A vezérigazgató székébe került a teherfuvarozó ügy Romániában

2019. 11. 19., 12:30

Törvénytelennek nyilvánította az Európai Bizottság a román kormány által az államvasutak teherfuvarozó részlege számára nyújtott állami támogatást, és 400 millió euró visszafizetésére kötelezte a CFR Marfă társaságot. Hétfőn este lemondott a vállalat vezérigazgatója.

Mindezt Bogdan Chiriţoiu, a román Versenytársaság elnöke jelentette be hétfőn egy bukaresti szakkonferencián – írja a Krónika.

A brüsszeli végrehajtó testület befejezte a román kormány által 2013-ban nyújtott állami támogatás jogszerűségével kapcsolatos kivizsgálását, a határozatot már összeállították.

„Az Európai Bizottság kimondja, hogy a román államnak vissza kell kapnia a vasúti társaság teherszállítási részlegének nyújtott támogatást. Az államnak hat hónap áll rendelkezésére behajtani a 400 millió eurós összeget” – jelentette ki a versenyhivatal vezetője.

A román állami vasúttársaság (CFR) nemrég kényszervégrehajtást kezdeményezett két részlegével szemben az évek során felhalmozott adósságok miatt.

Bogdan Chiriţoiu emlékeztetett: a versenyhivatal korábban már kezdeményezte, hogy a CFR Marfă vagyonának elemeit (vagonok, mozdonyok, mozdonyszínek, egyéb eszközök) adják át az anyavállalatnak. A teherfuvarozási részleg 6 ezer alkalmazottat foglalkoztat, aktíváinak értéke megközelítőleg egymilliárd euró.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-04 15:17:17
Az MNB értesítette a K&H Biztosító Zrt.-t Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. Ezzel már 12 minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás érhető el a piacon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS