A legjobbakat díjazták a Prima gálán Nógrád megyében

2019. 10. 21., 13:00

Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Nógrád megyei Príma Díj gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Nógrád Megyei Szervezete.

Vállalkozói-, szakmai-, illetve Prima Díjakat adtak át Nógrád megye legjobbjainak a Szécsényi Krúdy Gyula Városi Művelődési Központban október 19-én.

Idén a Muzsla néptáncegyüttes, a Salgótarjáni Strandépítők Kézilabda Club és Bakos Ferenc festő és grafikusművész vehette át a Prima Díjat – írja a nool.hu.

Az ünnepség első felében átadták az Év vállalkozója-, a szakmai-, a Csillik Zoltán Innovációs, valamint a T. Német László Partneri Nívódíjat. Ünnepi beszédet mondott Czékmánné Kelecsény Ágnes, a VOSZ Nógrád megyei elnöke, valamint Perlusz László, a VOSZ főtitkára.

Átadták az Év Nógrád megyei vállalkozója Szakmai Okleveleket. Az év mezőgazdasági kereskedője Tóth Attila, a Mancsó Burger & Burger tulajdonosa lett. Az év családi vendéglátósának Sági Bacsa Ilonát, a Dézsa étterem és Söröző tulajdonos ügyvezetőjét választották. Az év szállodása Schmidt Anikó, a berkenyei Szent Anna Fogadó vezetője lett. A Nógrád megye Társadalmi szerepvállalása díjat az alsótoldi Toldi Ház Társadalmi vállalkozás nyerte el.

Az Év vállalkozója idén, Nyéki Ákos és Nyékiné Budai Angelika, a Balassagyarmati Nyéki Autóház Kft. ügyvezetője és tulajdonosa, valamint dr. Bornemisza Éva, a Jakubecz Háziorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Betéti Társaság vezetője. A Nógrád megyei VOSZ dr. Bornemissza Éva férjét, dr. Jakubecz Józsefet posztomus év vállalkozói díjra kívánta felterjeszteni. A Vállalkozók az Innovációért – Csillik Zoltán Díjat Bartus Dóra világbajnoki ezüstérmes cukrász nyerte el.

A VOSZ – Nógrád Partner Nívó Díjat idén először a Nógrád Megyei Hírlap támogatásával Szenográdi Ferenc újságíró kapta.

A szakmai zsűri idén is úgy döntött, hogy a legnépszerűbb jelölt részére közönségdíjat adományoz. Idén a közönségdíjas különdíjas Mecser Lajos hosszútávfutó lett.

A gála végén Tímár Lajos, a VOSZ Baranya Megyei és László Istvánt, a VOSZ Fejér megyei leköszönő elnökeit is elismerésben részesítették.

(Fotó: nool.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-26 15:10:00
Húsz százalék fölötti átlagos hozam, rekord összegű befizetés és kifizetés: ez a nyugdíjpénztárak 2023-as mérlege. A reálhozam megvolt, a tagság viszont egyre csak öregszik – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS