Kis Ernő: Kellő nyitottsággal építem üzleti kapcsolataimat

Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 08., 14:25

Az elmúlt 40 évben volt három-négy olyan főnököm, akiktől több területen is sokat lehetett tanulni – mondta az Üzletemnek Kis Ernő, a Metalconstruct Zrt. vezérigazgatója.

Kis Ernő szívesen tanítana, ehhez bőven megvan a tapasztalata és a tudása. Azok közé tartozik, akik a kollégák motiválásánál nem tagadja, hogy a pénznek is van szerepe – természetesen nem csak az anyagiak döntenek egy jó munkahelyen. Nyugdíjas korúként is tervez a cégnél is, és a térinformatika kimondottan érdekli. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 369. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Metalconstruct 10 évvel ezelőtti csődhelyzetéből való kilábalást, valamint a jelen időben végrehajtott kétlépcsős beruházást, mint reorganizációs folyamatot.

Milyen távra tervez?

– Két évre, mivel nyugdíjas korú vagyok már most is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Tanítás, oktatás.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az elmúlt 40 évben volt 3-4 olyan főnököm, akiktől több területen is sokat lehetett tanulni, valamint egy pár kollégám speciális tudásából is tanultam.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Dicsérettel, szakmai előmenetellel, illetve pénzzel.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– IT, térinformatika.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Kellő nyitottsággal, lazasággal és segítőkészséggel.

Mire sajnálja az idejét?

– Közúti közlekedésre, mert az rengeteg időt elvesz.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyképűséggel és pofátlansággal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Karbantartást, szerelést.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra – ha lenne rá elég idő a munka mellett.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Főleg a kertészkedés és a tenger.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 14:14:00
A kormány június 30-ig meghosszabbítja annak a korábbi döntésének a határidejét, amelynek értelmében egyes intézményi befektetők és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a látra szóló és legfeljebb egyéves futamidejű betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamának mértékénél.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS