Szekeres Péter: Eleve motivált embereket keresek a csapatunkba

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 11. 14., 10:15

A világ nem tökéletes, de jobban szeretek a dolgok javíthatóságán dolgozni, mint keseregni – mondja az Üzletemnek Szekeres Péter. A Neticle társalapító ügyvezetője 10 millió euró árbevételű cég építésén dolgozik.

Szekeres Péter hangosan dicsér és négyszemközt ad negatív visszajelzést. Tulajdonképpen minden vezetőnek így kellene tennie, de hát tudjuk, nem minden főnök jó vezető. Pétert annak tartják a csapattagok. Az intelligens médiafigyelésre és szövegelemzésre épülő startup szolgáltatásait már kilenc nyelven tették elérhetővé. Az idei sikeres lengyel és osztrák piacra lépés után a Lead Ventures által kezelt Enter Tomorrow Kockázati Tőkealap és a Hiventures 2,5 millió eurót fektetett a vállalkozásba. Péter gondosan megválogatja, hogy kikre és milyen dolgokra szán időt. Külön öröm, hogy szakított időt ránk, így megszülethetett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 124. interjúja.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Minden évben az aktuális évet – szerencsére. A növekvő Neticle-nél dolgozni azt jelenti, hogy hónapról hónapra változni kell. A csapatszám folyamatosan növekszik, és észrevétlenül 40 fős csapatot kell vezetni, majd hirtelen nem 2 ország, hanem 8 ország értékesítési számait kell vizsgálni. Ez szuper izgalmas, és minden évben emelkednek a tétek, amit nagyon élvezek. A hidegrázós pontok pedig azok, amikor például egy romániai ügyfelünk jelzi, hogy vitathatatlanul a mienk a legjobb technológia a piacon. Egy ilyen visszajelzésben évek munkája és fókusza van.

Milyen távra tervez?

– Most 32 vagyok, szóval még 60 évre. A folyamatos tanulás miatt mindig lesznek új dolgok és területek, amikben kiválóvá lehet válni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék egy 10M EUR árbevételű céget építeni, ez nagyon izgalmas, és hatalmas változásokkal jár. Hogyan lehet eljutni, milyen mérföldkövek mentén kell a folyamatokat átszervezni, hogy fenntartható legyen a növekedés. Egyértelműen ez van a szakmai toplista első helyén.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nincs egy kiemelkedő ember, szerintem mindenkitől lehet tanulni. Igyekszem mindig sokan kérdezni: más startupokról, ügyfelektől, a saját csapatunktól, barátoktól. 

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Én eleve motivált embereket keresek a csapatunkba. Az alapmotiváció nem adható meg, annak meg lennie, éhesnek kell lenni. Emellett persze releváns KPI-okkal mérjük a szerepkör szakmai teljesítését, hangosan dicsérek és négyszemközt adok negatív visszajelzést.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Amiben most vagyok, nem szeretnék mást csinálni.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Szeretek szakmai rendezvényeken részt venni és ott beszélgetni. Sokat lehet tanulni. Igyekszem 1-1 üzleti network eseményen is részt venni, de erre sajnos már ritkán jut időm.

Mire sajnálja az idejét?

– A negatív emberekre és a pesszimizmusra. A világ nem tökéletes, de jobban szeretek a dolgok javíthatóságán ötletelni és dolgozni, mint keseregni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Nem vagyok pénzcentrikus, én inkább az időben hiszek. Az időnk az, amit nem kapunk vissza, szóval gondosan meg kell válogatni, hogy kikre és milyen dolgokra szánunk időt. 

Mivel lehet felbosszantani?

– A felkészületlenséggel, a pontatlansággal és a fókuszálatlansággal nagyon hamar ki lehet hozni a sodromból – sajnos.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Állatgondozással. Ez önző dolog is, mert az állatok társasága jó hatással van az emberre, más perspektívába teszi az együtt töltött időt. 

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A vonaton utazás. A monoton suhanás és tájak segítenek ellazulni és akár koncentrálni is. Emellett jó érzés, hogy ez az egyik zöldebb utazási forma.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.
2024-12-11 20:11:00
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében immár negyedik alkalommal indul el a START program, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja szakmai képzéssel, mentorációval és akár 3–5 millió forint értékű díjazással.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS