Pinczés Marianna: Jól esik, ha valakinek elismerhetem a munkáját

Pinczés Marianna: Jól esik, ha valakinek elismerhetem a munkáját
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 25., 09:28

Igyekszem mindig pozitív maradni, még a leglehetetlenebb helyzetekben is, remélem, ez kívülről is látszik és motiválóan hat a kollégákra – mondta az Üzletemnek Pinczés Marianna, a Grapoila ügyvezető-tulajdonosa.

Pinczés Marianna 12 éve vezeti a céget, nagyon fiatalon vágott a bizniszbe, azóta gyártanak hidegen sajtolt olajokat, magkrémeket, gluténmentes liszteket és natúrkozmetikumokat. 2020-ban termékeiket számos csillaggal jutalmazták a Great Taste-n. Idén pedig a Grapoila-t a „Fenntarthatósági Hősök” közé választották Brüsszelben. A cég 6000 vállalkozás közül érdemelte ki a kitüntető címet a Generali EnterPRIZE pályázatán. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 356. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Szerintem 31 évesen ezt még nem értem el. Én is folyamatosan változom és próbálok megfelelni a kihívásoknak, feladatoknak, amelyekben remélem, még bőven lesz részem. A 2020-as Great Taste-en (vakteszten alapuló ételkóstoló verseny) a termékeinket számos csillaggal jutalmazta a szakértő zsűri, ami hatalmas szakmai elismerést jelentett nekem, nekünk. A magyar indulók közül a Grapoila termékek kapták a legtöbb csillagot, gyakorlatilag minden nevezett termékünk nyert, a többségüket ráadásul nem is egy, hanem két csillaggal díjazták.

Milyen távra tervez?

– 12 éve vezetem a céget, egész fiatalon vágtam bele, egy egyetemi projektet tovább gondolva. Az eltelt idő számomra is hihetetlenül soknak tűnik, ezért nehezen tudok ennél nagyobb távlatokban tervezni, de igyekszem hosszú távon, minimum 5 évre stratégiai célokat felállítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ez jó kérdés, még nem gondolkodtam rajta, hogy mi mindent szeretnék mindenképpen elérni. Ha szakmai célról beszélünk, akkor most az épp aktuális tanulmányaimat szeretném sikerrel zárni, azaz elvégezni az élelmiszermérnöki szakot.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesapámtól.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem mindig pozitív maradni, még a leglehetetlenebb helyzetekben is, remélem, ez kívülről is látszik és motiválóan hat a kollégákra. Nagyon szeretek dicsérni, jól esik nekem is, ha valakinek elismerhetem a munkáját, ötleteit. Természetesen a hibákon sem lehet átsiklani, ezt már kevésbé szeretem szóba hozni, de a sikeres együttműködés érdekében sajnos elkerülhetetlen.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szakács.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Elsősorban vásárokon, expókon, kiállításokon szerezzük az üzleti kapcsolatainkat, akár vevőkről, akár beszállítókról van szó.

Mire sajnálja az idejét?

– Ha egy másnak kiadott feladatot újra el kell végezni, mert így nemcsak ő töltötte vele az idejét, hanem én is. Utazásra, vezetésre, főleg, ha ezt nem munkaidőben teszem, mert akkor még telefonálni, ügyeket intézni sem tudok közben.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valamilyen feladatot kiadok és elfelejtődik… Ha nekem kell másokat a saját feladataikra emlékeztetnem, hiszen enélkül is rengeteg felé kell figyelnem, és ez megterhelő.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Ételkiszolgálás, főzés időseknek, rászorulóknak.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Ez mindig az alapján változik, hogy miben hiszek, milyen jövőkép lebeg előttem. Jelenleg a gépesítés, automatizálás (az adminisztratív folyamatoké is), amelyek prioritást élveznek, pénzügyileg is.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utazás és főként a túrázás, amire sajnos egyre ritkábban van lehetőségem (időm).

(Fotó: Grapoila)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS