Bővítette telephelyét a Favorit Pálfán

2023. 12. 10., 18:20

300 millió forintos beruházással bővítette telephelyét a kenőanyagokat és fagyálló folyadékokat gyártó Favorit Lubricants Kft. a Tolna vármegyei Pálfán.

A 600 négyzetméteres raktár- és gyártócsarnok mellé új, 650 négyzetméteres csarnokot építettek, amelyre a folyamatosan növekvő kereslet miatt van szükség.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 203 millió forintos támogatásával megvalósított projekt részeként többek között automata töltősort, tartályokat, hordóürítőket és -szivattyúkat, vízkezelőt is beszereztek.

A kft. eddig évente 6000 tonna kenőanyagot, hűtőfolyadékot, szélvédőmosót állított elő, a fejlesztéssel a mennyiség várhatóan 2023-ban 8000 tonnára nő. Emelkedik a vállalkozás exportértékesítése is – mondta Tóth Gábor ügyvezető igazgató.

Az 1997-ben alapított, 20 főt foglalkoztató társaság árbevételének 65-70 százaléka származik saját gyártású fagyálló hűtő- és szélvédőmosó folyadékok értékesítéséből. A cég 2022-ben 1,16 milliárd forint nettó árbevétel mellett 82 millió forint adózott eredményt ért el, az ügyvezető közlése szerint az idei árbevétel a tavalyihoz hasonlóan alakul, az eredmény mintegy 10 százalékkal több lesz. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS