Árva András: Az elért sikerek hangsúlyozásával is motiválom kollégáimat

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 05. 04., 10:00

A bankszektor nagyon érdekes világ, mert szolgáltatásokat hozunk létre, nem pedig kézzel fogható termékeket – mondta az Üzletemnek Árva András, a K&H Bank lakossági szegmens marketing vezetője.

Árva András 1998-ben diplomázott a Külkereskedelmi Főiskolán, és abban az évben szerezte meg a franciaországi Université Jules Verne de Picardie közgazdász diplomáját is. 1998-tól 2007-ig az Inter-Európa Bankban dolgozott lakossági tanácsadóként, majd hitel termékmenedzserként, végül termékfejlesztési vezetőként. Az „Év Lakossági Hitelterméke” díjat 2006-ban elnyert Költözési Lakáshitel fejlesztője. 2007-től a CIB Bank termékmenedzsment vezetője volt. Hasonló pozíciót töltött be az MKB Bankban és az FHB Bankban is. 2013-tól a K&H Bank lakossági szegmens marketing vezetője. 2015-ben az év dolgozója a K&H Bankban. „Szabadidejében” kétgyermekes családapa és sportrajongó. A fentieknél is többet megtudhatunk Andrásról az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 168. interjújából.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nagyon nagy sikernek tartom, hogy megkaptam az év dolgozója címet a K&H Bankban, amit évente csak egy munkatárs kaphat meg a közel 4000 dolgozó közül.

– Milyen távra tervez?

– Általában nem túl hosszú távra (2-3 év), mert a banki tapasztalatom azt mutatja – főként az elmúlt időszakban –, hogy a hosszú távú tervezésnél sokkal fontosabb, hogy hatékonyan, gyorsan tudjunk a csapatommal a változásokra reagálni, és ha szükséges, „új irányba állítani a hajót”.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A tanulmányaimat követően folyamatosan pénzintézeteknél dolgoztam marketing és üzletfejlesztési területeken. A bankszektor abból a szempontból nagyon érdekes világ, mert szolgáltatásokat hozunk létre, nem pedig kézzel fogható termékeket. Ezért szívesen kipróbálnám majd egyszer a marketinges, üzletfejlesztői vénámat a „gyártó” szektorban, az autóiparban, vagy egy olyan cégnél, amely innovatív sporteszközök gyártásával foglalkozik.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szerencsésnek mondhatom magamat, mert úgy érzem, hogy a kíváncsiság és a tanulás iránti vágyam, igényem megmaradt gyermekkoromtól kezdve, szívesen tanulok másoktól. Nagyon sokat tanulok a kollégáimtól (szakmaiságot, problémamegoldó készséget, stratégia alkotást), de a feleségemtől és a lányaimtól is (türelmet, odaadást, egymásra figyelést). Kedvenc sportom a falmászás, így mostanában nagyon sokat tanulok a világ jelenlegi legjobb falmászójától, Adam Ondra-tól is (kitartást, tudatosságot, céltudatosságot), akinek szorgos követője vagyok a YouTube-on.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Próbálok sok-sok pozitív visszajelzéssel, és az elért sikerek hangsúlyozásával motiválni.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Valamilyen olyan szakmában, amivel szép és hasznos dolgokat lehet létrehozni. Ilyen például az asztalos szakma, ahol gyönyörű bútorokat, tárgyakat lehet alkotni. Hasonló okokból tetszik az építészmérnöki szakma is.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nem csak üzleti partnerként tekintek az üzleti kapcsolatokra, hanem „ember”-ként is, érdekelnek azok, akikkel együtt dolgozom.  Emellett a korrektség az az érték, amire mindig is nagy figyelmet fordítottam a kapcsolataim alakításakor, és ha cserébe velem szemben valaki hasonlóan korrekt, azt nagyon nagyra becsülöm.

– Mire sajnálja az idejét?

– Sorban állásra, dugóban ülésre és felesleges „ál-beszélgetésekre”.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Például, ha valaki késik egy megbeszélt időpontról, vagy azzal, ha valaki mellébeszél, és nem a lényegről. Ha valaki egy megoldandó probléma kapcsán csak a „miért nem jó”-t tudja ismételgetni, de nem hoz megoldási javaslatokat, az kifejezetten felbosszant.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egy sportiskolában szívesen oktatnék gyerekeket.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Minőségi sporteszközökre, síelésre és utazásra.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A falmászás, ami az ember minden érzékét leköti és teljes koncentrációt igényel, mert ha ez nincs meg, akkor leesik az ember a falról. De imádom hallgatni a nagylányom zongora játékát, vagy a kisebbik lányom éneklését, és nagyon ki tud kapcsolni a feleségem által tartott jógaóra is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-21 21:51:00
Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az NTAK első féléves adata alapján – írja a turizmus.com.
2023-09-21 20:21:00
A debreceni lakáspiacon is jellemző a túlkínálat és a csökkenő forgalom, ezért a ténylegesen fizetni tudó vevők határozzák meg a piacot, azok az eladók tudják sikeresen értékesíteni a lakásukat, akik hajlandók az alkura, amely jelenleg elérheti akár a 10–15 százalékot is – mondta el Dupka Melinda, a Melinda Ingatlan tulajdonosa az ingatlan.com-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS