Ifj. Vida Péter: Mindig kattog az agyam valamin

Ifj. Vida Péter: Mindig kattog az agyam valamin
Szerdahelyi Csaba  |  2024. 03. 05., 13:10

Cégcsoportunk már 35 éve van a HR piacon, ahol sokoldalú szolgáltatóként igyekszünk helytállni. Szeretném, ha legalább még ennyi ideig sikeresen tudna működni a cég – mondta az Üzletem.hu-nak Ifj. Vida Péter, a Viapan Group Managing Directora.

Ifj. Vida Péter igyekszik folyamatos visszajelzésekkel és egyéni fejlesztésekkel motiválni a kollégáit. Nagyon érdekli a logisztika, ha kereskedő cégnél tárgyal, mindig kéri, hogy megnézhesse a raktárakat. Mint mondja, édesapja mellett mentorától, Csizmadia Gábortól tanulta eddig a legtöbbet. A Viapan a március 12-ei kecskeméti HR Fest főtámogatója. Ha érdekli, hogy Péter milyen önkéntes munkát vállal, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 514. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A HR piacon eltöltött több mint 10 évemben számos olyan katartikus élményem volt, amit megemlíthetnék. Ha csak egyet kellene kiemelni ebből, az a cégcsoportunkban végbemenő generációváltás folyamata, amelyben nekem is komoly szerepem van.

Milyen távra tervez?

– A Viapan Group cégcsoport már 35 éve van a HR piacon, ahol sokoldalú szolgáltatóként igyekszik helytállni. Szeretném, ha legalább még ennyi évig sikeresen tudna működni a cég.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Sok minden kipipálásra került az évek alatt, például előadhattam a HR Festen, voltam több vállalkozói és menedzsment szakmai rendezvényen is előadó. Ami még hátra van, hogy szeretnék legalább egy könyvet megírni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesapámtól rengeteget tanultam, de a legtöbbet a mentoromtól, Csizmadia Gábortól tanultam. Kiváló szakember és borzasztóan jó menedzser.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem folyamatos visszajelzésekkel és egyéni fejlesztésekkel motiválni őket. Abban hiszek, hogy ha mindig van egy célja az embernek, amit el akar érni, és valaki minden nap segíti, támogatja ebben, akkor az piszkosul erős motiváció tud lenni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A logisztika és a raktározás mindig is érdekelt, mert nagyon rendszerszerető vagyok. Ha kereskedő cégekhez vagy logisztikai központokhoz megyek tárgyalni, mindig kérem, hogy vezessenek körbe a raktárban. Lenyűgözőnek találom, hogy milyen összetett rendszerek vannak ezen a területen.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Több üzleti közösségnek is a tagja vagyok, és igyekszem a rendezvényeken a lehető legtöbb emberrel építeni a kapcsolati hálómat. Ezen kívül sok szakmai rendezvényre is járok.

Mire sajnálja az idejét?

– Munkakörömből fakadóan rengeteg időt utazom országon belül. Nagyságrendileg heti 20-25 órám elmegy azzal, hogy úton vagyok. Bár igyekszem ezt az időt is hatékonyan tölteni (telefonok, meetingek, hangoskönyvek) de nagyon nem szeretem, hogy ennyi időm elmegy azzal, hogy egyik helyről eljussak a másikra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Két dolog van, amivel ki lehet hozni a sordomból. Az egyik, ha valaki hárítja a saját felelősségét, a másik pedig, ha valaki kitérő választ ad a kérdésemre, és emiatt újra és újra meg kell kérdeznem ugyanazt.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Legutoljára szemétszedésen voltam, szerintem a környezetvédelem áll a legközelebb a szívemhez.

Mire nem sajnálja a pénzt?

Az egészségre és a sportra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Rettenetesen nehezen kapcsolódom ki, mert mindig kattog az agyam valamin, de a sorozatok azért ki tudnak kapcsolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS