Álláskeresőnek is nagyon fontos, hogy mit tesz közzé magáról a közösségi médiában

2020. 05. 26., 13:00

Álláskeresők számára a közösségi hálókon önmagukról megosztott tartalom akár döntő fontosságú is lehet az állásinterjún.

Álláskeresőként fontos eszköz lehet a kezünkben a közösségi média, azonban ha korábban meggondolatlanul használtuk, könnyen ellenünk is fordulhat – írja a Computerworld.

A Hottsuite adatai szerint 2020 januárjában Magyarországon a legnépszerűbb  közösségi média platformok a Facebook, az Instagram, a LinkedIn, a Snapchat és a Twitter voltak.

Privát jellegű fotóinkat idegenek elől tüntessük el, de az olvasott szakmai cikket vagy könyvet osszuk meg nyilvánosan, akár olyan fotóval is, amelyen a könyvet a kezünkben tartjuk.

Válogassuk meg, milyen oldalakat, vloggereket, véleményvezéreket követünk, milyen reakciókat, megosztásokat, kommenteket adunk posztjaikra! Nehéz komoly szakemberként eladnunk magunkat, ha az oldalunk tele van a pongyola humor szintjét alulról súroló bejegyzésekkel.

Ha a laza oldalunkat is szeretnénk megmutatni, osszunk meg inkább arra érdemes tevékenységeket a magánéletünkből. Ilyen lehet a sport, a színház, a társasjáték, koncertek, baráti sütögetések, összejövetelek, kertészkedés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS