2020. május 27. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 05. 27., 09:15

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Nyárra elfogy a cégek pénzügyi tartaléka

 • A koronavírus-járvány olyan helyzet elé állította a hazai kis- és középvállalkozásokat, amellyel 2008-as gazdasági válság alatt nem találkoztak. A szektor komoly gondokkal küzd, ugyanis a vállalkozások közel felét súlyosan érintette a hirtelen leállás – derül ki a K&H áprilisi felméréséből.

Június közepén megszűnhet a veszélyhelyzet és a különleges jogrendi állapot

 • Két héten belül megszavazhatja az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és különleges jogrendi állapot megszüntetését – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

Újabb mankó a munkaadók számára: itt a munkahelyteremtő bértámogatás

 • A munkahelyteremtést elősegítő bértámogatási program fő célja, hogy segítse a munkaerő-felvételt azon munkaadóknál, amelyek a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatása miatt kénytelenek voltak munkavállalókat elbocsátani az utóbbi hónapokban – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

Fontos határidőre figyelmeztet a Nébih

 • A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy az élelmiszerlánc-szereplők többségének 2020. május 31-ig kell benyújtania a 2020-as felügyeleti díjbevallását.

A kiszervezett logisztikai modell jelentheti az e-kereskedelem jövőjét a koronavírus után

 • Az e-kereskedelem a globális trendeket követve Magyarországon is folyamatosan növekedett az elmúlt években, a COVID-19 kereskedelemre gyakorolt hatásai pedig még inkább meggyorsították az online szektor erősödését. Kérdés, hogy miként érdemes a lehető legegyszerűbben és leggazdaságosabban webshopot üzemeltetni.

Álláskeresőnek is nagyon fontos, hogy mit tesz közzé magáról a közösségi médiában

 • Álláskeresők számára a közösségi hálókon önmagukról megosztott tartalom akár döntő fontosságú is lehet az állásinterjún.

Ön dönt: a hazai termesztőt támogatja vagy inkább gumiszamócát vásárol?

 • Érdemes végiggondolnunk, milyen körülmények között szedték le a gyümölcsöt, hány kilométert tett meg vele, illetve hogy vásárlásunkkal szívesebben támogatnánk-e a hazai vagy a külföldi termesztőket.

Allergiás reakciókat válthatnak ki a hamis fogyókúrás készítmények

 • Allergiás reakciókat válthatnak ki a hamis fogyókúrás készítmények – hívta fel a figyelmet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala keddi közleményében.

A vírus miatt a felhőélményt keresik a vállalatok

 • Az informatikai beruházások volumenét nem tépázta meg a koronavírus-járvány, inkább azok fókuszában volt tapasztalható átrendeződés az utóbbi két hónapban.

Nem stimmelnek az adatok az aszályos termőterületekről Romániában

 • Mintegy 1,6 millió hektár termőterületet sújtott a szárazság Romániában – közölte Adrian Oros mezőgazdasági miniszter.

Gőzerővel készül Horvátország a turisták fogadására

 • Horvátországnak érdeke, hogy újraindítsa a turizmust, de az is érdeke, hogy akik idejönnek, egészségesek maradjanak – mondta Davor Bozinovic belügyminiszter. A magyar turistákra is számítanak.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS