Kis Ernő: Kellő nyitottsággal építem üzleti kapcsolataimat

Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 08., 14:25

Az elmúlt 40 évben volt három-négy olyan főnököm, akiktől több területen is sokat lehetett tanulni – mondta az Üzletemnek Kis Ernő, a Metalconstruct Zrt. vezérigazgatója.

Kis Ernő szívesen tanítana, ehhez bőven megvan a tapasztalata és a tudása. Azok közé tartozik, akik a kollégák motiválásánál nem tagadja, hogy a pénznek is van szerepe – természetesen nem csak az anyagiak döntenek egy jó munkahelyen. Nyugdíjas korúként is tervez a cégnél is, és a térinformatika kimondottan érdekli. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 369. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Metalconstruct 10 évvel ezelőtti csődhelyzetéből való kilábalást, valamint a jelen időben végrehajtott kétlépcsős beruházást, mint reorganizációs folyamatot.

Milyen távra tervez?

– Két évre, mivel nyugdíjas korú vagyok már most is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Tanítás, oktatás.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az elmúlt 40 évben volt 3-4 olyan főnököm, akiktől több területen is sokat lehetett tanulni, valamint egy pár kollégám speciális tudásából is tanultam.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Dicsérettel, szakmai előmenetellel, illetve pénzzel.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– IT, térinformatika.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Kellő nyitottsággal, lazasággal és segítőkészséggel.

Mire sajnálja az idejét?

– Közúti közlekedésre, mert az rengeteg időt elvesz.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyképűséggel és pofátlansággal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Karbantartást, szerelést.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra – ha lenne rá elég idő a munka mellett.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Főleg a kertészkedés és a tenger.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS