Pantl Péter: A tiszta, egyenes kommunikáció híve vagyok, és szeretem, ha kölcsönösen adunk egymásnak visszajelzéseket

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 07. 01., 10:00

Libabőrös voltam, amikor Bruce Willis először elmondta azt a mondatot, amit mi találtunk ki. Ez kevés magyar marketingesnek adatik meg, amiért nagyon hálás vagyok a HELL-nek – mondta az Üzletemnek Pantl Péter, a HELL ENERGY Magyarország Kft. nemzetközi kommunikációs és marketingigazgatója.

Pantl Péter, a HELL ENERGY Magyarország Kft. nemzetközi kommunikációs és marketingigazgatója 2015-ben, több mint 17 médiában eltöltött év után érkezett meg a piacvezető energiaital-márkához. Először a HELL hazai és az 50 országra kiterjedő nemzetközi marketing területet irányította, 2019 tavasza óta pedig már a cégcsoport teljes kommunikációja hozzá tartozik. Hogy mi szerepel Péter szakmai bakancslistáján? Azt is elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 189. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Bruce Willis-szel immáron a második kampányunkat forgattuk, ami mind szakmailag, mind emberileg nagyon komoly mérföldkő volt az életemben. Elképesztő élmény volt belátni a forgatás kulisszái mögé, hiszen olyan szakemberekkel dolgoztunk együtt, akik korábban hollywoodi filmeket és amerikai reklámokat készítettek. A kreatív munkában is benne voltunk, a szöveg is házon belül készült. Libabőrös voltam, amikor Bruce Willis először elmondta azt a mondatot, amit mi találtunk ki. Ez kevés magyar marketingesnek adatik meg, amiért nagyon hálás vagyok a HELL-nek.

Milyen távra tervez?

– Minden napra megvannak a terveim, de közép- és hosszútávon is szeretem látni a fejlődési lehetőséget az életemben.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Mindenképp szeretném a tapasztalataimat átadni a következő generációknak, és a gyakorlati marketingre fektetni a hangsúlyt, mert ezt a legnehezebb az egyetemi képzések során megszerezniük a diákoknak. Sok gyakornok érkezett hozzánk az elmúlt években, és azt láttam, hogy a szakirodalom megvan nekik, de még nem nagyon mentek úgy végig egy boltban, hogy például a kihelyezéseket figyeljék.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmailag a kollégáimtól és a cég tulajdonosaitól. Emberileg pedig édesanyámtól.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– A tiszta, egyenes kommunikáció híve vagyok, és szeretem, ha kölcsönösen adunk egymásnak visszajelzéseket. Az anyagi motiváció hosszabb távon nem elég, a munkakörülményekre és a karrierlehetőségre helyezzük a hangsúlyt. Emellett szeretek olyan inspiráló, barátságos hangulatot teremteni, ahol a humor fontos szerepet kap.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A protokoll, a diplomácia világa régebben nagyon vonzott, de a jelenlegi szakmámban teljesen ki tudok teljesedni.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Hiszek abban, hogy az a jó üzlet, ahol mind a két fél megtalálja a számítását. Szeretek képzeletben átülni a partner helyére, és átgondolni, neki milyen érzései lehetnek a megállapodásunk kapcsán. Ha így is elégedett vagyok, akkor valószínűleg megegyezünk. A win-win szituációkban hiszek, természetesen a végletekig szem előtt tartva a saját érdekeinket.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem szeretem a körülményes, hosszan elhúzódó megbeszéléseket.

Mivel lehet felbosszantani?

– Butasággal, agresszivitással, nagyképűséggel.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Gyermekeken segítenék, és az utóbbi években a környezettudatos gondolkodás is előtérbe került az életemben, így ebben is szívesen veszek részt a szabadidőmben.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Inkább kire? A szeretteimre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Tenisz, kosárlabda, főzés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS