Kis Ernő: Kellő nyitottsággal építem üzleti kapcsolataimat

Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 08., 14:25

Az elmúlt 40 évben volt három-négy olyan főnököm, akiktől több területen is sokat lehetett tanulni – mondta az Üzletemnek Kis Ernő, a Metalconstruct Zrt. vezérigazgatója.

Kis Ernő szívesen tanítana, ehhez bőven megvan a tapasztalata és a tudása. Azok közé tartozik, akik a kollégák motiválásánál nem tagadja, hogy a pénznek is van szerepe – természetesen nem csak az anyagiak döntenek egy jó munkahelyen. Nyugdíjas korúként is tervez a cégnél is, és a térinformatika kimondottan érdekli. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 369. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Metalconstruct 10 évvel ezelőtti csődhelyzetéből való kilábalást, valamint a jelen időben végrehajtott kétlépcsős beruházást, mint reorganizációs folyamatot.

Milyen távra tervez?

– Két évre, mivel nyugdíjas korú vagyok már most is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Tanítás, oktatás.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az elmúlt 40 évben volt 3-4 olyan főnököm, akiktől több területen is sokat lehetett tanulni, valamint egy pár kollégám speciális tudásából is tanultam.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Dicsérettel, szakmai előmenetellel, illetve pénzzel.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– IT, térinformatika.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Kellő nyitottsággal, lazasággal és segítőkészséggel.

Mire sajnálja az idejét?

– Közúti közlekedésre, mert az rengeteg időt elvesz.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyképűséggel és pofátlansággal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Karbantartást, szerelést.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra – ha lenne rá elég idő a munka mellett.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Főleg a kertészkedés és a tenger.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-15 13:10:00
2024 márciusában tovább emelkedtek a lakbérek, országosan 0,8, Budapesten 1,8 százalékkal nőttek egy hónap alatt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex friss adataiból.
2024-04-15 10:10:10
A K&H kkv bizalmi index tavaly év végén látott javulása az idei első negyedévben ismét megtorpant: 4 pontos csökkenéssel mínusz10 ponton áll a mutató, ami így már közel két éve a negatív tartományban van.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Az élesztőről kevesen tudják, hogy nem valami furcsa vegyi anyag, hanem zseniális kis élőlény: a sarjadzógombák közé tartozik és gyakorlatilag mindenütt ott van a környezetünkben. Aki már készített cefrét, kelesztett tésztát vagy véletlenül megerjesztett egy gyümölcslét a konyhapulton, direkt vagy véletlenül már találkozott vele.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS