Talál-e magának bankot a 10 millió Fa mozgalom?

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 07. 11., 17:30

A felhívás csak néhány napja jelent meg a Facebookon, mára máris jelentős környezet- és városvédő mozgalommá kezdi kinőni magát. Olyannyira, hogy Bojár Iván András „10 millió Fa” környezetvédelmi szervezetének híreit naponta ezrek osztják meg az FB-n.

Bojár Iván András, az Építészfórum.hu főszerkesztője maga sem gondolta, hogy ilyen elsöprő akciót indít útnak. A cél, hogy belátható időn belül 10 millió fát ültessenek Magyarországon, vagyis minden magyar ültessen vagy kapjon egy fát.

Hogy az álomból valóság legyen, ahhoz várják és már kapják is az aktivisták felajánlásait erdészektől kezdve jogi szakembereken és közgazdászokon át újságírókig, marketing szakemberekig.

Bojár Iván András azt írja FB-posztjában: „2010-ben, a Zöld Budapest, sétáló és bringaváros koncepciómban már szerepelt az 1 millió fa követelménye Budapestre. Ha akkor erre lett volna füle bárkinek, ma Budapest 2-3 fokkal hűvösebb lenne. Mostanra viszont beállt a krízis. Azonnal kell lépni, tenni, ültetni, szemléletet és életformát váltani.”

Azt sem tagadja, hogy mindehhez sok pénz kell. Facsemetékre, földvásárlásra, műveleti költségekre, kommunikációra. Bankot is keres, amelyik a program mögé állna.

Szeretne bevonni stakeholdereket és celebeket is, akik a maguk társadalmi csoportja, köre, rétege számára tudják képviselni a tervet, a célokat és eljuttatni a konkrét tennivalók üzenetét.

Bojár Iván András az ültetési főszezont október-novemberre, esetleg jövő február-márciusra tervezi. Azt ígéri, hogy ezekben a hónapokban nagy akciókat terveznek, amelyekre már elkezdték a felkészülést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS