Okos megoldással ellenőrzik az üzemanyag útját

2019. 04. 24., 08:00

Okos üzemanyagkút-rendszer üzemeltetését kezdte meg az i-Cell Kft. A rendszer a kutakon és a járműben található üzemanyagkészletet együttesen képes monitorozni.

Az okos rendszer biztosítja az üzemanyag útjának követhetőségét a kútra érkezéstől egészen az elégetésig. A fejlesztés képes egy rendszerben kezelni tankolási adatokat – írja a Forbes.hu.

A rendszer segítségével a tankolás és az üzemanyag felhasználása mindig személyhez köthető, pontos képet ad az üzemanyag felhasználásának helyéről, idejéről és mértékéről is.

Egy automatizált mérőrendszer felügyeli a kútban tárolt üzemanyagot és annak mozgását, járműszinten pedig a flottakövető rendszer végzi az üzemanyagszint-mérést. A kettő integrálásával valósult meg a teljes körű üzemanyag ellenőrzés.

A rendszert elsőként az Észak-magyarországi Közlekedési Központ (ÉMKK) Zrt. kezdte alkalmazni. „Autóbuszainkon egy napon belül több gépjárművezető dolgozik, akik együttesen használják fel az üzemanyagot” – mondta Durucz József, az ÉMKK járműüzemeltési osztályvezetője. Most személyre szólóan tudják mérni az üzemanyag felhasználást.

A következő lépésben az agrárszektorra terjesztenék ki a megoldást, és tervbe vették a nyilvános kúthálózatok integrálását is.

Az i-Cell Kft. többségi tulajdonosa az E-milorg Kft. családi vagyonkezelőn keresztül Emőri Gábor, aki 40 milliárd forintos becsült vagyonával a Forbes milliárdos listán a 29. leggazdagabb magyar.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS