Demeter László: Az a fontos, hogy építhessek valamit, legyen kihívás!

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 07. 31., 10:15

Szívesen újra részt vennék egy cég felépítésben vezetőként – mondja az Üzletemnek Demeter László. A közétkeztetéssel foglalkozó GasztVitál operatív igazgatója nem sajnálja a pénzt a kollégák képzésére, az oktatások finanszírozására.

Demeter László cégcsoportja, a GasztVitál naponta 40 ezer adag ételt tálal az országban Miskolctól Budapesten át Nagykanizsáig. 130-nál több intézményben esznek a kínálatukból, így fokozottan figyelnek a minőségre. László tudását elismerik, eddig minden vezetői posztra felkérték, nem pályázott. Szereti a kihívást, ha az nincs, nem vállalja a feladatot. És nagyon szereti, ha a fogyasztóik tányérján az étkezés után nem marad semmi, mert az az igazi elismerés. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 94. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyértelműen a közétkeztetési piacon egy új márka, a GasztVitál létrehozásában vállalt jelentős szerepem. És nem csak a márka megjelenése a fontos, hanem annak tartalommal való megtöltése, MINŐSÉG a közétkeztetésben. A GasztVitál csoport több közétkeztetéssel és menüétkeztetéssel foglalkozó céget foglal magába. Rövid történelmünk ellenére kiemelt fontossággal bíró területek teljes ellátását biztosítjuk, így nyertük el: Miskolc teljes közétkeztetési szolgáltatói címét, valamint Budapest főbb kerületeit és Nagykanizsa városának közintézményeit is ellátjuk minőségi ételeinkkel. Összesen naponta több, mint 40 000 adag étel tálalását jelenti 130-nál is több intézményben.

Milyen távra tervez?

– Mindenképpen középtávon tervezek a közétkeztetésben. Nagyon sok lehetőség és kihívás előtt állunk már rövid távon is, ahol a már kialakított rendszereinket kell bevezetni és az arculatunkra formálni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nagyon szívesen vennék részt újra egy cég felépítésben, átalakításában a leghatékonyabb működés érdekében cégvezetőként.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szívesen megnevezem, akitől a legtöbbet tanultam, hálás vagyok neki. Tőtös Zsolt nem csak nemzetközileg keresett topmenedzser, hanem kitűnő mentor is, aki nem csak tanácsaival, hanem példamutatásával is segített a szakmai sikereim elérésben.

A szakterületén hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Egyértelműen Magyarországon. Még 40 éves korom előtt szívesen vettem voltam egy külföldi kihívást, de ez a felkérés nem érkezett meg. Három pici gyermekem van, akiknek úgy gondolom, most az állandóság kell. Érdekes, hogy az összes vezetői pozíciót felkérésre vállaltam, soha egyikre sem pályáztam.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nem a szakma a fontos, hanem hogy építhessek valamit, legyen kihívás! Az idén volt egy felkeresésem, ahol egy kisebb céget kellett volna vezetni, de a bevált folyamatokon a tulajdonosok nem akartak változtatni – nem vállaltam.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Szívesen megyek szakmai rendezvényekre, ahol alkalmanként elő is adok, ha érdekes témában kapok felkérést. Fontosnak tartom a konkurensekkel kapcsolatos szükséges, korrekt kapcsolat fenntartását is. Az idén egy újabb lehetőséget ragadtunk meg, ami azt jelenti, hogy szakmai versenyeken indulunk. Legutóbbi közétkeztetési szakácsversenyen a csapatunk Pákozdi Norbert vezetésévél rangos különdíjat szerzett. Továbbá az idén két csapattal neveztünk be a legrangosabb szakácsversenyre, ahol mindkét csapatunk az elődöntőbe jutott!

Mire sajnálja az idejét?

– Nagyon fontos, hogy minden résztvevőt bevonjunk a nagyobb döntések előkészítésébe, de a multiban jellemző folyamatos meeting-rendszer, ami jellemzően a felelősség nem vállalásáról, annak erodálásáról szól, számomra rettentő zavaró. Szóval nem azt mondom, hogy a szükséges értekezletektől sajnálom az időt, hanem a felesleges szócséplést igyekszem kerülni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Magánéletben a családomtól, például minden pénteken a feleségemmel kettesben elmegyünk egy jó helyre vacsorázni. Munkában pedig a kollégák fejlesztésére, képzések, oktatások finanszírozására, amivel nem csak képzett, hanem elkötelezett kollégákkal gyarapodunk.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ez rövid lesz: az őszintétlenséggel, döntésképtelenséggel. De nagyon tud bosszantani a túlzott arrogancia is.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Biztos, hogy kisgyermekek között vállalnék önkéntes munkát, jelenleg meg kell elégedjek azzal, hogy személyesen támogatok néhány kiválasztott gyermeket.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A horgászat, amire sajnos mostanság nagyon kevés időm jut, de a gyermekeimmel eltöltött idő kárpótol mindenért.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 17:22:00
Január 26-án, a budapesti SYMBOL-ban adták át a Marketing Diamond Awards 2022-es elismeréseit. Idén ismét a Billingo Technologies Zrt. lett „Az Év Megbízója”, a Kreatív Vonalak Kft. pedig a tavalyi évhez hasonlóan „Az Év Ügynöksége” díjat nyerte el. „Az Év Marketingnagykövete” címet pedig a Pentacom ügynökség érdemelte ki a 29 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS