Kákos Eszter: Étteremtulajdonosként és edzőként is értéket teremtek

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 17., 09:30

Akár Hajdú-Bihar megyén kívül is szívesen nyitna egy Creppy palacsintázót Kákos Eszter, a Creppy PalacsintaBistro Debrecen társtulajdonosa. A bakancslistáján mindenesetre szerepel ez a fogás.

Kákos Eszter három éve dolgozik azon, hogy étteremtulajdonos legyen, s az álma idén valóra vált. A másik álma is teljesült, hiszen edzéseket tart egy fitneszteremben. Hogy mi minden kellett ezekhez, az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 136. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Creppy PalacsintaBistro Debrecen megnyitását.

Milyen távra tervez?

– Hosszú távra, legalább 10 éves intervallumban gondolkodom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Még egy CreppyBistro megnyitása, akár Hajdú-Bihar megyén kívül.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A férjemtől, aki sajnos már 7 éve nincs köztünk. Az ő mottója a folyamatos fejlesztés, fejlődés és innováció volt. Ennek szellemében próbálok élni én is.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Közös cél, hogy mindenki együtt és egymáshoz alkalmazkodva dolgozzon. Próbáljuk azt elérni, hogy szeressenek nálunk dolgozni, kellemes légkörben, és meg kell őket dicsérni, ha a helyzet úgy kívánja. Természetesen, azt is meg kell beszélnünk, ha valami nem úgy történt, ahogy megbeszéltük. Azt kérjük az alkalmazottaktól, hogy amennyiben problémájuk van, mindenképpen nekünk, étteremtulajdonosoknak jelezzék, és próbáljuk közösen megoldani azt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mert az immár 3 éve dédelgetett álmom, hogy étteremtulajdonos legyek, 2019-re megvalósult! A másik vágyam, hogy csoportos edző legyek, szintén teljesült, mert edzést tartok egy fitneszteremben. Az utóbbinál megvalósult az az elképzelésem is, hogy a hobbim a munkám legyen. Igaz, hogy először nagyon különbözőnek tűnhetnek, de közös bennük, hogy mindkettővel értéket tudok teremteni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Leginkább üzleti reggelikre járok.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem szeretem, ha úgy telik az idő, hogy semmi hasznosat nem csinálok.

Mivel lehet felbosszantani?

– A valóság eltorzításával, hazugsággal tudnak a legjobban felbosszantani.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Gyerekekkel kapcsolatos minden önkéntes munkára kapható vagyok, valamint a környezetünk megóvása érdekében is szívesen teszek lépéseket. Az állatokkal kapcsolatban is szívesen vállalnék segítő jellegű tevékenységet.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Lehetőség szerint magyar termékeket próbálok vásárolni, legyen szó ruháról vagy tisztítószerekről. Figyelek arra, hogy környezetbarát termékeket vásároljak, még ha olykor drágábbak is. A mindennapos hajtás, pörgés után szükségem van a feltöltődésre is, amit szaunázással szoktam megoldani. Erre nem sajnálom sem az időt, sem a pénzt. Természetesen a három kisfiam kívánságait is szoktam teljesíteni, ami nekem minden pénzt megér, hiszen értük teszek mindent.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ahogy már említettem: a szaunázás, de mellette az edzés és egy jó könyv is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-15 13:10:00
2024 márciusában tovább emelkedtek a lakbérek, országosan 0,8, Budapesten 1,8 százalékkal nőttek egy hónap alatt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex friss adataiból.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS