7 százalékos növekedéssel ünnepel Magyarország vezető közvetlen értékesítési vállalata

2021. 06. 07., 13:45

A világ legnagyobb közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalata, az Amway 30 évvel ezelőtt lépett a hazai piacra. A cég stabil működésének és folyamatos sikereinek köszönhetően hamar a piac meghatározó szereplőjévé vált és maradt egészen a mai napig. Az Amway lendületét a válság sem törte meg: 7 százalékos növekedéssel, 5,7 milliárd forintos árbevétellel zárta a 2020-as évet Magyarországon. A vállalat, mely 1991-ben 7 termékkel lépett a hazai piacra, majd még a nyitás évében 15 terméket kínált, ma már közel 400 terméket forgalmaz üzleti vállalkozóin keresztül.

Az 1959 óta működő Amway jelenleg a világ legnagyobb és egyik legismertebb közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalata, mely kilencedik éve őrzi vezető szerepét a nemzetközi piacon. A cég 1 millió üzleti vállalkozóval világszerte több mint 100 országban van jelen, 2020-ban 8,5 milliárd dolláros forgalmat ért el globális szinten.

Az Amway 30 évvel ezelőtt, 1991. június 3-án kezdte magyarországi tevékenységét, a kelet-európai országok közül akkor elsőként. Ezt követően a márka rövid idő alatt a hazai piac egyik legsikeresebb szereplőjévé vált és maradt a mai napig is. Az Amway 1993-as alapítása óta tagja a magyarországi Közvetlen Értékesítők Szövetségének, mely az etikusan működő és a fogyasztók védelmét kiemelten kezelő közvetlen értékesítő cégeket fogja össze.

Az Amway folyamatos, stabil hazai működését mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a Covid-válság évében, 2020-ban is 5,7 milliárd forint árbevételt ért el, ami 7%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Az eladások legnagyobb részét az étrend-kiegészítők, a szépségápolási és otthonápolási termékek adták.

„2020 mindenkinek kihívásokkal teli, ugyanakkor tanulságos év volt.Büszkék vagyunk rá, hogy ebben a nehéz időszakban nemcsak megtartottuk korábbi eredményeinket, de növekedést is sikerült elérnünk. A tavalyi év és az elmúlt évtizedek sikerei megerősítenek bennünket abban, hogy az Amway innovatív, minőségi termékei fontos értéket jelentenek a hazai fogyasztók számára. Emellett, az Amway által képviselt közvetlen értékesítési modell jelenleg is több tízezer ember számára nyújt lehetőséget a rugalmas, otthonról végezhető munkára, ami a mostani helyzetben sokaknak nagy segítséget jelent” – mondta Ildiko Dikošová, az Amway Hungária ügyvezető igazgatója.

Közel 400 termék, 41 ezer termékforgalmazó

Az Amway Hungária 1991-ben 7 termékkel lépett a hazai piacra, majd még a nyitás évében 15 terméket kínált. A cég ma már közel 400 terméket forgalmaz, portfoliója lefedi az egészség, a bőrápolás és a színes kozmetikumok, a sport étrend-kiegészítők, a tartós fogyasztási cikkek és az otthonápolás területét.

Az étrend-kiegészítők eddig is kiemelt szerepet töltöttek be az Amway stratégiájában, de a vállalat stratégiai célja, hogy termékkínálatát – összhangban az egészségtudatosság erősödésével – minél jobban a vásárlók egészségre fókuszáló igényeire szabja világszerte, így Magyarországon is. A vállalat emellett folyamatos termékinnovációkkal és a digitális szolgáltatások fejlesztésével teszi még teljesebbé a vásárlói élményt. Ennek részeként, az Amway szeptembertől egy teljeskörűen megújult weboldallal várja a látogatókat Magyarországon is.

Az Amway termékei független üzleti vállalkozók segítségével jutnak el a fogyasztókhoz. Magyarországon az Amway üzleti vállalkozók száma 2020-ban 41.000 fő volt, 60 százalékuk a hölgyek köréből kerül ki.

Amway a hazai közösségekért

Az Amway felelős vállalatként alapítása óta számos jótékonysági programmal segíti a hazai közösségeket, ezen belül kiemelt figyelmet fordít a beteg gyermekek támogatására. Összhangban a nemzetközi One by One™ - Egyenként a gyermekekért kampánnyal, az Amway az elmúlt 30 évben termékadományokkal, önkéntes munkával és országos jótékonysági programokkal is támogatja a kisgyermekek gyógyulását Magyarországon. Az utóbbi évek legnépszerűbb kezdeményezései az országos jótékonysági kerékpározás, valamint a 2015-ben útnak indított „10 000 lépés érted és értük” jótékonysági séta, melyeken évente több ezren vesznek részt, hogy tegyenek a beteg gyermekekért és saját egészségükért.

Magyarország legrégebbi gyermekkórháza, a budapesti Bókay Gyermekklinika nélkülözhetetlen gyógyító munkáját 10 éve segíti az Amway, többek között a „Tour de Bókay” jótékonysági kerékpározás és a „10 000 lépés érted és értük” támogatójaként. Bár a jótékonysági sportprogramok az elmúlt évben elmaradtak, a segítségnyújtás új formában valósult meg. Az Amway tavaly ősszel új terméket, egyszer használatos maszkokat vezetett be, melynek eladásából származó bevételt megduplázza, és a Bókay Gyermekklinikának ajánlja fel.

„30 év értéke – a jövő lehetősége” – ez a jubileumi évünk szlogenje. Hiszem, hogy az Amway 30 éve tartó sikerének kulcsa, egyedülálló termékei mellett az az értékes közösség is, amelyet üzleti vállalkozóink alkotnak. Kitartó munkájuk mellett, évről évre hatalmas energiákat megmozgatva vállalnak részt a jótékonysági programok szervezésében, hogy minél több kisgyermek gyógyulását segíthessük. Azon dolgozunk, hogy üzleti vállalkozóinkkal együtt hasonló közös sikereket érjünk el a jövőben is” – mondta Kiss-László Dalma, az Amway Hungária marketing és PR igazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS