Álláskeresőnek is nagyon fontos, hogy mit tesz közzé magáról a közösségi médiában

2020. 05. 26., 13:00

Álláskeresők számára a közösségi hálókon önmagukról megosztott tartalom akár döntő fontosságú is lehet az állásinterjún.

Álláskeresőként fontos eszköz lehet a kezünkben a közösségi média, azonban ha korábban meggondolatlanul használtuk, könnyen ellenünk is fordulhat – írja a Computerworld.

A Hottsuite adatai szerint 2020 januárjában Magyarországon a legnépszerűbb  közösségi média platformok a Facebook, az Instagram, a LinkedIn, a Snapchat és a Twitter voltak.

Privát jellegű fotóinkat idegenek elől tüntessük el, de az olvasott szakmai cikket vagy könyvet osszuk meg nyilvánosan, akár olyan fotóval is, amelyen a könyvet a kezünkben tartjuk.

Válogassuk meg, milyen oldalakat, vloggereket, véleményvezéreket követünk, milyen reakciókat, megosztásokat, kommenteket adunk posztjaikra! Nehéz komoly szakemberként eladnunk magunkat, ha az oldalunk tele van a pongyola humor szintjét alulról súroló bejegyzésekkel.

Ha a laza oldalunkat is szeretnénk megmutatni, osszunk meg inkább arra érdemes tevékenységeket a magánéletünkből. Ilyen lehet a sport, a színház, a társasjáték, koncertek, baráti sütögetések, összejövetelek, kertészkedés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS