Pinczés Marianna: Jól esik, ha valakinek elismerhetem a munkáját

Pinczés Marianna: Jól esik, ha valakinek elismerhetem a munkáját
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 25., 09:28

Igyekszem mindig pozitív maradni, még a leglehetetlenebb helyzetekben is, remélem, ez kívülről is látszik és motiválóan hat a kollégákra – mondta az Üzletemnek Pinczés Marianna, a Grapoila ügyvezető-tulajdonosa.

Pinczés Marianna 12 éve vezeti a céget, nagyon fiatalon vágott a bizniszbe, azóta gyártanak hidegen sajtolt olajokat, magkrémeket, gluténmentes liszteket és natúrkozmetikumokat. 2020-ban termékeiket számos csillaggal jutalmazták a Great Taste-n. Idén pedig a Grapoila-t a „Fenntarthatósági Hősök” közé választották Brüsszelben. A cég 6000 vállalkozás közül érdemelte ki a kitüntető címet a Generali EnterPRIZE pályázatán. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 356. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Szerintem 31 évesen ezt még nem értem el. Én is folyamatosan változom és próbálok megfelelni a kihívásoknak, feladatoknak, amelyekben remélem, még bőven lesz részem. A 2020-as Great Taste-en (vakteszten alapuló ételkóstoló verseny) a termékeinket számos csillaggal jutalmazta a szakértő zsűri, ami hatalmas szakmai elismerést jelentett nekem, nekünk. A magyar indulók közül a Grapoila termékek kapták a legtöbb csillagot, gyakorlatilag minden nevezett termékünk nyert, a többségüket ráadásul nem is egy, hanem két csillaggal díjazták.

Milyen távra tervez?

– 12 éve vezetem a céget, egész fiatalon vágtam bele, egy egyetemi projektet tovább gondolva. Az eltelt idő számomra is hihetetlenül soknak tűnik, ezért nehezen tudok ennél nagyobb távlatokban tervezni, de igyekszem hosszú távon, minimum 5 évre stratégiai célokat felállítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ez jó kérdés, még nem gondolkodtam rajta, hogy mi mindent szeretnék mindenképpen elérni. Ha szakmai célról beszélünk, akkor most az épp aktuális tanulmányaimat szeretném sikerrel zárni, azaz elvégezni az élelmiszermérnöki szakot.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesapámtól.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem mindig pozitív maradni, még a leglehetetlenebb helyzetekben is, remélem, ez kívülről is látszik és motiválóan hat a kollégákra. Nagyon szeretek dicsérni, jól esik nekem is, ha valakinek elismerhetem a munkáját, ötleteit. Természetesen a hibákon sem lehet átsiklani, ezt már kevésbé szeretem szóba hozni, de a sikeres együttműködés érdekében sajnos elkerülhetetlen.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szakács.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Elsősorban vásárokon, expókon, kiállításokon szerezzük az üzleti kapcsolatainkat, akár vevőkről, akár beszállítókról van szó.

Mire sajnálja az idejét?

– Ha egy másnak kiadott feladatot újra el kell végezni, mert így nemcsak ő töltötte vele az idejét, hanem én is. Utazásra, vezetésre, főleg, ha ezt nem munkaidőben teszem, mert akkor még telefonálni, ügyeket intézni sem tudok közben.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valamilyen feladatot kiadok és elfelejtődik… Ha nekem kell másokat a saját feladataikra emlékeztetnem, hiszen enélkül is rengeteg felé kell figyelnem, és ez megterhelő.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Ételkiszolgálás, főzés időseknek, rászorulóknak.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Ez mindig az alapján változik, hogy miben hiszek, milyen jövőkép lebeg előttem. Jelenleg a gépesítés, automatizálás (az adminisztratív folyamatoké is), amelyek prioritást élveznek, pénzügyileg is.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utazás és főként a túrázás, amire sajnos egyre ritkábban van lehetőségem (időm).

(Fotó: Grapoila)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 10:49
A Covid lavinaszerű revolúciót hozott a privátbanki szakmában, amit azonban nem megnyugvás, hanem egy mélyreható változásokkal járó evolúciós időszak követ majd. Eközben a befektetési termékek piacát a digitalizáció demokratizálja, újraértelmezve a vagyoni ügyfélszegmentációt – véli Karagich István, a Blochamps Capital Kft. ügyvezetője.
2021. 11. 26., 09:58
Nagy hangsúlyt fektetünk az egyedi és minőségi megoldásaink hangsúlyozására, hiszen minden egyes kastélyépület finom eleganciát és egyedi enteriőrt képvisel – mondta Balogh Zoltán, az Elektro-Kamleithner Kft. ügyvezető igazgatója.
2021-11-28 17:14:11
Kategóriánként három fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában idén is összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből és ismert személyiségekből álló zsűri.
2021-11-28 14:08:15
A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből.

  Rovathírek: GUSTO

Kategóriánként három fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában idén is összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből és ismert személyiségekből álló zsűri.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Benyújtotta a két új atomerőművi blokk reaktortartályainak gyártási engedélykérelmét a Paks II. Zrt. az Országos Atomenergia Hivatalnak – tájékoztatott Süli János, a két új atomerőművi blokk létesítéséért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságában történt meghallgatása után.