Árva András: Az elért sikerek hangsúlyozásával is motiválom kollégáimat

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 05. 04., 10:00

A bankszektor nagyon érdekes világ, mert szolgáltatásokat hozunk létre, nem pedig kézzel fogható termékeket – mondta az Üzletemnek Árva András, a K&H Bank lakossági szegmens marketing vezetője.

Árva András 1998-ben diplomázott a Külkereskedelmi Főiskolán, és abban az évben szerezte meg a franciaországi Université Jules Verne de Picardie közgazdász diplomáját is. 1998-tól 2007-ig az Inter-Európa Bankban dolgozott lakossági tanácsadóként, majd hitel termékmenedzserként, végül termékfejlesztési vezetőként. Az „Év Lakossági Hitelterméke” díjat 2006-ban elnyert Költözési Lakáshitel fejlesztője. 2007-től a CIB Bank termékmenedzsment vezetője volt. Hasonló pozíciót töltött be az MKB Bankban és az FHB Bankban is. 2013-tól a K&H Bank lakossági szegmens marketing vezetője. 2015-ben az év dolgozója a K&H Bankban. „Szabadidejében” kétgyermekes családapa és sportrajongó. A fentieknél is többet megtudhatunk Andrásról az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 168. interjújából.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nagyon nagy sikernek tartom, hogy megkaptam az év dolgozója címet a K&H Bankban, amit évente csak egy munkatárs kaphat meg a közel 4000 dolgozó közül.

– Milyen távra tervez?

– Általában nem túl hosszú távra (2-3 év), mert a banki tapasztalatom azt mutatja – főként az elmúlt időszakban –, hogy a hosszú távú tervezésnél sokkal fontosabb, hogy hatékonyan, gyorsan tudjunk a csapatommal a változásokra reagálni, és ha szükséges, „új irányba állítani a hajót”.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A tanulmányaimat követően folyamatosan pénzintézeteknél dolgoztam marketing és üzletfejlesztési területeken. A bankszektor abból a szempontból nagyon érdekes világ, mert szolgáltatásokat hozunk létre, nem pedig kézzel fogható termékeket. Ezért szívesen kipróbálnám majd egyszer a marketinges, üzletfejlesztői vénámat a „gyártó” szektorban, az autóiparban, vagy egy olyan cégnél, amely innovatív sporteszközök gyártásával foglalkozik.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szerencsésnek mondhatom magamat, mert úgy érzem, hogy a kíváncsiság és a tanulás iránti vágyam, igényem megmaradt gyermekkoromtól kezdve, szívesen tanulok másoktól. Nagyon sokat tanulok a kollégáimtól (szakmaiságot, problémamegoldó készséget, stratégia alkotást), de a feleségemtől és a lányaimtól is (türelmet, odaadást, egymásra figyelést). Kedvenc sportom a falmászás, így mostanában nagyon sokat tanulok a világ jelenlegi legjobb falmászójától, Adam Ondra-tól is (kitartást, tudatosságot, céltudatosságot), akinek szorgos követője vagyok a YouTube-on.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Próbálok sok-sok pozitív visszajelzéssel, és az elért sikerek hangsúlyozásával motiválni.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Valamilyen olyan szakmában, amivel szép és hasznos dolgokat lehet létrehozni. Ilyen például az asztalos szakma, ahol gyönyörű bútorokat, tárgyakat lehet alkotni. Hasonló okokból tetszik az építészmérnöki szakma is.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nem csak üzleti partnerként tekintek az üzleti kapcsolatokra, hanem „ember”-ként is, érdekelnek azok, akikkel együtt dolgozom.  Emellett a korrektség az az érték, amire mindig is nagy figyelmet fordítottam a kapcsolataim alakításakor, és ha cserébe velem szemben valaki hasonlóan korrekt, azt nagyon nagyra becsülöm.

– Mire sajnálja az idejét?

– Sorban állásra, dugóban ülésre és felesleges „ál-beszélgetésekre”.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Például, ha valaki késik egy megbeszélt időpontról, vagy azzal, ha valaki mellébeszél, és nem a lényegről. Ha valaki egy megoldandó probléma kapcsán csak a „miért nem jó”-t tudja ismételgetni, de nem hoz megoldási javaslatokat, az kifejezetten felbosszant.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egy sportiskolában szívesen oktatnék gyerekeket.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Minőségi sporteszközökre, síelésre és utazásra.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A falmászás, ami az ember minden érzékét leköti és teljes koncentrációt igényel, mert ha ez nincs meg, akkor leesik az ember a falról. De imádom hallgatni a nagylányom zongora játékát, vagy a kisebbik lányom éneklését, és nagyon ki tud kapcsolni a feleségem által tartott jógaóra is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS