2019. október 22. – Információk, hírek vállalkozóknak

2019. 10. 22., 08:20

Az Üzletem.hu összefoglalója.

A legjobbakat díjazták a Prima gálán Nógrád megyében

Kulcsár Viktória: Nemzetközi szinten is egyedülálló intézményi modellt teremtettünk

  • Most nem az újabb célok megvalósítása, hanem a meglévők fenntartása és a megszerzett értékek megőrzése került előtérbe – mondta az Üzletemnek Kulcsár Viktória, a Jurányi Ház és a FÜGE Egyesület vezetője.

Hivatalos munkahely: mi dönti el, hogy a munkavállaló hol végezze a munkáját?

Külföldiek magyarországi munkabérére vonatkozó adózási szabályok

  • A külföldiek magyarországi munkavégzésével kapcsolatban az adófizetési kötelezettséget az adójogi illetőség, illetve a kettős adózást elkerülő egyezmény megléte, vagy hiánya alapvetően befolyásolja. A legfontosabb tudnivalókat az RSM Hungary foglalta össze.

Még nem éri el a 400 forintot a gázolaj ára a magyar kutakon

A temetői árusításra is az általános kereskedelmi előírások érvényesek

  • A temetői virágok, koszorúk, gyertyák, mécsesek árusítására is az általános kereskedelmi előírások érvényesek – tájékoztatott az állami fogyasztóvédelmet felügyelő Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Új magyar startup mutatja meg, hogy mit tudnak az influencerek

Egyedülálló megoldás magyar szoftverfejlesztőktől

Indul a fenntartható fejlődés befektetési alap

Erdélyi farmereknek segít az alapítvány

  • Az illyefalvi LAM Alapítvány gazdaképzés, mezőgazdasági pályázatok bonyolítása és mikrohitelezés terén fontos tényezője nemcsak a háromszéki, hanem az erdélyi mezőgazdaságnak is.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS