2019. november 20. – Információk, hírek vállalkozóknak

2019. 11. 20., 08:39

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Gesztesi Béla: A nem csak „papírtigrisként” működő minőségirányítási rendszerekben hiszek

 • A „Hideg szék” program meghirdetésével a jól bevált személyes megkeresést és kapcsolatépítést tartom célravezetőnek a tagság növelésére – mondta az Üzletemnek Gesztesi Béla, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Fejér Megyei Szervezetének elnöke a Prima gála után.

Indul a Digitális jólét tőkeprogram

 • Keddtől regisztrálhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások a 7,5 milliárd forint keretösszegű Digitális jólét tőkeprogramra, az igényelt összeg 10 és 500 millió forint között lehet – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

K+F támogatással gyorsabb a növekedés

 • A K&F támogatást nyerő cégek 1 forint támogatásra 5 év alatt átlagosan 36,6 forint bevétel-növekedést értek el és 5,9 forinttal nőtt az EBITDA-juk – derül ki a Via Credit legújabb felméréséből.

Sokan csalnak a katával az MKIK szerint, 2020-ban változhatnak a feltételek

 • A Pénzügyminisztériumban áttekintik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felvetéseit a katával kapcsolatban, és egyeztetnek más szakmai szervezetekkel, kamarákkal is – jelentette ki a pénzügyminiszter.

Ez a 12 magyar cég csatlakozott az ELITE programhoz

 • Tizenkettő új hazai cég kezdte meg az ELITE Programot, a Londoni Tőzsdecsoport és a Budapesti Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló, a globálisan több mint 1300 résztvevő céget jegyző program képzéssorozatát.

Még mindig drágul a gázolaj a magyar kutakon

 • A Mol 3 forinttal emeli a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán, a benzin ára ezúttal nem változik.

A második legerősebb az EU-ban a szeptemberi magyar építőipari adat

 • Az augusztusi 1,4 százalék után szeptemberben mindössze 0,3 százalékkal nőtt éves összevetésben az építőipari termelés volumene az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Nőtt az eladott új autók száma az Európai Unióban októberben

 • Bővült az Európai Unió autópiaca októberben. Szinte minden nagy tagállamban nőtt a forgalomba helyezett új gépkocsik száma a múlt hónapban.

Karácsonyi adománygyűjtést szervez a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

 • 2019-ben ismét megszervezi hagyományos Karácsonyi Adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Véghajrá, még lehet jelentkezni a CheckINN versenyre

 • November 20-án éjfélig jelentkezhetnek a turisztikai felsőoktatásban résztvevő hallgatók a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány által meghirdetett CheckINN innovációs versenyre.

Ez már fizetett szabadságból is túl sok Kragujevacban

 • Az újabb, hat munkanapos kényszerszünet lejártával a kragujevaci Fiat Chrysler autógyár (FCA) dolgozói hétfőn visszatértek munkahelyükre, és folytatták az 500L típusú gépkocsinak a gyártását.

Nem jött jól a sok eső a földeken dolgozóknak Szlovákiában

 • A novemberi csapadékos időjárás egész Szlovákiában hátráltatta az őszi mezőgazdasági munkákat.

A vezérigazgató székébe került a teherfuvarozó ügy Romániában

 • Törvénytelennek nyilvánította az Európai Bizottság a román kormány által az államvasutak teherfuvarozó részlege számára nyújtott állami támogatást.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 11:20:00
2023 augusztusában az előző hónaphoz képest országos átlagban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek, így 12 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Budapesten a havi drágulás „mindössze” 0,3 százalékos volt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex legfrissebb adataiból.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS