Uniós támogatással bővítette kapacitását a soproni Horváth Fólia Kft.

2023. 12. 08., 19:10

Bővítette kapacitását a soproni székhelyű Horváth Fólia Kft., amely a Széchenyi Terv Plusz program részeként 474,09 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást kapott.

A társaság tájékoztatása szerint a fejlesztéssel a vállalat be tudott lépni a biológiailag lebomló, komposztálható alapanyagokból előállítható, egyszer használatos műanyag termékek piacára.

A beruházás részeként a cég 1200 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot és raktárépületet építtetett és bővítette gépparkját a biológiailag lebomló alapanyagokból, jó minőségű fóliák megbízható gyártására alkalmas berendezéssel. Üzembe helyeztek egy napelemes rendszert is, így a vállalat energiaigényének egy részét megújuló energia biztosítja, emellett a gyártás optimalizációja érdekében ipar 4.0 szoftvereket vezettek be.

A beruházás összköltsége 948 millió forint volt, a fejlesztésre ötven százalékos támogatást nyertek.

A Horváth Fólia Kft. éves szinten mintegy 2600 tonna csomagolóanyagot gyárt, a fejlesztéssel kapacitása 20–25 százalékkal nő. A cég jelenleg 25 embert foglalkoztat, a beruházás révén 2–3 új munkahelyet tudnak teremteni.

A nyilvános céginformációs adatok szerint a Horváth Fólia Kft. tavaly 2,74 milliárd forint árbevételt ért el, 705 millió forinttal többet, mint 2021-ben. (A cég belföldi és külföldi piacra is termel, az export adja a bevétel mintegy 20 százalékát.) Adózott eredménye 2021-ben 20 millió, 2022-ben 253 millió forint volt. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 12., 17:10
Európai Vállalkozásfejlesztési Díjjal (European Enterprise Promotion Awards) ismerték el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vállalkozástámogató alkalmazását. A VOSZPortnak digitális átállás kategóriában ítélték oda a díjat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS