Árva András: Az elért sikerek hangsúlyozásával is motiválom kollégáimat

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 05. 04., 10:00

A bankszektor nagyon érdekes világ, mert szolgáltatásokat hozunk létre, nem pedig kézzel fogható termékeket – mondta az Üzletemnek Árva András, a K&H Bank lakossági szegmens marketing vezetője.

Árva András 1998-ben diplomázott a Külkereskedelmi Főiskolán, és abban az évben szerezte meg a franciaországi Université Jules Verne de Picardie közgazdász diplomáját is. 1998-tól 2007-ig az Inter-Európa Bankban dolgozott lakossági tanácsadóként, majd hitel termékmenedzserként, végül termékfejlesztési vezetőként. Az „Év Lakossági Hitelterméke” díjat 2006-ban elnyert Költözési Lakáshitel fejlesztője. 2007-től a CIB Bank termékmenedzsment vezetője volt. Hasonló pozíciót töltött be az MKB Bankban és az FHB Bankban is. 2013-tól a K&H Bank lakossági szegmens marketing vezetője. 2015-ben az év dolgozója a K&H Bankban. „Szabadidejében” kétgyermekes családapa és sportrajongó. A fentieknél is többet megtudhatunk Andrásról az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 168. interjújából.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nagyon nagy sikernek tartom, hogy megkaptam az év dolgozója címet a K&H Bankban, amit évente csak egy munkatárs kaphat meg a közel 4000 dolgozó közül.

– Milyen távra tervez?

– Általában nem túl hosszú távra (2-3 év), mert a banki tapasztalatom azt mutatja – főként az elmúlt időszakban –, hogy a hosszú távú tervezésnél sokkal fontosabb, hogy hatékonyan, gyorsan tudjunk a csapatommal a változásokra reagálni, és ha szükséges, „új irányba állítani a hajót”.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A tanulmányaimat követően folyamatosan pénzintézeteknél dolgoztam marketing és üzletfejlesztési területeken. A bankszektor abból a szempontból nagyon érdekes világ, mert szolgáltatásokat hozunk létre, nem pedig kézzel fogható termékeket. Ezért szívesen kipróbálnám majd egyszer a marketinges, üzletfejlesztői vénámat a „gyártó” szektorban, az autóiparban, vagy egy olyan cégnél, amely innovatív sporteszközök gyártásával foglalkozik.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szerencsésnek mondhatom magamat, mert úgy érzem, hogy a kíváncsiság és a tanulás iránti vágyam, igényem megmaradt gyermekkoromtól kezdve, szívesen tanulok másoktól. Nagyon sokat tanulok a kollégáimtól (szakmaiságot, problémamegoldó készséget, stratégia alkotást), de a feleségemtől és a lányaimtól is (türelmet, odaadást, egymásra figyelést). Kedvenc sportom a falmászás, így mostanában nagyon sokat tanulok a világ jelenlegi legjobb falmászójától, Adam Ondra-tól is (kitartást, tudatosságot, céltudatosságot), akinek szorgos követője vagyok a YouTube-on.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Próbálok sok-sok pozitív visszajelzéssel, és az elért sikerek hangsúlyozásával motiválni.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Valamilyen olyan szakmában, amivel szép és hasznos dolgokat lehet létrehozni. Ilyen például az asztalos szakma, ahol gyönyörű bútorokat, tárgyakat lehet alkotni. Hasonló okokból tetszik az építészmérnöki szakma is.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nem csak üzleti partnerként tekintek az üzleti kapcsolatokra, hanem „ember”-ként is, érdekelnek azok, akikkel együtt dolgozom.  Emellett a korrektség az az érték, amire mindig is nagy figyelmet fordítottam a kapcsolataim alakításakor, és ha cserébe velem szemben valaki hasonlóan korrekt, azt nagyon nagyra becsülöm.

– Mire sajnálja az idejét?

– Sorban állásra, dugóban ülésre és felesleges „ál-beszélgetésekre”.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Például, ha valaki késik egy megbeszélt időpontról, vagy azzal, ha valaki mellébeszél, és nem a lényegről. Ha valaki egy megoldandó probléma kapcsán csak a „miért nem jó”-t tudja ismételgetni, de nem hoz megoldási javaslatokat, az kifejezetten felbosszant.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egy sportiskolában szívesen oktatnék gyerekeket.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Minőségi sporteszközökre, síelésre és utazásra.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A falmászás, ami az ember minden érzékét leköti és teljes koncentrációt igényel, mert ha ez nincs meg, akkor leesik az ember a falról. De imádom hallgatni a nagylányom zongora játékát, vagy a kisebbik lányom éneklését, és nagyon ki tud kapcsolni a feleségem által tartott jógaóra is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS