Zsédely Balázs: A mikromobilitás forradalmasításán dolgozunk

Zsédely Balázs: A mikromobilitás forradalmasításán dolgozunk
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 12., 09:23

Azt tartom a legnagyobb sikernek, hogy a segítségünkkel indulhatott el tavaly a TIER szolgáltatása Magyarországon, e-rollereink Budapest mellett már Siófokon is elérhetők – mondta az Üzletemnek Zsédely Balázs, a TIER Tech Hubok Igazgatója.

Az Üzletem CÉGES LEGEK sorozatának 33. cikkében a TIER Tech Hub legjeit Zsédely Balázs igazgató osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

A TIER 2021 áprilisában felvásárolta a Kindler Andrással és Vörös Gyulával közösen alapított vállalkozásunkat, a Makery szoftverfejlesztő ügynökséget. Az első TIER-nél töltött évünk érdekes tanulási folyamat, de egyben nagy siker is volt. A magyar csapatot már az első pillanattól kezdve fontos feladatokkal bízták meg, és szakembereink a TIER központjában dolgozó csapattal szorosan együttműködve, a helyi piacon szerzett tanulságokat is beépítve jelentősen optimalizálták és továbbfejlesztették a vállalat szolgáltatását. A TIER nemzetközi terjeszkedésén keresztül megtanultuk, hogy az alkalmazásának minden piacon, minden szabályozási környezetben ugyanolyan hatékonyan kell működnie, ehhez pedig a szakmai felkészültség mellett a kreativitás is szükséges.

Az idei év LEGFONTOSABB célkitűzése:

Amellett, hogy támogatjuk a TIER folyamatos bővülését, a Tech Hub létszámának duplázását is tervezzük. Az egyik legfontosabb feladatunk, hogy a munkánk minősége, az irodai légkör és a közösség ugyanolyan kiemelkedő maradjon ezután is. Az új irodánk egy különleges, ikonikus helyszín Budapest szívében, idén az a célunk, hogy immár TIER irodaként, a város termékfejlesztőinek és -menedzsereinek, szoftvermérnökeinek és dizájnereinek fontos találkozóhelye legyen.

A vállalkozás eddigi LEGJELENTŐSEBB sikere:

Az új, budapesti Tech Hub a felvásárlás óta fontos szerepet tölt be a szervezet működésében, például több munkatársunk Tech Lead szerepkörbe, egyik mérnökünk, Novák Gábor pedig a vállalatcsoport Head of Engineering pozíciójába lépett elő. Senior fejlesztőnk, Gergely Dániel nemrég a berlini DroidConon, a világ egyik legnagyobb, Android fejlesztőknek szóló technológiai konferenciáján tartott előadást. Magyar fejlesztőink felelnek a felhasználóknak szánt alkalmazás működéséért és a felhasználói felület tervezéséért is. A legnagyobb sikernek azonban azt tartom, hogy a mi segítségünkkel indulhatott el tavaly a TIER szolgáltatása Magyarországon, azóta pedig Budapest mellett már Siófokon is elérhetők az e-rollereink.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a történetükben:

A munkánk során a mikromobilitás fejlődését segítjük, amely új, de izgalmas és rendkívül gyorsan változó, formálódó terület. A járműveink bárki számára elérhetők lehetnek, előfordul azonban, hogy a hiányos szabályozás vagy a felelőtlen használat miatt a mikromobilitási megoldásokat elítéli a közvélemény. Ez komoly kihívásnak tűnhet, a TIER Tech Hub azonban a szoftveres fejlesztésekkel, például a parkolást megkönnyítő funkciókkal azért dolgozik, hogy biztonságosabbá tegye a közlekedést és megerősítse a mikromobilitás helyzetét.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Amikor tavaly a TIER felvásárolta a vállalatot, egy egészen különleges, nemzetközi szervezet része lett a csapatunk. Az eddigi közös sikereink azt mutatják, hogy jó döntést hoztunk és hosszú távon is pozitívak a várakozásaink. A korábbi, sokszínű ügyfélkörrel járó változatos feladatok után a budapesti csapatunk már több mint egy éve 100 százalékban a mikromobilitás forradalmasításán dolgozik, az eredményekre pedig mind büszkék vagyunk.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

A hatékonyabb munkához nagyon fontos, hogy kreatív, proaktív, kollaboratív és transzparensen működő közösségben dolgozhassanak a kollégák. Ennek a közegnek a megteremtése a menedzsment feladata, ezen dolgozunk mi is a TIER Tech Hubnál. Ahol csak lehetséges, a nyílt és őszinte kommunikációt támogatjuk. Ehhez a rendszeres heti megbeszéléseken és a kollégákkal folytatott személyes beszélgetéseken is biztosítjuk a megfelelő csatornákat.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

Jelenleg is felújítást végzünk a budapesti Tech Hub új irodájában, hogy az igazodjon a TIER arculatához. A tervek szerint az új külső hivatkozási alap lesz az egész vállalaton belül, az iroda pedig nemcsak az ott dolgozók kényelmét szolgálja majd, hanem szakmai rendezvények, találkozók, meetupok helyszínéül is szeretnénk használni a jövőben. A célunk, hogy olyan irodát alakítsunk ki, amilyenben mi is szerettünk volna fiatal fejlesztőként dolgozni.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBBET költeni:

A TIER és vele együtt a TIER Tech Hub is folyamatosan fejlődik, a budapesti csapat pedig rövid időn belül a kétszeresére is nőhet. Kiemelten fontos, hogy az elérhető legjobb szakértők kerüljenek be a központ szupersztár fejlesztői közé, ezért az elhivatott, lelkes és tehetséges kollégák megtalálására fektetjük a hangsúlyt. A munkaerőpiacon jelenleg nagy a verseny, ezért kreatív módszerekkel keressük a kapcsolatot a potenciális új kollégákkal, például ezért vettünk részt idén a neves budapesti Craft Konferencián, de hamarosan nyílt napot is tartunk majd az irodánkban.

A LEGERŐSEBB konkurenssel így kell versenyezni:

A Tech Hub elsődleges szerepe, hogy képes legyen minden esetben hatékony és innovatív megoldásokkal segíteni a TIER működését. A munkánk során elsősorban saját magunkkal versenyzünk, célunk, hogy a legkülönbözőbb alkalmazástervezési- és fejlesztői kérdésekre is hatékony válaszokat adjunk és ezzel inspiráljuk a különböző vállalatoknál dolgozó termékfejlesztőket, designereket és mérnököket világszerte. Természetesen a legfontosabb feladatunk az, hogy olyan megoldásokat fejlesszünk, amelyekkel garantáljuk a közlekedés biztonságát. Ezt pedig úgy érhetjük el, ha az alkalmazásunkat még intelligensebbé és gyorsabbá tesszük, hogy minden felhasználónk biztonságosan elérhesse a célját.

Ma ezzel a LEGBONYOLULTABB megbirkózni az üzleti életben:

A gyorsan változó, dinamikus gazdasági környezet olyan kihívást jelent, amelyet csak akkor tudunk megoldani, ha mi magunk is nyitottak vagyunk az újdonságokra és olyan kollégákkal dolgozunk együtt, akik szintén pozitívan reagálnak a változásokra és a legkülönbözőbb helyzetekben is képesek hatékonyan elvégezni a feladataikat. A TIER a jövőbe tekint: a fenntarthatóság mellett az innovatív megoldások szerepe is kiemelten fontos a működésünk során, ezekkel készülünk fel az üzleti világ bizonytalanságára és változásaira.

(Zsédely Balázs is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 412. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Fotó: TIER

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.
2023-06-09 12:23:00
Megjelent a NAV évkönyve, amely a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit foglalja össze. Kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki az adóhatóság, és az is, hogy milyen hatékonysággal lehet megtámadni a határozatait. A legfontosabb és legtanulságosabb mutatókat a Jalsovszky iroda szedte csokorba.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS