Bérfizetés

Itt találod az összes cikket a „bérfizetés” témában!

Időben el kell kezdeni a felkészülést a bérszakadék megszüntetésére

Időben el kell kezdeni a felkészülést a bérszakadék megszüntetésére

Komoly kihívást jelent majd a megfelelő, jogi és HR ismeretekkel egyaránt rendelkező szakember megtalálása, aki képes lesz menedzselni a vállalkozásoknál a bérszakadék megszűnéséhez vezető folyamatot.
2023. 06. 16., 13:19
Work Force: félmilliós fizetésre vágynak a pályakezdők

Jelentősen emelkedtek a fiatalok fizetési igényei tavalyhoz képest. Míg 2022-ben a pályakezdők kétharmada 350 ezer forint fölötti bruttó fizetésre vágyott, addig idén már 450 és 600 000 forint között keresne a 18-25 éves korosztály – derül ki a Work Force megbízásából készült Pályakezdő Indexből.

2023. 02. 23., 13:49
A magyar dolgozók fele számít fizetésemelésre 2023-ban

Tavaly a munkavállalók 63 százaléka kapott fizetésemelést, vagy valamilyen extra juttatást a megnőtt kiadásai miatt, idén már csak alig több mint felük számít hasonlóra. A legtöbben úgy gondolják, hogy az emelés értéke elmarad majd az elvárásuktól.

2022. 12. 23., 11:17
A fiatalok mindössze 6 százaléka tart bércsökkenéstől

Továbbra is optimistának mondhatóak a dolgozó fiatalok, ha a fizetésükről van szó, 69 százalékuk számol azzal, hogy növekedni fog a nettó fizetése – közölte a K&H az ifjúsági index negyedik negyedéves adatai alapján.

2022. 10. 18., 18:47
Egyre kevesebb cég titkolja a fizetést az álláshirdetéseiben

Az álláskeresők jelentős többségét frusztrálja, ha nem látja a felkínált bért egy álláshirdetésben. A munkáltatókat feleslegesen terhelik azok az interjúfolyamatok, amelyek végén az anyagiak miatt nem születik megállapodás.

2022. 07. 19., 14:57
Mikor lehet euróban fizetni a munkabért?

A forintárfolyam kiszámíthatatlan változása miatt a munkáltatóknál egyre gyakrabban merülhet fel a kérdés, hogy a munkavállalók számára fizetendő munkabérek vásárlóértékét milyen módon lehet fenntartani. Lehetséges megoldásnak tűnhet a béreket devizában folyósítani, azonban erre csak kivételes esetekben biztosítanak lehetőséget.

2022. 06. 22., 09:57
Több nettó kevesebb költséggel?

Az elmúlt évek gyors kereset-emelkedésének köszönhetően Magyarországon a bruttó és a nettó keresetek 2010-hez képest 2021-re egyaránt 2,2-szeresükre nőttek nominálisan. A rendkívül dinamikus emelkedés kedvező a dolgozók szempontjából, de kihívás a munkáltatók számára.

2022. 03. 04., 16:14
Három tényező akadályozza most leginkább a kkv-k működését

Munkaerőhiány, árfolyamváltozás, anyaghiány – ez akadályozza leginkább a cégek működését, derült ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb eredményeiből. A megfelelő szakemberek felvétele a vállalkozások több mint harmadának jelent problémát, míg az euróárfolyam változása és a járványhelyzet miatt kialakult anyaghiány nagyjából ötödüket érinti.

2022. 03. 03., 13:26
Empatikusabbak, mégis kevesebbet keresnek a női vezetők Magyarországon

A felsővezetők és a munkavállalók jobban elfogadják az iránymutatást és az információkat egy férfi, mint egy női vezetőtől. Ráadásul a női vezetők többsége alacsonyabb fizetésért dolgozik. Többek között ez derült ki a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közösségének Női Vezetői Klubja által készített kutatásából

2021. 10. 01., 12:15
Mikor lesz vastagabb a boríték? Mi lesz a fiatalok fizetésével?

Bár az idén 7,8 százalékkal nőtt a huszonévesek nettó fizetése, a dolgozó fiataloknak csak a 23 százaléka számít 3-5 százalékot meghaladó fizetésemelésre a következő egy évben a K&H ifjúsági indexéhez készült reprezentatív kutatás szerint.

2021. 09. 06., 14:30
Rég nem nőttek ennyire a bérek Szlovákiában

A látványos gazdasági növekedés a fizetéseken is éreztette a hatását Szlovákiában. A Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérése szerint több mint 16 éve nem nőttek olyan gyorsan a bérek, mint az idei második negyedévben.

2021. 04. 16., 11:30
Nettó 270 ezer forint a kezdő bérigény IT-területen

A magyar munkaerőpiacról jelenleg közel 44 ezer IT-szakember hiányzik. A COVID-hatás ráadásul jelentősen felpörgette a digitalizációt és az automatizációt is, így még inkább égető kérdés az utánpótlás a HR-szakemberek és cégvezetők körében.

2020. 09. 28., 13:45
Ezrek jelentkeztek az Első fizetésem programra Szerbiában

Lezárult az Első fizetésem foglalkoztatásserkentő kormányprogram első szakasza Szerbiában. Szeptember 17-e óta azok a munkaadók jelentkezhettek, akik vállalják, hogy kezdő fiatalokat foglalkoztatnak 9 hónapon keresztül.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS