Ifj. Vida Péter: Mindig kattog az agyam valamin

Ifj. Vida Péter: Mindig kattog az agyam valamin
Szerdahelyi Csaba  |  2024. 03. 05., 13:10

Cégcsoportunk már 35 éve van a HR piacon, ahol sokoldalú szolgáltatóként igyekszünk helytállni. Szeretném, ha legalább még ennyi ideig sikeresen tudna működni a cég – mondta az Üzletem.hu-nak Ifj. Vida Péter, a Viapan Group Managing Directora.

Ifj. Vida Péter igyekszik folyamatos visszajelzésekkel és egyéni fejlesztésekkel motiválni a kollégáit. Nagyon érdekli a logisztika, ha kereskedő cégnél tárgyal, mindig kéri, hogy megnézhesse a raktárakat. Mint mondja, édesapja mellett mentorától, Csizmadia Gábortól tanulta eddig a legtöbbet. A Viapan a március 12-ei kecskeméti HR Fest főtámogatója. Ha érdekli, hogy Péter milyen önkéntes munkát vállal, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 514. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A HR piacon eltöltött több mint 10 évemben számos olyan katartikus élményem volt, amit megemlíthetnék. Ha csak egyet kellene kiemelni ebből, az a cégcsoportunkban végbemenő generációváltás folyamata, amelyben nekem is komoly szerepem van.

Milyen távra tervez?

– A Viapan Group cégcsoport már 35 éve van a HR piacon, ahol sokoldalú szolgáltatóként igyekszik helytállni. Szeretném, ha legalább még ennyi évig sikeresen tudna működni a cég.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Sok minden kipipálásra került az évek alatt, például előadhattam a HR Festen, voltam több vállalkozói és menedzsment szakmai rendezvényen is előadó. Ami még hátra van, hogy szeretnék legalább egy könyvet megírni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesapámtól rengeteget tanultam, de a legtöbbet a mentoromtól, Csizmadia Gábortól tanultam. Kiváló szakember és borzasztóan jó menedzser.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem folyamatos visszajelzésekkel és egyéni fejlesztésekkel motiválni őket. Abban hiszek, hogy ha mindig van egy célja az embernek, amit el akar érni, és valaki minden nap segíti, támogatja ebben, akkor az piszkosul erős motiváció tud lenni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A logisztika és a raktározás mindig is érdekelt, mert nagyon rendszerszerető vagyok. Ha kereskedő cégekhez vagy logisztikai központokhoz megyek tárgyalni, mindig kérem, hogy vezessenek körbe a raktárban. Lenyűgözőnek találom, hogy milyen összetett rendszerek vannak ezen a területen.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Több üzleti közösségnek is a tagja vagyok, és igyekszem a rendezvényeken a lehető legtöbb emberrel építeni a kapcsolati hálómat. Ezen kívül sok szakmai rendezvényre is járok.

Mire sajnálja az idejét?

– Munkakörömből fakadóan rengeteg időt utazom országon belül. Nagyságrendileg heti 20-25 órám elmegy azzal, hogy úton vagyok. Bár igyekszem ezt az időt is hatékonyan tölteni (telefonok, meetingek, hangoskönyvek) de nagyon nem szeretem, hogy ennyi időm elmegy azzal, hogy egyik helyről eljussak a másikra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Két dolog van, amivel ki lehet hozni a sordomból. Az egyik, ha valaki hárítja a saját felelősségét, a másik pedig, ha valaki kitérő választ ad a kérdésemre, és emiatt újra és újra meg kell kérdeznem ugyanazt.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Legutoljára szemétszedésen voltam, szerintem a környezetvédelem áll a legközelebb a szívemhez.

Mire nem sajnálja a pénzt?

Az egészségre és a sportra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Rettenetesen nehezen kapcsolódom ki, mert mindig kattog az agyam valamin, de a sorozatok azért ki tudnak kapcsolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS