Egy emaillel kezdődik, aztán csőstül jöhet a baj

2018. 12. 04., 16:00

A kiberbűnözők pszichológiai hadviselése akár nagyobb kellemetlenséget is okozhat a mobilozóknak, mint az asztali számítógépeket használóknak.

A kiberbűncselekmények 91 százaléka egy e-maillel kezdődik, állapította meg a FireEye biztonsági cég kutatása. Az a taktika, hogy rávegyék az embereket egy veszélyes hivatkozásra való kattintásra vagy bizalmas információk megadására – írja a Computerworld.

Az adathalászat a FireEye szerint 65 százalékkal nőtt 2017-ben, és a legnagyobb veszély a mobil felhasználókat fenyegeti amiatt, hogy sok mobil levelező kliens csak a küldő nevét jeleníti meg. Így különösen egyszerű az üzenetek hamisítása és a címzettek átverése.

Az emberek háromszor olyan gyakran esnek áldozatául adathalászati támadásoknak mobil eszközökön, mint számítógép használatakor. Elsősorban azért, mert általában a telefonunkon nézzük meg először a bejövő üzeneteket.

Azon felhasználóknak a 15 százaléka, akiket már rászedtek a hackerek, ugyanabban az évben még legalább egyszer kattintani fognak egy adathalászati hivatkozáson.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS