2019. november 20. – Információk, hírek vállalkozóknak

2019. 11. 20., 08:39

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Gesztesi Béla: A nem csak „papírtigrisként” működő minőségirányítási rendszerekben hiszek

 • A „Hideg szék” program meghirdetésével a jól bevált személyes megkeresést és kapcsolatépítést tartom célravezetőnek a tagság növelésére – mondta az Üzletemnek Gesztesi Béla, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Fejér Megyei Szervezetének elnöke a Prima gála után.

Indul a Digitális jólét tőkeprogram

 • Keddtől regisztrálhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások a 7,5 milliárd forint keretösszegű Digitális jólét tőkeprogramra, az igényelt összeg 10 és 500 millió forint között lehet – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

K+F támogatással gyorsabb a növekedés

 • A K&F támogatást nyerő cégek 1 forint támogatásra 5 év alatt átlagosan 36,6 forint bevétel-növekedést értek el és 5,9 forinttal nőtt az EBITDA-juk – derül ki a Via Credit legújabb felméréséből.

Sokan csalnak a katával az MKIK szerint, 2020-ban változhatnak a feltételek

 • A Pénzügyminisztériumban áttekintik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felvetéseit a katával kapcsolatban, és egyeztetnek más szakmai szervezetekkel, kamarákkal is – jelentette ki a pénzügyminiszter.

Ez a 12 magyar cég csatlakozott az ELITE programhoz

 • Tizenkettő új hazai cég kezdte meg az ELITE Programot, a Londoni Tőzsdecsoport és a Budapesti Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló, a globálisan több mint 1300 résztvevő céget jegyző program képzéssorozatát.

Még mindig drágul a gázolaj a magyar kutakon

 • A Mol 3 forinttal emeli a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán, a benzin ára ezúttal nem változik.

A második legerősebb az EU-ban a szeptemberi magyar építőipari adat

 • Az augusztusi 1,4 százalék után szeptemberben mindössze 0,3 százalékkal nőtt éves összevetésben az építőipari termelés volumene az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Nőtt az eladott új autók száma az Európai Unióban októberben

 • Bővült az Európai Unió autópiaca októberben. Szinte minden nagy tagállamban nőtt a forgalomba helyezett új gépkocsik száma a múlt hónapban.

Karácsonyi adománygyűjtést szervez a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

 • 2019-ben ismét megszervezi hagyományos Karácsonyi Adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Véghajrá, még lehet jelentkezni a CheckINN versenyre

 • November 20-án éjfélig jelentkezhetnek a turisztikai felsőoktatásban résztvevő hallgatók a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány által meghirdetett CheckINN innovációs versenyre.

Ez már fizetett szabadságból is túl sok Kragujevacban

 • Az újabb, hat munkanapos kényszerszünet lejártával a kragujevaci Fiat Chrysler autógyár (FCA) dolgozói hétfőn visszatértek munkahelyükre, és folytatták az 500L típusú gépkocsinak a gyártását.

Nem jött jól a sok eső a földeken dolgozóknak Szlovákiában

 • A novemberi csapadékos időjárás egész Szlovákiában hátráltatta az őszi mezőgazdasági munkákat.

A vezérigazgató székébe került a teherfuvarozó ügy Romániában

 • Törvénytelennek nyilvánította az Európai Bizottság a román kormány által az államvasutak teherfuvarozó részlege számára nyújtott állami támogatást.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS