Bővítette telephelyét a Favorit Pálfán

2023. 12. 10., 18:20

300 millió forintos beruházással bővítette telephelyét a kenőanyagokat és fagyálló folyadékokat gyártó Favorit Lubricants Kft. a Tolna vármegyei Pálfán.

A 600 négyzetméteres raktár- és gyártócsarnok mellé új, 650 négyzetméteres csarnokot építettek, amelyre a folyamatosan növekvő kereslet miatt van szükség.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 203 millió forintos támogatásával megvalósított projekt részeként többek között automata töltősort, tartályokat, hordóürítőket és -szivattyúkat, vízkezelőt is beszereztek.

A kft. eddig évente 6000 tonna kenőanyagot, hűtőfolyadékot, szélvédőmosót állított elő, a fejlesztéssel a mennyiség várhatóan 2023-ban 8000 tonnára nő. Emelkedik a vállalkozás exportértékesítése is – mondta Tóth Gábor ügyvezető igazgató.

Az 1997-ben alapított, 20 főt foglalkoztató társaság árbevételének 65-70 százaléka származik saját gyártású fagyálló hűtő- és szélvédőmosó folyadékok értékesítéséből. A cég 2022-ben 1,16 milliárd forint nettó árbevétel mellett 82 millió forint adózott eredményt ért el, az ügyvezető közlése szerint az idei árbevétel a tavalyihoz hasonlóan alakul, az eredmény mintegy 10 százalékkal több lesz. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS