2020. február 3. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 02. 03., 08:46

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Új elnök a VOSZ megújuló Egészségügyi Szekciójának élén

 • A VOSZ Egészségügyi Szekciójának új elnöke: dr. Fábián Lajos. Orvos, vállalkozó, marketing-, egészséggazdasági-, és egészségbiztosítási szakember, a közép-kelet-európai térség átalakuló poszt-szocialista egészségügyi rendszereinek szakértője, több mint három évtizedes, 15 különböző országban szerzett releváns tapasztalattal a háta mögött.

Hol és kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 6. heti lista

 • Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 3-án kezdődő 6. héten.

400 ezer forint fölött „az átlag magyar” bruttó keresete

 • 2019. novemberben a bruttó átlagkereset 403 500 forint volt, közel 14 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Lejártak a tavalyi autópálya-matricák, jönnek a büntetések

 • Pénteken éjfélkor lejártak a tavalyi autópálya-matricák, nulla órától már csak a 2020-as úthasználati jogosultságokkal lehet a díjköteles utakon közlekedni, ellenkező esetben pótdíjat kell az autósnak fizetnie.

Indul az országos kkv-tájékoztató rendezvénysorozat

 • „A kormány minden lehetséges támogatást meg kíván adni azoknak a vállalkozóknak, akik munkát biztosítanak a magyaroknak, hozzájárulnak településük és régiójuk felvirágoztatásához” – mondta el György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Ez várható a vállalati flottapiacon 2020-ban

 • Mintegy 16 százalékkal emelkedtek az új gépjármű értékesítések a tavalyi évben, és növekvő tendencia határozhatja meg a vállalati flottapiac idei alakulását is.

Februártól 6,4 százalékra nő a Babakötvény éves kamata

 • A Babakötvény továbbra is az egyik legmagasabb hozamú megtakarítási forma, az éves kamatszintje 5,8 százalékról 6,4 százalékra emelkedik februártól – tájékoztatott Varga Mihály.

Négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye: a legfontosabb tudnivalók

 • 2020. január 1. óta új adóalap-kedvezményt vehetnek igénybe a négy vagy több gyermekes anyák. A legfontosabb tudnivalókat a NAV foglalta össze.

1,4 százalékos lehetett tavaly az éves GDP-növekedés az EU-ban

 • 2019 utolsó negyedévében éves összevetésben 1,1 százalékkal nőtt a GDP az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Először volt magyar megoldás a döntősök között az Employee Engagement Awards versenyen

 • A Generali Biztosító és a Games for Business közös projektje a munkavállalói motivációért járó, év vállalkozása kategória legjobbjai között zárta a versenyt az Employee Engagaement Awards versenyen Londonban.

Nem dől össze a világ a Brexit után

 • Mi történik a magyar adórendszerrel a Brexit után? Kevesebb adó folyik be a magyar adókasszába? Mi lesz a Magyarországon működő brit, illetve a Nagy-Britanniában lévő magyar vállalatokkal? – A Niveus Consulting Group összefoglalója.

Úton a GDPR tanúsítvány felé? – Új adatvédelmi ISO szabvány

 • 2019 augusztusában a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) kiadta az első személyes adatok védeleméről szóló globális szabványt, az ISO/IEC-27701:2019-et (Privacy Information Management Systems, PIMS) szabványt.

Igazolásokért futkoshatnak a nyugdíjba készülők Romániában

 • Előfordul, hogy a nyugdíj előtt állók kénytelenek igazolásokat beszerezni Romániában, mivel a munkakönyvükről nem készült digitális másolat. A legnagyobb gond az, hogy a munkakönyvek egy része eredetiben sincs meg.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS