Kis Ernő: Kellő nyitottsággal építem üzleti kapcsolataimat

Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 08., 14:25

Az elmúlt 40 évben volt három-négy olyan főnököm, akiktől több területen is sokat lehetett tanulni – mondta az Üzletemnek Kis Ernő, a Metalconstruct Zrt. vezérigazgatója.

Kis Ernő szívesen tanítana, ehhez bőven megvan a tapasztalata és a tudása. Azok közé tartozik, akik a kollégák motiválásánál nem tagadja, hogy a pénznek is van szerepe – természetesen nem csak az anyagiak döntenek egy jó munkahelyen. Nyugdíjas korúként is tervez a cégnél is, és a térinformatika kimondottan érdekli. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 369. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Metalconstruct 10 évvel ezelőtti csődhelyzetéből való kilábalást, valamint a jelen időben végrehajtott kétlépcsős beruházást, mint reorganizációs folyamatot.

Milyen távra tervez?

– Két évre, mivel nyugdíjas korú vagyok már most is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Tanítás, oktatás.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az elmúlt 40 évben volt 3-4 olyan főnököm, akiktől több területen is sokat lehetett tanulni, valamint egy pár kollégám speciális tudásából is tanultam.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Dicsérettel, szakmai előmenetellel, illetve pénzzel.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– IT, térinformatika.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Kellő nyitottsággal, lazasággal és segítőkészséggel.

Mire sajnálja az idejét?

– Közúti közlekedésre, mert az rengeteg időt elvesz.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyképűséggel és pofátlansággal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Karbantartást, szerelést.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra – ha lenne rá elég idő a munka mellett.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Főleg a kertészkedés és a tenger.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 14:20:31
Példaértékű gazdasági ökoszisztémát jelent Zalaegerszegen a felsőoktatás, az ipar, a vállalkozók és az önkormányzat együttműködése, amelynek révén a város régiós jelentőségre tehet szert a járműipari kutatás-fejlesztés terén – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által Zala vármegyében a közelmúltban megrendezett elnökségi ülésén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS