Pinczés Marianna: Jól esik, ha valakinek elismerhetem a munkáját

Pinczés Marianna: Jól esik, ha valakinek elismerhetem a munkáját
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 25., 09:28

Igyekszem mindig pozitív maradni, még a leglehetetlenebb helyzetekben is, remélem, ez kívülről is látszik és motiválóan hat a kollégákra – mondta az Üzletemnek Pinczés Marianna, a Grapoila ügyvezető-tulajdonosa.

Pinczés Marianna 12 éve vezeti a céget, nagyon fiatalon vágott a bizniszbe, azóta gyártanak hidegen sajtolt olajokat, magkrémeket, gluténmentes liszteket és natúrkozmetikumokat. 2020-ban termékeiket számos csillaggal jutalmazták a Great Taste-n. Idén pedig a Grapoila-t a „Fenntarthatósági Hősök” közé választották Brüsszelben. A cég 6000 vállalkozás közül érdemelte ki a kitüntető címet a Generali EnterPRIZE pályázatán. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 356. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Szerintem 31 évesen ezt még nem értem el. Én is folyamatosan változom és próbálok megfelelni a kihívásoknak, feladatoknak, amelyekben remélem, még bőven lesz részem. A 2020-as Great Taste-en (vakteszten alapuló ételkóstoló verseny) a termékeinket számos csillaggal jutalmazta a szakértő zsűri, ami hatalmas szakmai elismerést jelentett nekem, nekünk. A magyar indulók közül a Grapoila termékek kapták a legtöbb csillagot, gyakorlatilag minden nevezett termékünk nyert, a többségüket ráadásul nem is egy, hanem két csillaggal díjazták.

Milyen távra tervez?

– 12 éve vezetem a céget, egész fiatalon vágtam bele, egy egyetemi projektet tovább gondolva. Az eltelt idő számomra is hihetetlenül soknak tűnik, ezért nehezen tudok ennél nagyobb távlatokban tervezni, de igyekszem hosszú távon, minimum 5 évre stratégiai célokat felállítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ez jó kérdés, még nem gondolkodtam rajta, hogy mi mindent szeretnék mindenképpen elérni. Ha szakmai célról beszélünk, akkor most az épp aktuális tanulmányaimat szeretném sikerrel zárni, azaz elvégezni az élelmiszermérnöki szakot.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesapámtól.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem mindig pozitív maradni, még a leglehetetlenebb helyzetekben is, remélem, ez kívülről is látszik és motiválóan hat a kollégákra. Nagyon szeretek dicsérni, jól esik nekem is, ha valakinek elismerhetem a munkáját, ötleteit. Természetesen a hibákon sem lehet átsiklani, ezt már kevésbé szeretem szóba hozni, de a sikeres együttműködés érdekében sajnos elkerülhetetlen.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szakács.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Elsősorban vásárokon, expókon, kiállításokon szerezzük az üzleti kapcsolatainkat, akár vevőkről, akár beszállítókról van szó.

Mire sajnálja az idejét?

– Ha egy másnak kiadott feladatot újra el kell végezni, mert így nemcsak ő töltötte vele az idejét, hanem én is. Utazásra, vezetésre, főleg, ha ezt nem munkaidőben teszem, mert akkor még telefonálni, ügyeket intézni sem tudok közben.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valamilyen feladatot kiadok és elfelejtődik… Ha nekem kell másokat a saját feladataikra emlékeztetnem, hiszen enélkül is rengeteg felé kell figyelnem, és ez megterhelő.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Ételkiszolgálás, főzés időseknek, rászorulóknak.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Ez mindig az alapján változik, hogy miben hiszek, milyen jövőkép lebeg előttem. Jelenleg a gépesítés, automatizálás (az adminisztratív folyamatoké is), amelyek prioritást élveznek, pénzügyileg is.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utazás és főként a túrázás, amire sajnos egyre ritkábban van lehetőségem (időm).

(Fotó: Grapoila)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS