Szekeres Péter: Eleve motivált embereket keresek a csapatunkba

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 11. 14., 10:15

A világ nem tökéletes, de jobban szeretek a dolgok javíthatóságán dolgozni, mint keseregni – mondja az Üzletemnek Szekeres Péter. A Neticle társalapító ügyvezetője 10 millió euró árbevételű cég építésén dolgozik.

Szekeres Péter hangosan dicsér és négyszemközt ad negatív visszajelzést. Tulajdonképpen minden vezetőnek így kellene tennie, de hát tudjuk, nem minden főnök jó vezető. Pétert annak tartják a csapattagok. Az intelligens médiafigyelésre és szövegelemzésre épülő startup szolgáltatásait már kilenc nyelven tették elérhetővé. Az idei sikeres lengyel és osztrák piacra lépés után a Lead Ventures által kezelt Enter Tomorrow Kockázati Tőkealap és a Hiventures 2,5 millió eurót fektetett a vállalkozásba. Péter gondosan megválogatja, hogy kikre és milyen dolgokra szán időt. Külön öröm, hogy szakított időt ránk, így megszülethetett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 124. interjúja.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Minden évben az aktuális évet – szerencsére. A növekvő Neticle-nél dolgozni azt jelenti, hogy hónapról hónapra változni kell. A csapatszám folyamatosan növekszik, és észrevétlenül 40 fős csapatot kell vezetni, majd hirtelen nem 2 ország, hanem 8 ország értékesítési számait kell vizsgálni. Ez szuper izgalmas, és minden évben emelkednek a tétek, amit nagyon élvezek. A hidegrázós pontok pedig azok, amikor például egy romániai ügyfelünk jelzi, hogy vitathatatlanul a mienk a legjobb technológia a piacon. Egy ilyen visszajelzésben évek munkája és fókusza van.

Milyen távra tervez?

– Most 32 vagyok, szóval még 60 évre. A folyamatos tanulás miatt mindig lesznek új dolgok és területek, amikben kiválóvá lehet válni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék egy 10M EUR árbevételű céget építeni, ez nagyon izgalmas, és hatalmas változásokkal jár. Hogyan lehet eljutni, milyen mérföldkövek mentén kell a folyamatokat átszervezni, hogy fenntartható legyen a növekedés. Egyértelműen ez van a szakmai toplista első helyén.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nincs egy kiemelkedő ember, szerintem mindenkitől lehet tanulni. Igyekszem mindig sokan kérdezni: más startupokról, ügyfelektől, a saját csapatunktól, barátoktól. 

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Én eleve motivált embereket keresek a csapatunkba. Az alapmotiváció nem adható meg, annak meg lennie, éhesnek kell lenni. Emellett persze releváns KPI-okkal mérjük a szerepkör szakmai teljesítését, hangosan dicsérek és négyszemközt adok negatív visszajelzést.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Amiben most vagyok, nem szeretnék mást csinálni.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Szeretek szakmai rendezvényeken részt venni és ott beszélgetni. Sokat lehet tanulni. Igyekszem 1-1 üzleti network eseményen is részt venni, de erre sajnos már ritkán jut időm.

Mire sajnálja az idejét?

– A negatív emberekre és a pesszimizmusra. A világ nem tökéletes, de jobban szeretek a dolgok javíthatóságán ötletelni és dolgozni, mint keseregni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Nem vagyok pénzcentrikus, én inkább az időben hiszek. Az időnk az, amit nem kapunk vissza, szóval gondosan meg kell válogatni, hogy kikre és milyen dolgokra szánunk időt. 

Mivel lehet felbosszantani?

– A felkészületlenséggel, a pontatlansággal és a fókuszálatlansággal nagyon hamar ki lehet hozni a sodromból – sajnos.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Állatgondozással. Ez önző dolog is, mert az állatok társasága jó hatással van az emberre, más perspektívába teszi az együtt töltött időt. 

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A vonaton utazás. A monoton suhanás és tájak segítenek ellazulni és akár koncentrálni is. Emellett jó érzés, hogy ez az egyik zöldebb utazási forma.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS