Információk, hírek vállalkozóknak, 2019 július 12.

2019. 07. 12., 08:21

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hamarosan megint lehet pályázni pályakezdők foglalkoztatására

  • Társadalmi egyeztetésre bocsátották az „Új gyakornoki Program” (GINOP-5.2.4-19) felhívásának tervezetét, a rendelkezésre álló keretösszege 10 milliárd forint – hívja fel a figyelmet a ProjectMine Kft.

Talál-e magának bankot a 10 millió Fa mozgalom?

Lefaragott adófelajánlások: idén még az eddigi szabályok alapján

  • Idén januártól nincs lehetőség az előadó-művészeti szervezetek támogatására, a nyári adócsomag elfogadásával pedig megszűnik a társaságiadó-feltöltési kötelezettség, és így a hozzá kapcsolódó adófelajánlás is – hívja fel a figyelmet Fajcsák Gábor, az RSM Hungary adóüzletág-vezetője.

NAV: az életébe is kerülhet, ha hamis autodiagnosztikai eszközt rendel

Májusi szálláshelyadatok: kevesebb vendégéjszaka, nagyobb árbevétel

  • A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele éves összevetésben 8,8 százalékkal emelkedett 2019 májusában – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

A nyári vakációt tervező magyarok közel fele külföldre is ellátogat

Nagyon bejön a magyar csemegekukorica a világ sok országában

Az Unicredit kapta az első romániai GDPR-bírságot

  • A román adatvédelmi hatóság 613 912 lejre, azaz 130 000 euróra bírságolta az Unicredit Bankot az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete alapján – ez az első GDPR bírság Romániában.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS