Álláskeresőnek is nagyon fontos, hogy mit tesz közzé magáról a közösségi médiában

2020. 05. 26., 13:00

Álláskeresők számára a közösségi hálókon önmagukról megosztott tartalom akár döntő fontosságú is lehet az állásinterjún.

Álláskeresőként fontos eszköz lehet a kezünkben a közösségi média, azonban ha korábban meggondolatlanul használtuk, könnyen ellenünk is fordulhat – írja a Computerworld.

A Hottsuite adatai szerint 2020 januárjában Magyarországon a legnépszerűbb  közösségi média platformok a Facebook, az Instagram, a LinkedIn, a Snapchat és a Twitter voltak.

Privát jellegű fotóinkat idegenek elől tüntessük el, de az olvasott szakmai cikket vagy könyvet osszuk meg nyilvánosan, akár olyan fotóval is, amelyen a könyvet a kezünkben tartjuk.

Válogassuk meg, milyen oldalakat, vloggereket, véleményvezéreket követünk, milyen reakciókat, megosztásokat, kommenteket adunk posztjaikra! Nehéz komoly szakemberként eladnunk magunkat, ha az oldalunk tele van a pongyola humor szintjét alulról súroló bejegyzésekkel.

Ha a laza oldalunkat is szeretnénk megmutatni, osszunk meg inkább arra érdemes tevékenységeket a magánéletünkből. Ilyen lehet a sport, a színház, a társasjáték, koncertek, baráti sütögetések, összejövetelek, kertészkedés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS