Hamarosan megint lehet pályázni pályakezdők foglalkoztatására

2019. 07. 12., 09:31

Társadalmi egyeztetésre bocsátották az „Új gyakornoki Program” (GINOP-5.2.4-19) felhívásának tervezetét, a rendelkezésre álló keretösszege 10 milliárd forint – hívja fel a figyelmet a ProjectMine Kft.

A felhívás célja, hogy javuljon a fiatalok gyakornoki képzésben való részvétele, képzettsége, szakmai gyakorlati ismeretei, munkatapasztalata, ezáltal munkaerő-piaci kilátásaik és foglalkoztatásuk. A kiemelt kormányzati célkitűzés a fiatalok munkaerő-piaci belépésének segítése, az ifjúsági munkanélküliség csökkentése.

A program keretein belül csak a kevésbé fejlett – Pest megyén kívüli – régiók területén megvalósuló projektekre nyújthatók be támogatási kérelmek. 100 százalékos vissza nem térítendő támogatás igényelhető, amelynek összege projektenként minimum 4 millió, maximum 22 millió forint.

A támogatási kérelmek benyújtása 2019. október 15. és 2021. április 30. között lesz lehetséges.

Támogatásban azok a mikro-, kis- és középvállalkozások részesülhetnek, amelyek

  • rendelkeznek egy lezárt, teljes üzleti évvel,
  • Magyarországon székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek és
  • az éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt.

A pályázat segítségével lehetőség nyílik gyakornokok foglalkoztatására, vállalati gyakornoki kapcsolattartói tevékenységre, adminisztrációs tevékenységre, kötelezően előírt nyilvánosságra és tájékoztatásra, megváltozott munkaképességű gyakornokok foglalkoztatására, gyakornoki munkahelyek, munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítására, valamint megváltozott munkaképességű munkavállaló gyakornoki foglalkoztatása esetén a munkába járás támogatása vagy a munkavégzés segítésével foglalkozó személy foglalkoztatására támogatást igényelni.

Elvárások

A gyakornokkal szemben támasztott elvárás

  • Fontos feltétel, hogy a foglalkoztatni kívánt gyakornok az Ifjúsági Garancia rendszerben történő regisztráció időpontjában 25 évesnél fiatalabb vagy megváltozott munkaképességű személy esetében 29 évnél fiatalabb személy legyen, valamint a foglalkoztatási jogviszony megkezdésekor ne folytasson tanulmányokat nappali tagozaton és ne rendelkezzen munkaviszonnyal.

A támogatást igénylővel szemben támasztott elvárások

  • Egy projekt keretében maximum 6 gyakornok foglalkozatható.
  • A támogatott foglalkoztatás ideje 6 hónap, a továbbfoglalkozatási kötelezettség ideje 3 hónap.
  • A gyakornoknak a támogatást igénylő vállalkozással minimum 9 hónapos időszakra szóló heti 40 órás, határozott idejű szerződéssel kell rendelkeznie.
  • A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a projekt teljes időtartamára (9+4, 5 hónap) vonatkozóan heti 40 órás, teljes munkaidejű munkaviszonyt köt, amelyben rögzítik a projekt végrehajtására vonatkozó kötelezettségeiket és amely tartalmazza a gyakornok(ok)ra vonatkozó kötelezettségeket.

A vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenységgel szembeni elvárások

  • A vállalati gyakornoki kapcsolattartó (aki lehet maga a vállalkozó vagy az alkalmazottja) tekintetében feltétel, hogy legalább középfokú végzettséggel rendelkező és legalább két év munkatapasztalattal rendelkező szakember legyen és a támogatási kérelem benyújtását megelőzően legalább egy éves munkaviszonnyal rendelkezzék a támogatást igénylőnél.
  • 1–2 gyakornok esetében egy vállalati gyakornoki kapcsolattartó támogatható, 3–4 gyakornok esetében legfeljebb két vállalati gyakornoki kapcsolattartó, 5–6 gyakornok esetében legfeljebb három vállalati gyakornoki kapcsolattartó támogatható és számolható el a személyi jellegű ráfordítása.

A pályázatról rövid összefoglaló letölthető innen.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.
2023-12-01 17:55:00
„Az AI rendszerek kiváló eszközök lehetnek az auditori munka során, mivel segíthetnek a hatékonyabb kommunikációban, információgyűjtésben és problémamegoldásban – a szakértő könnyvizsgálót azonban nem tudják helyettesíteni.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS