2020. február 3. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 02. 03., 08:46

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Új elnök a VOSZ megújuló Egészségügyi Szekciójának élén

 • A VOSZ Egészségügyi Szekciójának új elnöke: dr. Fábián Lajos. Orvos, vállalkozó, marketing-, egészséggazdasági-, és egészségbiztosítási szakember, a közép-kelet-európai térség átalakuló poszt-szocialista egészségügyi rendszereinek szakértője, több mint három évtizedes, 15 különböző országban szerzett releváns tapasztalattal a háta mögött.

Hol és kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 6. heti lista

 • Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 3-án kezdődő 6. héten.

400 ezer forint fölött „az átlag magyar” bruttó keresete

 • 2019. novemberben a bruttó átlagkereset 403 500 forint volt, közel 14 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Lejártak a tavalyi autópálya-matricák, jönnek a büntetések

 • Pénteken éjfélkor lejártak a tavalyi autópálya-matricák, nulla órától már csak a 2020-as úthasználati jogosultságokkal lehet a díjköteles utakon közlekedni, ellenkező esetben pótdíjat kell az autósnak fizetnie.

Indul az országos kkv-tájékoztató rendezvénysorozat

 • „A kormány minden lehetséges támogatást meg kíván adni azoknak a vállalkozóknak, akik munkát biztosítanak a magyaroknak, hozzájárulnak településük és régiójuk felvirágoztatásához” – mondta el György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Ez várható a vállalati flottapiacon 2020-ban

 • Mintegy 16 százalékkal emelkedtek az új gépjármű értékesítések a tavalyi évben, és növekvő tendencia határozhatja meg a vállalati flottapiac idei alakulását is.

Februártól 6,4 százalékra nő a Babakötvény éves kamata

 • A Babakötvény továbbra is az egyik legmagasabb hozamú megtakarítási forma, az éves kamatszintje 5,8 százalékról 6,4 százalékra emelkedik februártól – tájékoztatott Varga Mihály.

Négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye: a legfontosabb tudnivalók

 • 2020. január 1. óta új adóalap-kedvezményt vehetnek igénybe a négy vagy több gyermekes anyák. A legfontosabb tudnivalókat a NAV foglalta össze.

1,4 százalékos lehetett tavaly az éves GDP-növekedés az EU-ban

 • 2019 utolsó negyedévében éves összevetésben 1,1 százalékkal nőtt a GDP az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Először volt magyar megoldás a döntősök között az Employee Engagement Awards versenyen

 • A Generali Biztosító és a Games for Business közös projektje a munkavállalói motivációért járó, év vállalkozása kategória legjobbjai között zárta a versenyt az Employee Engagaement Awards versenyen Londonban.

Nem dől össze a világ a Brexit után

 • Mi történik a magyar adórendszerrel a Brexit után? Kevesebb adó folyik be a magyar adókasszába? Mi lesz a Magyarországon működő brit, illetve a Nagy-Britanniában lévő magyar vállalatokkal? – A Niveus Consulting Group összefoglalója.

Úton a GDPR tanúsítvány felé? – Új adatvédelmi ISO szabvány

 • 2019 augusztusában a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) kiadta az első személyes adatok védeleméről szóló globális szabványt, az ISO/IEC-27701:2019-et (Privacy Information Management Systems, PIMS) szabványt.

Igazolásokért futkoshatnak a nyugdíjba készülők Romániában

 • Előfordul, hogy a nyugdíj előtt állók kénytelenek igazolásokat beszerezni Romániában, mivel a munkakönyvükről nem készült digitális másolat. A legnagyobb gond az, hogy a munkakönyvek egy része eredetiben sincs meg.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS