Ez várható a vállalati flottapiacon 2020-ban

2020. 01. 31., 13:15

Mintegy 16 százalékkal emelkedtek az új gépjármű értékesítések a tavalyi évben, és növekvő tendencia határozhatja meg a vállalati flottapiac idei alakulását is. Az új autók nagyobb részét ugyanis elsősorban a vállalati piacra szánják, ahol nem ritka az sem, hogy kétévente egy teljes flottát lecserélnek. Idén a KKV-k több mint 70 százaléka tervez valamilyen fejlesztési beruházást, a tervek között pedig a harmadik helyen a céges járműpark fejlesztése szerepel. A Mercarius Flottakezelő kereskedelmi igazgatója elárulja, mi vár a flottapiacra 2020-ban.

A 2019-es év a növekedésről szólt, és 2020 is lendületesnek ígérkezik az új gépjárművek piacán. A hazai értékesítés teljes volumene mintegy 16 százalékkal emelkedett, ami annak ellenére is jelentős hatással lehet a vállalati flottapiacra, hogy az idei évre lassulást jeleznek a szakértők.

Az értékesítési adatok azt mutatják, hogy a Magyarországon értékesített új gépjárművek 50 százalékát cégek vásárolják meg. Ezzel összefüggésben a flottapiacon az előre jelzett, szén-dioxid-kibocsátási normák szigorítása miatti lassulással együtt is jelentős potenciál rejlik.

A kis- és középvállalkozások 2020-ra vonatkozó tervei alapján úgy tűnik, hogy a gyártók nem alaptalanul számolnak a vállalati szegmens vásárlóerejével. Egy a KKV-k beruházási szándékait vizsgáló felmérés szerint ugyanis a hazai kisvállalkozásoknak több mint 70 százaléka tervez 2020-ra valamilyen fejlesztési célú beruházást, amelyek közül az informatikai beruházások és a gépek-, valamint egyéb berendezések beszerzése után a céges gépjárműflotta fejlesztése a legfontosabb számukra.

Így, ha lassul is az új autók értékesítésének üteme, a vállalati flották terén folytatódhat a növekedés. Főként az e-autók terén lehet dinamikus növekedésre számítani, köszönhetően a cégautóadó-mentességnek, az ingyenes parkolási lehetőségnek és a jelentősen kedvezőbb üzemeltetési költségeknek.

„A 2019-es év jelentős növekedést hozott a Mercarius Flottakezelő számára is. Sikerként könyveltük el, hogy tavaly közel 1200 gépjárművet adtunk át tartós bérletbe, így a kihelyezett gépjárműveink száma meghaladta az 5300-at. Terveink szerint idén év végére a 7000-et is elérheti a kihelyezett autóink száma. Meglévő ügyfeleink mellett pedig szeretnénk tovább erősíteni pozícióinkat a kis és középvállalkozások és a nagyvállalatok körében is” – mondta el Szabó Gyula, a Mercarius Flottakezelő kereskedelmi igazgatója.

„A keresletet illetően azt látjuk, hogy a teljeskörű flottakezelési és mobilitási szolgáltatások mellett egyre fontosabb szempont a fenntarthatóság is. Noha a vállalati mobilitás területén az e-autókra egyelőre alacsony a kereslet, ez egy-két éven belül drasztikusan változhat” – tette hozzá a szakember.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.
2023-06-08 09:41:20
Nem árt figyelni, hogy milyen jogviszonyban foglalkoztatják a diákmunkásokat, mert az eltérő formákhoz tartozó különféle adózási kötelezettségek jelentős hatással vannak a nettó jövedelem alakulására. A főbb lehetőségeket járja körül a Moore Hungary elemzése.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS