Kulcsár Viktória: Nemzetközi szinten is egyedülálló intézményi modellt teremtettünk

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 10. 21., 10:15

Most nem az újabb célok megvalósítása, hanem a meglévők fenntartása és a megszerzett értékek megőrzése került előtérbe – mondta az Üzletemnek Kulcsár Viktória, a Jurányi Ház és a FÜGE Egyesület vezetője.

Kulcsár Viktória elsősorban hazai pályában (színpadban) gondolkodik, de annak is örül, ha olyat alkotnak, ami nemzetközi szinten kiemelkedik. Aki volt már valaha Budapesten a Jurányi Házban, az alighanem visszatért ide, mert van miért visszajönni. (Bár ez nem lényeges, jómagam is közéjük tartozom.) A Jurányi olyan utat jár, amit sokan követhetnének – már ha van a követőkben elég tűrőképesség és hajlam a problémakezelésre. Mert azért ehhez a pályához ezekből is bőven kell. Kellemes néhány percet kívánok az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 120. interjújához!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Jurányi Inkubátorház megnyitását, amivel sikerült megteremteni egy nemzetközi szinten is egyedülálló intézményi modellt.

Milyen távra tervez?

– 5+5 év.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az elmúlt 5+5 év annyira intenzív és hatékony volt, hogy szinte minden vágy és kíváncsiság teljesült, vagy ami nem, az időközben módosult és lekerült a listáról. Így bármilyen furcsa is, most nem az újabb célok megvalósítása, hanem a meglévők fenntartása és megszerzett értékek megőrzése került előtérbe.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Érdekes, de az elmúlt 5 évben a legtöbbet a gyermekeimtől tanultam: problémakezelést, türelmet, tűrőképességet, kommunikációs stratégiákat...stb. Nyílván nem tőlük, de általuk.

Szakterületén hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Én elsősorban hazai pályában gondolkodom, szeretnék és szeretek olyat csinálni, ami az ország hasznára válhat és ezáltal kiemelkedő lehet nemzetközi szinten. Persze nagyon jó megismerni hasonló kulturális szervezeteket, működési modelleket határokon túl is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen foglalkoznék gyerekekkel, családokkal. Még pontosan nem tudom, hogy miben és hogyan, de ez az érzés van bennem, hogy nekik bármit szívesen csinálnék, és látok is még ebben lehetőségeket.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Elsősorban a kommunikációban hiszek és a gyors, hatékony visszacsatolásokban, kétoldalú együttműködésekben, ami mindenkinek hoz valami jót.

Mire sajnálja az idejét?

– Olyan dolgokra, amikről már az elején tudom, hogy nincsen értelme és nem lesz belőle semmi, de erről még meg kell győznöm a partnert is.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Élményekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az igazságtalansággal és az önbíráskodással.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Gyerekeknél, családoknál.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egy jó tejeskávé és süti egy napos teraszon. Úszás, futás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS