Kákos Eszter: Étteremtulajdonosként és edzőként is értéket teremtek

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 17., 09:30

Akár Hajdú-Bihar megyén kívül is szívesen nyitna egy Creppy palacsintázót Kákos Eszter, a Creppy PalacsintaBistro Debrecen társtulajdonosa. A bakancslistáján mindenesetre szerepel ez a fogás.

Kákos Eszter három éve dolgozik azon, hogy étteremtulajdonos legyen, s az álma idén valóra vált. A másik álma is teljesült, hiszen edzéseket tart egy fitneszteremben. Hogy mi minden kellett ezekhez, az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 136. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Creppy PalacsintaBistro Debrecen megnyitását.

Milyen távra tervez?

– Hosszú távra, legalább 10 éves intervallumban gondolkodom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Még egy CreppyBistro megnyitása, akár Hajdú-Bihar megyén kívül.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A férjemtől, aki sajnos már 7 éve nincs köztünk. Az ő mottója a folyamatos fejlesztés, fejlődés és innováció volt. Ennek szellemében próbálok élni én is.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Közös cél, hogy mindenki együtt és egymáshoz alkalmazkodva dolgozzon. Próbáljuk azt elérni, hogy szeressenek nálunk dolgozni, kellemes légkörben, és meg kell őket dicsérni, ha a helyzet úgy kívánja. Természetesen, azt is meg kell beszélnünk, ha valami nem úgy történt, ahogy megbeszéltük. Azt kérjük az alkalmazottaktól, hogy amennyiben problémájuk van, mindenképpen nekünk, étteremtulajdonosoknak jelezzék, és próbáljuk közösen megoldani azt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mert az immár 3 éve dédelgetett álmom, hogy étteremtulajdonos legyek, 2019-re megvalósult! A másik vágyam, hogy csoportos edző legyek, szintén teljesült, mert edzést tartok egy fitneszteremben. Az utóbbinál megvalósult az az elképzelésem is, hogy a hobbim a munkám legyen. Igaz, hogy először nagyon különbözőnek tűnhetnek, de közös bennük, hogy mindkettővel értéket tudok teremteni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Leginkább üzleti reggelikre járok.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem szeretem, ha úgy telik az idő, hogy semmi hasznosat nem csinálok.

Mivel lehet felbosszantani?

– A valóság eltorzításával, hazugsággal tudnak a legjobban felbosszantani.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Gyerekekkel kapcsolatos minden önkéntes munkára kapható vagyok, valamint a környezetünk megóvása érdekében is szívesen teszek lépéseket. Az állatokkal kapcsolatban is szívesen vállalnék segítő jellegű tevékenységet.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Lehetőség szerint magyar termékeket próbálok vásárolni, legyen szó ruháról vagy tisztítószerekről. Figyelek arra, hogy környezetbarát termékeket vásároljak, még ha olykor drágábbak is. A mindennapos hajtás, pörgés után szükségem van a feltöltődésre is, amit szaunázással szoktam megoldani. Erre nem sajnálom sem az időt, sem a pénzt. Természetesen a három kisfiam kívánságait is szoktam teljesíteni, ami nekem minden pénzt megér, hiszen értük teszek mindent.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ahogy már említettem: a szaunázás, de mellette az edzés és egy jó könyv is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS