Zsédely Balázs: A mikromobilitás forradalmasításán dolgozunk

Zsédely Balázs: A mikromobilitás forradalmasításán dolgozunk
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 12., 09:23

Azt tartom a legnagyobb sikernek, hogy a segítségünkkel indulhatott el tavaly a TIER szolgáltatása Magyarországon, e-rollereink Budapest mellett már Siófokon is elérhetők – mondta az Üzletemnek Zsédely Balázs, a TIER Tech Hubok Igazgatója.

Az Üzletem CÉGES LEGEK sorozatának 33. cikkében a TIER Tech Hub legjeit Zsédely Balázs igazgató osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

A TIER 2021 áprilisában felvásárolta a Kindler Andrással és Vörös Gyulával közösen alapított vállalkozásunkat, a Makery szoftverfejlesztő ügynökséget. Az első TIER-nél töltött évünk érdekes tanulási folyamat, de egyben nagy siker is volt. A magyar csapatot már az első pillanattól kezdve fontos feladatokkal bízták meg, és szakembereink a TIER központjában dolgozó csapattal szorosan együttműködve, a helyi piacon szerzett tanulságokat is beépítve jelentősen optimalizálták és továbbfejlesztették a vállalat szolgáltatását. A TIER nemzetközi terjeszkedésén keresztül megtanultuk, hogy az alkalmazásának minden piacon, minden szabályozási környezetben ugyanolyan hatékonyan kell működnie, ehhez pedig a szakmai felkészültség mellett a kreativitás is szükséges.

Az idei év LEGFONTOSABB célkitűzése:

Amellett, hogy támogatjuk a TIER folyamatos bővülését, a Tech Hub létszámának duplázását is tervezzük. Az egyik legfontosabb feladatunk, hogy a munkánk minősége, az irodai légkör és a közösség ugyanolyan kiemelkedő maradjon ezután is. Az új irodánk egy különleges, ikonikus helyszín Budapest szívében, idén az a célunk, hogy immár TIER irodaként, a város termékfejlesztőinek és -menedzsereinek, szoftvermérnökeinek és dizájnereinek fontos találkozóhelye legyen.

A vállalkozás eddigi LEGJELENTŐSEBB sikere:

Az új, budapesti Tech Hub a felvásárlás óta fontos szerepet tölt be a szervezet működésében, például több munkatársunk Tech Lead szerepkörbe, egyik mérnökünk, Novák Gábor pedig a vállalatcsoport Head of Engineering pozíciójába lépett elő. Senior fejlesztőnk, Gergely Dániel nemrég a berlini DroidConon, a világ egyik legnagyobb, Android fejlesztőknek szóló technológiai konferenciáján tartott előadást. Magyar fejlesztőink felelnek a felhasználóknak szánt alkalmazás működéséért és a felhasználói felület tervezéséért is. A legnagyobb sikernek azonban azt tartom, hogy a mi segítségünkkel indulhatott el tavaly a TIER szolgáltatása Magyarországon, azóta pedig Budapest mellett már Siófokon is elérhetők az e-rollereink.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a történetükben:

A munkánk során a mikromobilitás fejlődését segítjük, amely új, de izgalmas és rendkívül gyorsan változó, formálódó terület. A járműveink bárki számára elérhetők lehetnek, előfordul azonban, hogy a hiányos szabályozás vagy a felelőtlen használat miatt a mikromobilitási megoldásokat elítéli a közvélemény. Ez komoly kihívásnak tűnhet, a TIER Tech Hub azonban a szoftveres fejlesztésekkel, például a parkolást megkönnyítő funkciókkal azért dolgozik, hogy biztonságosabbá tegye a közlekedést és megerősítse a mikromobilitás helyzetét.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Amikor tavaly a TIER felvásárolta a vállalatot, egy egészen különleges, nemzetközi szervezet része lett a csapatunk. Az eddigi közös sikereink azt mutatják, hogy jó döntést hoztunk és hosszú távon is pozitívak a várakozásaink. A korábbi, sokszínű ügyfélkörrel járó változatos feladatok után a budapesti csapatunk már több mint egy éve 100 százalékban a mikromobilitás forradalmasításán dolgozik, az eredményekre pedig mind büszkék vagyunk.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

A hatékonyabb munkához nagyon fontos, hogy kreatív, proaktív, kollaboratív és transzparensen működő közösségben dolgozhassanak a kollégák. Ennek a közegnek a megteremtése a menedzsment feladata, ezen dolgozunk mi is a TIER Tech Hubnál. Ahol csak lehetséges, a nyílt és őszinte kommunikációt támogatjuk. Ehhez a rendszeres heti megbeszéléseken és a kollégákkal folytatott személyes beszélgetéseken is biztosítjuk a megfelelő csatornákat.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

Jelenleg is felújítást végzünk a budapesti Tech Hub új irodájában, hogy az igazodjon a TIER arculatához. A tervek szerint az új külső hivatkozási alap lesz az egész vállalaton belül, az iroda pedig nemcsak az ott dolgozók kényelmét szolgálja majd, hanem szakmai rendezvények, találkozók, meetupok helyszínéül is szeretnénk használni a jövőben. A célunk, hogy olyan irodát alakítsunk ki, amilyenben mi is szerettünk volna fiatal fejlesztőként dolgozni.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBBET költeni:

A TIER és vele együtt a TIER Tech Hub is folyamatosan fejlődik, a budapesti csapat pedig rövid időn belül a kétszeresére is nőhet. Kiemelten fontos, hogy az elérhető legjobb szakértők kerüljenek be a központ szupersztár fejlesztői közé, ezért az elhivatott, lelkes és tehetséges kollégák megtalálására fektetjük a hangsúlyt. A munkaerőpiacon jelenleg nagy a verseny, ezért kreatív módszerekkel keressük a kapcsolatot a potenciális új kollégákkal, például ezért vettünk részt idén a neves budapesti Craft Konferencián, de hamarosan nyílt napot is tartunk majd az irodánkban.

A LEGERŐSEBB konkurenssel így kell versenyezni:

A Tech Hub elsődleges szerepe, hogy képes legyen minden esetben hatékony és innovatív megoldásokkal segíteni a TIER működését. A munkánk során elsősorban saját magunkkal versenyzünk, célunk, hogy a legkülönbözőbb alkalmazástervezési- és fejlesztői kérdésekre is hatékony válaszokat adjunk és ezzel inspiráljuk a különböző vállalatoknál dolgozó termékfejlesztőket, designereket és mérnököket világszerte. Természetesen a legfontosabb feladatunk az, hogy olyan megoldásokat fejlesszünk, amelyekkel garantáljuk a közlekedés biztonságát. Ezt pedig úgy érhetjük el, ha az alkalmazásunkat még intelligensebbé és gyorsabbá tesszük, hogy minden felhasználónk biztonságosan elérhesse a célját.

Ma ezzel a LEGBONYOLULTABB megbirkózni az üzleti életben:

A gyorsan változó, dinamikus gazdasági környezet olyan kihívást jelent, amelyet csak akkor tudunk megoldani, ha mi magunk is nyitottak vagyunk az újdonságokra és olyan kollégákkal dolgozunk együtt, akik szintén pozitívan reagálnak a változásokra és a legkülönbözőbb helyzetekben is képesek hatékonyan elvégezni a feladataikat. A TIER a jövőbe tekint: a fenntarthatóság mellett az innovatív megoldások szerepe is kiemelten fontos a működésünk során, ezekkel készülünk fel az üzleti világ bizonytalanságára és változásaira.

(Zsédely Balázs is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 412. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Fotó: TIER

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.
2022-09-26 11:21:22
Az elmúlt évekhez hasonlóan erős volt a nyár a K&H SZÉP kártya használat szempontjából: az elmúlt három hónap forgalma meghaladta a 8 milliárd forintot, ami a teljes éves költés több mint 40 százaléka.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS