Kákos Eszter: Étteremtulajdonosként és edzőként is értéket teremtek

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 17., 09:30

Akár Hajdú-Bihar megyén kívül is szívesen nyitna egy Creppy palacsintázót Kákos Eszter, a Creppy PalacsintaBistro Debrecen társtulajdonosa. A bakancslistáján mindenesetre szerepel ez a fogás.

Kákos Eszter három éve dolgozik azon, hogy étteremtulajdonos legyen, s az álma idén valóra vált. A másik álma is teljesült, hiszen edzéseket tart egy fitneszteremben. Hogy mi minden kellett ezekhez, az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 136. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Creppy PalacsintaBistro Debrecen megnyitását.

Milyen távra tervez?

– Hosszú távra, legalább 10 éves intervallumban gondolkodom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Még egy CreppyBistro megnyitása, akár Hajdú-Bihar megyén kívül.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A férjemtől, aki sajnos már 7 éve nincs köztünk. Az ő mottója a folyamatos fejlesztés, fejlődés és innováció volt. Ennek szellemében próbálok élni én is.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Közös cél, hogy mindenki együtt és egymáshoz alkalmazkodva dolgozzon. Próbáljuk azt elérni, hogy szeressenek nálunk dolgozni, kellemes légkörben, és meg kell őket dicsérni, ha a helyzet úgy kívánja. Természetesen, azt is meg kell beszélnünk, ha valami nem úgy történt, ahogy megbeszéltük. Azt kérjük az alkalmazottaktól, hogy amennyiben problémájuk van, mindenképpen nekünk, étteremtulajdonosoknak jelezzék, és próbáljuk közösen megoldani azt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mert az immár 3 éve dédelgetett álmom, hogy étteremtulajdonos legyek, 2019-re megvalósult! A másik vágyam, hogy csoportos edző legyek, szintén teljesült, mert edzést tartok egy fitneszteremben. Az utóbbinál megvalósult az az elképzelésem is, hogy a hobbim a munkám legyen. Igaz, hogy először nagyon különbözőnek tűnhetnek, de közös bennük, hogy mindkettővel értéket tudok teremteni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Leginkább üzleti reggelikre járok.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem szeretem, ha úgy telik az idő, hogy semmi hasznosat nem csinálok.

Mivel lehet felbosszantani?

– A valóság eltorzításával, hazugsággal tudnak a legjobban felbosszantani.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Gyerekekkel kapcsolatos minden önkéntes munkára kapható vagyok, valamint a környezetünk megóvása érdekében is szívesen teszek lépéseket. Az állatokkal kapcsolatban is szívesen vállalnék segítő jellegű tevékenységet.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Lehetőség szerint magyar termékeket próbálok vásárolni, legyen szó ruháról vagy tisztítószerekről. Figyelek arra, hogy környezetbarát termékeket vásároljak, még ha olykor drágábbak is. A mindennapos hajtás, pörgés után szükségem van a feltöltődésre is, amit szaunázással szoktam megoldani. Erre nem sajnálom sem az időt, sem a pénzt. Természetesen a három kisfiam kívánságait is szoktam teljesíteni, ami nekem minden pénzt megér, hiszen értük teszek mindent.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ahogy már említettem: a szaunázás, de mellette az edzés és egy jó könyv is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS