Kákos Eszter: Étteremtulajdonosként és edzőként is értéket teremtek

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 17., 09:30

Akár Hajdú-Bihar megyén kívül is szívesen nyitna egy Creppy palacsintázót Kákos Eszter, a Creppy PalacsintaBistro Debrecen társtulajdonosa. A bakancslistáján mindenesetre szerepel ez a fogás.

Kákos Eszter három éve dolgozik azon, hogy étteremtulajdonos legyen, s az álma idén valóra vált. A másik álma is teljesült, hiszen edzéseket tart egy fitneszteremben. Hogy mi minden kellett ezekhez, az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 136. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Creppy PalacsintaBistro Debrecen megnyitását.

Milyen távra tervez?

– Hosszú távra, legalább 10 éves intervallumban gondolkodom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Még egy CreppyBistro megnyitása, akár Hajdú-Bihar megyén kívül.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A férjemtől, aki sajnos már 7 éve nincs köztünk. Az ő mottója a folyamatos fejlesztés, fejlődés és innováció volt. Ennek szellemében próbálok élni én is.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Közös cél, hogy mindenki együtt és egymáshoz alkalmazkodva dolgozzon. Próbáljuk azt elérni, hogy szeressenek nálunk dolgozni, kellemes légkörben, és meg kell őket dicsérni, ha a helyzet úgy kívánja. Természetesen, azt is meg kell beszélnünk, ha valami nem úgy történt, ahogy megbeszéltük. Azt kérjük az alkalmazottaktól, hogy amennyiben problémájuk van, mindenképpen nekünk, étteremtulajdonosoknak jelezzék, és próbáljuk közösen megoldani azt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mert az immár 3 éve dédelgetett álmom, hogy étteremtulajdonos legyek, 2019-re megvalósult! A másik vágyam, hogy csoportos edző legyek, szintén teljesült, mert edzést tartok egy fitneszteremben. Az utóbbinál megvalósult az az elképzelésem is, hogy a hobbim a munkám legyen. Igaz, hogy először nagyon különbözőnek tűnhetnek, de közös bennük, hogy mindkettővel értéket tudok teremteni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Leginkább üzleti reggelikre járok.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem szeretem, ha úgy telik az idő, hogy semmi hasznosat nem csinálok.

Mivel lehet felbosszantani?

– A valóság eltorzításával, hazugsággal tudnak a legjobban felbosszantani.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Gyerekekkel kapcsolatos minden önkéntes munkára kapható vagyok, valamint a környezetünk megóvása érdekében is szívesen teszek lépéseket. Az állatokkal kapcsolatban is szívesen vállalnék segítő jellegű tevékenységet.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Lehetőség szerint magyar termékeket próbálok vásárolni, legyen szó ruháról vagy tisztítószerekről. Figyelek arra, hogy környezetbarát termékeket vásároljak, még ha olykor drágábbak is. A mindennapos hajtás, pörgés után szükségem van a feltöltődésre is, amit szaunázással szoktam megoldani. Erre nem sajnálom sem az időt, sem a pénzt. Természetesen a három kisfiam kívánságait is szoktam teljesíteni, ami nekem minden pénzt megér, hiszen értük teszek mindent.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ahogy már említettem: a szaunázás, de mellette az edzés és egy jó könyv is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS