A vezérigazgató székébe került a teherfuvarozó ügy Romániában

2019. 11. 19., 12:30

Törvénytelennek nyilvánította az Európai Bizottság a román kormány által az államvasutak teherfuvarozó részlege számára nyújtott állami támogatást, és 400 millió euró visszafizetésére kötelezte a CFR Marfă társaságot. Hétfőn este lemondott a vállalat vezérigazgatója.

Mindezt Bogdan Chiriţoiu, a román Versenytársaság elnöke jelentette be hétfőn egy bukaresti szakkonferencián – írja a Krónika.

A brüsszeli végrehajtó testület befejezte a román kormány által 2013-ban nyújtott állami támogatás jogszerűségével kapcsolatos kivizsgálását, a határozatot már összeállították.

„Az Európai Bizottság kimondja, hogy a román államnak vissza kell kapnia a vasúti társaság teherszállítási részlegének nyújtott támogatást. Az államnak hat hónap áll rendelkezésére behajtani a 400 millió eurós összeget” – jelentette ki a versenyhivatal vezetője.

A román állami vasúttársaság (CFR) nemrég kényszervégrehajtást kezdeményezett két részlegével szemben az évek során felhalmozott adósságok miatt.

Bogdan Chiriţoiu emlékeztetett: a versenyhivatal korábban már kezdeményezte, hogy a CFR Marfă vagyonának elemeit (vagonok, mozdonyok, mozdonyszínek, egyéb eszközök) adják át az anyavállalatnak. A teherfuvarozási részleg 6 ezer alkalmazottat foglalkoztat, aktíváinak értéke megközelítőleg egymilliárd euró.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-05 15:13:56
Az energiaárak rendkívüli növekedése, a rekordmagas infláció és az általános gazdasági bizonytalanság szinte minden szektoron nyomot hagy. Míg a munkaerőpiacon egyelőre nem tapasztalni jelentős változásokat, kérdés, hogy ez meddig maradhat így.
2022-12-05 13:13:00
Idén december 5–18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. Az egész országra kiterjedő kéthetes ellenőrzéssorozat idején a szakemberek fokozott jelenléte várható az élelmiszerlánc minden területén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS