Kulcsár Viktória: Nemzetközi szinten is egyedülálló intézményi modellt teremtettünk

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 10. 21., 10:15

Most nem az újabb célok megvalósítása, hanem a meglévők fenntartása és a megszerzett értékek megőrzése került előtérbe – mondta az Üzletemnek Kulcsár Viktória, a Jurányi Ház és a FÜGE Egyesület vezetője.

Kulcsár Viktória elsősorban hazai pályában (színpadban) gondolkodik, de annak is örül, ha olyat alkotnak, ami nemzetközi szinten kiemelkedik. Aki volt már valaha Budapesten a Jurányi Házban, az alighanem visszatért ide, mert van miért visszajönni. (Bár ez nem lényeges, jómagam is közéjük tartozom.) A Jurányi olyan utat jár, amit sokan követhetnének – már ha van a követőkben elég tűrőképesség és hajlam a problémakezelésre. Mert azért ehhez a pályához ezekből is bőven kell. Kellemes néhány percet kívánok az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 120. interjújához!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Jurányi Inkubátorház megnyitását, amivel sikerült megteremteni egy nemzetközi szinten is egyedülálló intézményi modellt.

Milyen távra tervez?

– 5+5 év.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az elmúlt 5+5 év annyira intenzív és hatékony volt, hogy szinte minden vágy és kíváncsiság teljesült, vagy ami nem, az időközben módosult és lekerült a listáról. Így bármilyen furcsa is, most nem az újabb célok megvalósítása, hanem a meglévők fenntartása és megszerzett értékek megőrzése került előtérbe.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Érdekes, de az elmúlt 5 évben a legtöbbet a gyermekeimtől tanultam: problémakezelést, türelmet, tűrőképességet, kommunikációs stratégiákat...stb. Nyílván nem tőlük, de általuk.

Szakterületén hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Én elsősorban hazai pályában gondolkodom, szeretnék és szeretek olyat csinálni, ami az ország hasznára válhat és ezáltal kiemelkedő lehet nemzetközi szinten. Persze nagyon jó megismerni hasonló kulturális szervezeteket, működési modelleket határokon túl is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen foglalkoznék gyerekekkel, családokkal. Még pontosan nem tudom, hogy miben és hogyan, de ez az érzés van bennem, hogy nekik bármit szívesen csinálnék, és látok is még ebben lehetőségeket.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Elsősorban a kommunikációban hiszek és a gyors, hatékony visszacsatolásokban, kétoldalú együttműködésekben, ami mindenkinek hoz valami jót.

Mire sajnálja az idejét?

– Olyan dolgokra, amikről már az elején tudom, hogy nincsen értelme és nem lesz belőle semmi, de erről még meg kell győznöm a partnert is.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Élményekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az igazságtalansággal és az önbíráskodással.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Gyerekeknél, családoknál.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egy jó tejeskávé és süti egy napos teraszon. Úszás, futás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 09:26:00
A GVH Versenytanácsa 23,9 millió bírságot szabott ki az elektronikai áruházláncra, amely elismerte a jogsértést, és a büntetésen felül több mint 1000 érintett vásárlónak összesen több mint 20 millió forint kompenzációt fizet.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS