Információk, hírek vállalkozóknak, 2019. augusztus 1.

2019. 08. 01., 08:00

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Demeter László: Az a fontos, hogy építhessek valamit, legyen kihívás!

Szívesen újra részt vennék egy cég felépítésben vezetőként – mondja az Üzletemnek Demeter László. A közétkeztetéssel foglalkozó GasztVitál operatív igazgatója nem sajnálja a pénzt a kollégák képzésére. A GasztVitál naponta 40 ezer adag ételt tálal az országban Miskolctól Budapesten át Nagykanizsáig. 130-nál több intézményben esznek a kínálatukból, fokozottan figyelnek a minőségre – derül ki az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 94. interjújából.

Gangel Péter: nyertesei és vesztesei is lesznek a gazdasági átrendeződésnek

Júliusban a GKI konjunktúraindexe közel két és fél éve nem látott szintre esett, mivel az üzleti és a fogyasztói bizalmi index egyaránt csökkent. A szakértők a tapasztalatokra alapozva azt mondják, ez egy gazdasági megtorpanást hozhat magával. Gangel Péter, a BIX - automatizált ügyfélelégedettség mérés ügyvezetője arról beszélt, a kialakult helyzetnek nem kizárólag vesztesei lesznek: aki időben felkészül, jól is kijöhet az átrendeződésből.

GKI: folytatódik a lakásárak ütemes emelkedése 

Folytatódik a lakásárak ütemes emelkedése, országos átlagban 4-5 százalékos, az új építésű lakásoknál 4-7 százalékos, a pesti belvárosban akár 10 százalékos áremelkedésre is lehet számítani a következő egy évben a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente publikált ingatlanpiaci felmérése szerint.

Átvette a Generali az ERGO biztosítók állományát

A nemzetközi Generali Csoport által 2019. április 2-án bejelentett tranzakció szerint a Generali Biztosító megvásárolta a magyarországi ERGO biztosítók teljes biztosítási portfólióját. A magyar piacot érintő tranzakció tizenhétezer életbiztosításra, továbbá közel háromezer lakás-, illetve közel háromezer balesetbiztosításra terjed ki. Az ügyfelek számára az állományátvétel nem jelent változást, szerződéseik változatlan feltételek mellett élnek tovább.

Újabb tőkebefektetéssel külföldi piacra készül a FIX24.hu

Újabb 200 millió forintos befektetést kapott az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures kockázati tőkealap-kezelőtől a „szakembertrendiként” emlegetett FIX24.hu. A cég a 2016-os indulása óta közel megháromszorozta szakemberbázisát, így országosan már 200 szakmában, több mint 20 ezer szakember érhető el az oldalon, 70 százalékuk az építőipar területéről regisztrált a rendszerbe. A startup tavaly stratégiai együttműködést kötött a Praktiker barkácsáruház-lánccal, amelynek keretében a weboldalán egyes termékekhez szakembereket, építőipari vállalkozásokat és szervizcégeket társítanak.

Online piacterek: így szerepel Magyarország a régióban

Három és félezer eladó kínálja közel 1,6 millió termékét Magyarország legnagyobb piacterén, az eMAG Marketplace-en. A piactéren vásárlók csak tavaly több, mint 730 ezer rendelést adtak le, összesen 8,5 milliárdos forgalmat generálva.  A legkeresettebb termékek itt is a kütyük, otthon és barkács, háztartási gépek és játékok.

Pénteken már a benzin is drágább lesz, nem csak a gázolaj

A Mol pénteken 3 forinttal emeli a benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Az emeléssel a benzin literje 394, a gázolaj literje 401 forintra drágul.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS