Zsédely Balázs: Szívügyem a mikromobilitás

Zsédely Balázs: Szívügyem a mikromobilitás
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 06. 22., 09:07

Szeretném, ha a budapesti csapat létszáma rövid távon megduplázódna, és a TIER Tech Hub a termék- és szoftverfejlesztés egyik hazai motorjává válna – mondta az Üzletemnek Zsédely Balázs, a TIER Tech Hubok igazgatója.

Zsédely Balázs vállalkozó családban nőtt fel, már fiatalon megtapasztalta ennek az életmódnak a lehetőségeit és kihívásait. Immár vezetőként szeretne részese lenni a következő évek mikromobilitási és innovációs forradalmának, ehhez már most is kiváló a csapata. Ha érdekli, hogy Balázs még milyen területen próbálná ki magát szívesen, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 412. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A néhány év alatt felépített, nemzetközi szinten is sikeres szoftverfejlesztő cégünket a világ vezető mikromobilitási szolgáltatója vásárolta fel tavaly. Az akvizíció egyben azt is mutatja, hogy az elmúlt években rendre jó döntéseket hoztunk és a hosszútávú sikereket is megalapozza. A budapesti csapatunk már 100 százalékban a mikromobilitás forradalmasításán dolgozik, ami már korábban is szívügyem volt.

Milyen távra tervez?

– A terveimre vonatkozóan nem létezik időbeli limit, és nem is szeretném ilyen téren korlátozni magam. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek céljaim, de úgy gondolom, hogy az alkotási vágyam és a tenni akarásom kortalan és az életem minden szakaszában meg tudom találni az igazán motiváló kihívásokat.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném, ha a budapesti csapat létszáma rövid távon megduplázódna, és a TIER Tech Hub a termék- és szoftverfejlesztés egyik hazai motorjává válna. Középtávon világszerte további Tech Hubok indítását tervezzük, ha pedig a távolabbi jövőbe tekintek, akkor számos technológiai újítást látok, amelyeknek a létrehozásában igyekszem én is aktív szerepet vállalni. A munkámon keresztül szeretnék részese lenni a következő évek mikromobilitási és innovációs forradalmának.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Leginkább a saját és mások hibáiból tudtam tanulni. Vállalkozó családban nőttem fel, így fiatalon megtapasztaltam ennek az életmódnak a lehetőségeit és kihívásait is, ami jó alapot adott a saját vállalkozásom elindításához. Ahhoz, hogy megálljunk a saját lábunkon, fontos, hogy merjünk kérdezni és tanácsot kérni, hiszen nem tudhatjuk mindenre a megoldást. Az évek alatt megtanultam, hogy egy jó kérdést megfogalmazni legalább olyan nehéz, mint arra választ adni.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A munkám során kiemelten fontos számomra, hogy olyan légkört, közeget teremtsek, amelyben én is szívesen dolgoznék. Egy kreatív, proaktív, kollaboratív és transzparensen működő közösségben megsokszorozódik a kollégák munkamorálja, a szabadabb munkavégzésnek köszönhetően motiváltabbak lesznek, hiszen önállóan oldhatják meg a feladataikat. Úgy tapasztalom, hogy ebben a környezetben hatékonyabb is a munka.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A kreatív tevékenységek szorosan kapcsolódnak az érdeklődési körömhöz, legyen az design, animáció vagy zenei producerkedés. Kevesen tudják rólam, hogy az egyik saját készítésű elektronikus zeném rádiós lejátszásig jutott. Úgy gondolom, zenei területen egészen biztosan lenne még dolgom.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szerencsésnek tartom magam ebből a szempontból, mert az elért eredményeknek és a nyitottságomnak köszönhetően ezek a kapcsolatok ma már a mindennapi munka során vagy egy-egy szakmai rendezvényen is kialakulhatnak. Az informális, kölcsönös kapcsolatokból könnyen profitálhatunk később az üzletben is. Azok az üzleti kapcsolatok, amelyek nem így indulnak, a tapasztalataim szerint ritkábban sikeresek és nem lesznek hosszú életűek.

Mire sajnálja az idejét?

– Az olyan egyeztetésekre vagy bürokratikus feladatokra, amelyek szükségesek, de közvetlenül nem teremtenek értéket. Sokszor érzem úgy, hogy hasznosabban is tölthetnénk az időt, amikor egy témáról többször is beszélünk tényleges előrelépés nélkül.

Mivel lehet felbosszantani?

– A félrevezető, nem tiszta kommunikáció, a rosszindulatú, erőszakos viselkedés, és az értetlenség ki tudnak billenteni. Szerencsére a TIER csapatában ezekre szinte soha nincs példa, ha az életben mégis ilyen helyzetbe kerülök, a reakcióimmal igyekszem pozitív példát mutatni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A rendszeres adományozás mellett ott tudok leginkább segíteni, ahol én is érintett vagyok valamilyen szinten, legyen szó például a helyi közösségeknek szóló programokról vagy a városi életet megkönnyítő közösségi fejlesztésekről.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomon és az egészségen kívül a technológiára és a sportra. Fontosnak tartom, hogy megismerjem a legújabb technológiák előnyeit és hátrányait is, hogy felkészülten formálhassam a jövő lehetőségeit. A sport pedig olyan tevékenység, amellyel szeretek minőségi időt tölteni és ennek érdekében a megfelelő sportszereket használom.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A munkám során megtanultam, hogy a teljesítmény mellett a feltöltődés legalább olyan fontos. Az elhasznált energia visszatöltése elengedhetetlen a kiegyensúlyozottsághoz. Úgy gondolom, nem vagyok igazán lustálkodós, otthon ülő típus, az aktív pihenés és a sport tölt fel leginkább.

(Fotó: TIER)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 14:14:00
A kormány június 30-ig meghosszabbítja annak a korábbi döntésének a határidejét, amelynek értelmében egyes intézményi befektetők és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a látra szóló és legfeljebb egyéves futamidejű betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamának mértékénél.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS