Uniós támogatással bővítette kapacitását a soproni Horváth Fólia Kft.

2023. 12. 08., 19:10

Bővítette kapacitását a soproni székhelyű Horváth Fólia Kft., amely a Széchenyi Terv Plusz program részeként 474,09 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást kapott.

A társaság tájékoztatása szerint a fejlesztéssel a vállalat be tudott lépni a biológiailag lebomló, komposztálható alapanyagokból előállítható, egyszer használatos műanyag termékek piacára.

A beruházás részeként a cég 1200 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot és raktárépületet építtetett és bővítette gépparkját a biológiailag lebomló alapanyagokból, jó minőségű fóliák megbízható gyártására alkalmas berendezéssel. Üzembe helyeztek egy napelemes rendszert is, így a vállalat energiaigényének egy részét megújuló energia biztosítja, emellett a gyártás optimalizációja érdekében ipar 4.0 szoftvereket vezettek be.

A beruházás összköltsége 948 millió forint volt, a fejlesztésre ötven százalékos támogatást nyertek.

A Horváth Fólia Kft. éves szinten mintegy 2600 tonna csomagolóanyagot gyárt, a fejlesztéssel kapacitása 20–25 százalékkal nő. A cég jelenleg 25 embert foglalkoztat, a beruházás révén 2–3 új munkahelyet tudnak teremteni.

A nyilvános céginformációs adatok szerint a Horváth Fólia Kft. tavaly 2,74 milliárd forint árbevételt ért el, 705 millió forinttal többet, mint 2021-ben. (A cég belföldi és külföldi piacra is termel, az export adja a bevétel mintegy 20 százalékát.) Adózott eredménye 2021-ben 20 millió, 2022-ben 253 millió forint volt. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS