Körömi János: Nem csúcsokban, lépcsőfokokban gondolkodom

2018. 12. 01., 08:00

Az elégedett ügyfelek ajánlása hozza a legtöbbet a konyhára – mondja az Üzletemnek Körömi János. A Clue PR kommunikációs ügynökség és a Clue Drone tulajdonosa szívesen kipróbálná csapatát egy igazán komoly válságmenedzselési projektben.

12 kérdés – 12 válasz

Ak válaszolt: Körömi János, a Clue PR kommunikációs ügynökség és a Clue Drone tulajdonosa

Aki kérdezett: Szerdahelyi Csaba

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Inkább lépcsőfokokban gondolkodom, mint csúcsban. Nagy lépés volt a Clue PR ügynökség megalapítása 2012-ben, majd a nemzetközi hálózatunk kiépítése is sok energiát igényelt, ám sok sikerélményt is hozott magával, így már 22 országban tudjuk kiszolgálni a nemzetközi ügyfeleket PR projektek tervezésével és megvalósításával. 2018-ban pedig a Clue Drone megalapítása volt az év legfontosabb lépése, amely ipari drón szolgáltatásokkal és az ipari drónok forgalmazásával foglalkozik.

– Milyen távra tervez?

Ameddig egy vállalkozásban látok potenciált, és megvan a lelkesedés iránta, addig biztos, hogy nem adom fel. Jelenleg a Clue PR, és a Clue Drone is folyamatosan fejlődik.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

Szívesen kipróbálnám a csapatunkat egy igazán komoly válságkommunikációs projektben. Persze egyik ügyfelemnek sem kívánom, hogy ez nála történjen. A drónokat tekintve pedig annyira gyorsan fejlődik a technológia, hogy csak azt kívánom, hogy továbbra is tarthassuk vele a lépést és az elsők között mutathassunk be olyan technológiákat, mint amilyenek a permeteződrónok. A közelmúltban jártam Pekingben és láttam a technológia közeli jövőjét is. Annyit mondhatok, hogy nem fogunk unatkozni.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Több olyan személy is van az életemben, akire mentorként tekintek, de nem szeretném nevesíteni őket. Minden esetre igyekszem minden szituációból levonni a megfelelő következtetéseket és tanulni belőle valami.

– A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

Sosem volt olyan egyszerű külföldi üzleteket kötni, mint most, tehát egyértelműen kiemelt jelentőségű a külföldi kapcsolat – a PR ügynökség 22 országban tevékenykedik, a drónos vállalat pedig külföldi terméket forgalmaz. Ám semmiképpen sem hanyagolható el a hazai piac sem.

– Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

Jelenleg nem. De egy éve még azt sem gondoltam, hogy lesz Clue Drone. Szóval jövőre térjünk vissza a kérdésre!

– Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

A kifizetetlen számlákkal.

– Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

PR ügynökséget ritkán keres az ember a Google-on, az ügyfeleink 90 százaléka ajánlás útján érkezett hozzánk. Ha a csapat jó munkát végez, és az ügyfél elégedett, szívesen bemutat minket az ismerőseinek is. Persze gyakran vagyok megtalálható különböző konferenciákon, találkozókon, beszélgetéseken is, de még mindig az ajánlás hozza a legtöbbet a konyhára.

– Mire sajnálja az időt?

A semmittevésre.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

Hasznos vagyonelemekre, befektetésekre, céges költségekre – beleértve a fizetéseket is – és utazásra.

– Milyen célra, kiknek adakozna?

Mindenképpen olyan célra, ami hosszú távú megoldásokat támogat. Például hátrányos helyzetűek képzésére.

– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

Két szenvedélyem van, a sí és a vitorlázás. Ezek teljesen ki tudnak szakítani a mindennapokból, és mikor visszatérek, mindig sokkal tisztábban látom, hogy mi az, ami valóban értéket képvisel számomra.

(Körömi János drónvállalkozásáról írt cikkünket ITT olvashatja.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-30 20:11:24
A magyarországi vállalatok idén is pályázhatnak az Effekt 2030 díjra. A megújult szakmai elismerést olyan környezeti, társadalmi és vállalatirányítási megoldásokkal nyerhetik el a cégek, amelyek valódi hatást, változást eredményeznek, és jó példával szolgálnak az ESG egyes területein.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS