalista vagyok

Kiss-László Dalma: Maximalista vagyok
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 12. 02., 09:26

Az Amway 30 éve működik sikeresen a magyarországi piacon, ezt a sikertörténetet szeretném továbbvinni, célom a direkt értékesítésnek, mint iparágnak nagyobb elismertséget szerezni – mondta az Üzletemnek Kiss-László Dalma, az Amway Hungária marketing és PR igazgatója.

Kiss-László Dalma azt vallja: ha a helyzet úgy hozza, jó hallgatóság. Évtizedeket eltöltve a pályán, ma is tud lelkesedni egy-egy új feladatért. Munkájában fontosnak tartja a szorgalmat, a kitartást és az elhivatottságot. Az Amway tavaly ősszel új terméket, egyszer használatos maszkokat vezetett be, az ezek eladásából származó bevételt megduplázza, és a Bókay Gyermekklinikának ajánlja fel. Ha érdekli, hogy Dalma hogyan építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 360. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Nincs ilyen, minden elismerést és sikert, illetve kinevezést a karrierem csúcsaként éltem meg.

Milyen távra tervez?

– Az adott körülmények, valamint a változások alapján tervezek. Fontos, hogy amennyiben a helyzet úgy hozza, könnyen és gyorsan tudjam újragondolni az előre megtervezett folyamatokat.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az Amway 30 éve működik sikeresen a hazai piacon, ezt a sikertörténetet szeretném továbbvinni, célom a direkt értékesítésnek, mint iparágnak nagyobb elismertséget szerezni. Ez az értékesítési forma még mindig nem mindenki számára érthető és elfogadott, miközben nagyon egyszerű: az Amway jó minőségű termékeket kínál olyanoknak, akiknek fontos az egészséges életmód, a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szüleimtől. Nagyon jó példát mutattak nekem a szorgalom, a kitartás, az elhivatottság terén, valamint a munkához és tanuláshoz való hozzáállás terén. Illetve a gyermekeimtől tanulok folyamatosan!

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem példát mutatni azzal, hogy 23 év után is tudok lelkesedni, és egy-egy feladathoz, kihíváshoz pozitívan hozzáállni. Szerintem (és a kollégáim szerint is) maximalista vagyok, arra törekszem, hogy mindent a tőlem telhető legjobb módon végezzek el. Ilyen gondolkodású emberekkel szeretek együtt dolgozni, mert rájuk pozitívan hat ez a tulajdonságom és előreviszi őket.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Pszichológusként szívesen kipróbálnám magam. Nyíltan tudok beszélni bármiről, és jó hallgatóság is vagyok, ha a helyzet azt kívánja. Sok esetben rávilágítok olyan dolgokra, amelyekre a beszélgető partnerem régóta keresi a választ, vagy amelyeket addig nem mert magának bevallani.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Számomra nagyon fontosak az emberi kapcsolatok, így nem üzleti, inkább emberi oldalról kezdem a kapcsolatépítést. Hiszek abban, hogy a jó kapcsolat segíti a közös munkát, így fontos, hogy a kollégáimmal és üzleti partnereimmel jó személyes kapcsolatot ápoljak.

Mire sajnálja az idejét?

– A családom, a barátaim, a munkám teljessé teszik az életemet, nincs felesleges időm, ezért a felesleges beszédre, valamint a közlekedési dugóban való várakozásra sajnálom az időt.

Mivel lehet felbosszantani?

– A negatív hozzáállással, ha valaki hosszasan magyarázza, hogy miért nem lehet megoldani valamit, ahelyett, hogy nekikezdett volna, és próbálná megcsinálni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Minden olyat, amivel gyermekeken lehet segíteni. Az Amway több mint 10 éve támogatja a budapesti Bókay Gyermekklinkát, amely keretében a szervezett kezdeményezések mindegyikén részt vettem a családommal együtt.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyermekeim jövőjének építésére, az élményekre, amelyeket a családommal együtt élhetek át, valamint a minőségre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családommal és barátaimmal töltött idő. A férjemmel és a gyerekeimmel közös programok. Ez lehet egy tengerparti nyaralás, egy síelés, egy kirándulás, egy táncos buli vagy egy beszélgetős meghitt este.

(Fotók: Amway Hungária)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.
2023-03-21 12:13:16
Februárban a DataHouse előzetes adatai szerint 64 900 személygépkocsi cserélt gazdát, ami ugyan 4 százalékkal alatta marad a januári 67 700-as mennyiségnek, ám ha a naptárhatással korrigálunk, ez az érték mintegy 70 ezres átlagos havi darabszámnak felel meg.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS