Egy emaillel kezdődik, aztán csőstül jöhet a baj

2018. 12. 04., 16:00

A kiberbűnözők pszichológiai hadviselése akár nagyobb kellemetlenséget is okozhat a mobilozóknak, mint az asztali számítógépeket használóknak.

A kiberbűncselekmények 91 százaléka egy e-maillel kezdődik, állapította meg a FireEye biztonsági cég kutatása. Az a taktika, hogy rávegyék az embereket egy veszélyes hivatkozásra való kattintásra vagy bizalmas információk megadására – írja a Computerworld.

Az adathalászat a FireEye szerint 65 százalékkal nőtt 2017-ben, és a legnagyobb veszély a mobil felhasználókat fenyegeti amiatt, hogy sok mobil levelező kliens csak a küldő nevét jeleníti meg. Így különösen egyszerű az üzenetek hamisítása és a címzettek átverése.

Az emberek háromszor olyan gyakran esnek áldozatául adathalászati támadásoknak mobil eszközökön, mint számítógép használatakor. Elsősorban azért, mert általában a telefonunkon nézzük meg először a bejövő üzeneteket.

Azon felhasználóknak a 15 százaléka, akiket már rászedtek a hackerek, ugyanabban az évben még legalább egyszer kattintani fognak egy adathalászati hivatkozáson.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS