Pinczés Marianna: Jól esik, ha valakinek elismerhetem a munkáját

Pinczés Marianna: Jól esik, ha valakinek elismerhetem a munkáját
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 25., 09:28

Igyekszem mindig pozitív maradni, még a leglehetetlenebb helyzetekben is, remélem, ez kívülről is látszik és motiválóan hat a kollégákra – mondta az Üzletemnek Pinczés Marianna, a Grapoila ügyvezető-tulajdonosa.

Pinczés Marianna 12 éve vezeti a céget, nagyon fiatalon vágott a bizniszbe, azóta gyártanak hidegen sajtolt olajokat, magkrémeket, gluténmentes liszteket és natúrkozmetikumokat. 2020-ban termékeiket számos csillaggal jutalmazták a Great Taste-n. Idén pedig a Grapoila-t a „Fenntarthatósági Hősök” közé választották Brüsszelben. A cég 6000 vállalkozás közül érdemelte ki a kitüntető címet a Generali EnterPRIZE pályázatán. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 356. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Szerintem 31 évesen ezt még nem értem el. Én is folyamatosan változom és próbálok megfelelni a kihívásoknak, feladatoknak, amelyekben remélem, még bőven lesz részem. A 2020-as Great Taste-en (vakteszten alapuló ételkóstoló verseny) a termékeinket számos csillaggal jutalmazta a szakértő zsűri, ami hatalmas szakmai elismerést jelentett nekem, nekünk. A magyar indulók közül a Grapoila termékek kapták a legtöbb csillagot, gyakorlatilag minden nevezett termékünk nyert, a többségüket ráadásul nem is egy, hanem két csillaggal díjazták.

Milyen távra tervez?

– 12 éve vezetem a céget, egész fiatalon vágtam bele, egy egyetemi projektet tovább gondolva. Az eltelt idő számomra is hihetetlenül soknak tűnik, ezért nehezen tudok ennél nagyobb távlatokban tervezni, de igyekszem hosszú távon, minimum 5 évre stratégiai célokat felállítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ez jó kérdés, még nem gondolkodtam rajta, hogy mi mindent szeretnék mindenképpen elérni. Ha szakmai célról beszélünk, akkor most az épp aktuális tanulmányaimat szeretném sikerrel zárni, azaz elvégezni az élelmiszermérnöki szakot.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesapámtól.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem mindig pozitív maradni, még a leglehetetlenebb helyzetekben is, remélem, ez kívülről is látszik és motiválóan hat a kollégákra. Nagyon szeretek dicsérni, jól esik nekem is, ha valakinek elismerhetem a munkáját, ötleteit. Természetesen a hibákon sem lehet átsiklani, ezt már kevésbé szeretem szóba hozni, de a sikeres együttműködés érdekében sajnos elkerülhetetlen.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szakács.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Elsősorban vásárokon, expókon, kiállításokon szerezzük az üzleti kapcsolatainkat, akár vevőkről, akár beszállítókról van szó.

Mire sajnálja az idejét?

– Ha egy másnak kiadott feladatot újra el kell végezni, mert így nemcsak ő töltötte vele az idejét, hanem én is. Utazásra, vezetésre, főleg, ha ezt nem munkaidőben teszem, mert akkor még telefonálni, ügyeket intézni sem tudok közben.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valamilyen feladatot kiadok és elfelejtődik… Ha nekem kell másokat a saját feladataikra emlékeztetnem, hiszen enélkül is rengeteg felé kell figyelnem, és ez megterhelő.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Ételkiszolgálás, főzés időseknek, rászorulóknak.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Ez mindig az alapján változik, hogy miben hiszek, milyen jövőkép lebeg előttem. Jelenleg a gépesítés, automatizálás (az adminisztratív folyamatoké is), amelyek prioritást élveznek, pénzügyileg is.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utazás és főként a túrázás, amire sajnos egyre ritkábban van lehetőségem (időm).

(Fotó: Grapoila)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS