Erre irányította rá a HR-esek figyelmét a világjárvány

2021. 03. 29., 18:45

A koronavírus-járvány előtt a legtöbb innováció a profit növelését vagy a vetélytársak támadásainak visszaverését célozta. A válság nyomán sok cég új innovációs célt jelölt ki, ez pedig nem más, mint a rugalmas ellenálló képesség megerősítése.

A Covid-19 leckéje ráébresztette a vezetőket, mekkora kockázat rejlik a vállalkozások tehetetlenségében, abban tehát, hogy nem képesek késedelem nélkül és rugalmasan reagálni a változásokra. A jövőben az innováció lesz a vállalati reziliencia egyik alapköve – írja a Computerworld..

A járvány idején a vállalkozások sokfajta példáját adták a rugalmas alkalmazkodásnak. Az éttermek házhoz szállításra álltak át, a fitnesstermek foglalkozásaikat kitelepítették a szabadba, a színházak online premiereket szerveztek, amelyekre az interneten toboroztak nézőket – aki nem volt elég életképes, lehúzhatta a redőnyt.

A járvány rávilágított arra, hogy fokozott innovációs figyelmet érdemelnek a HR-csapatok, és ha majd a járvány lecsengését követően a vállalkozások megoldották a dolgozók biztonságos visszavezetését az irodai munkakörnyezetbe, érdemes megtartaniuk ezt az innovációs lendületet.

Az üzleti életben a vezetők általában sokadrangú szempontnak tekintik az innovációt. A Covid-19 talán legértékesebb tapasztalata az, hogy megtanított új szemmel tekinteni erre a fogalomra. Megtanultuk, hogy egy cég működésének folyamatossága legalább olyan fontos, mint az, hogy mekkora profittal dolgozik, és a HR ugyanolyan figyelmet érdemel, mint a termelésben részt vevő csapatok.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 15:08:00
A más által írt írásbeli magánvégrendelet érvényességi feltétele két végrendeleti tanú alkalmazása. Előfordulnak olyan esetek, amikor a végrendelet a tanúk olvasható nevét nem, csak az aláírásukat tartalmazza. Érvényes-e a végrendelet, ha a tanú aláírása nem olvasható és a neve az okiratból sem tűnik ki? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS