Az ország tíz legnagyobb adózóját díjazta Varga Mihály

Az ország tíz legnagyobb adózóját díjazta Varga Mihály
2024. 05. 24., 14:10

A pénzügyminiszter egy 22 évvel ezelőtti eseményt megújítva díjazta Magyarország 10 legnagyobb adózóját.

Varga Mihály 2002 után második alkalommal adta át a legnagyobb adózóknak járó emléklapot. A 10 legnagyobb adózó által befizetett adó teljes összege 1400 milliárd forint, ami jelenértékben 20 százalékkal meghaladja a 22 évvel ezelőtti, 400 milliárd forintot – mondta el a pénzügyminiszter.

2023-ban Magyarország 10 legnagyobb adózója (ábécérendben):
– Audi Hungaria Zrt.
– K&H Bank Zrt.
– Magyar Telekom Nyrt.
– MBH Bank Nyrt.
– MOL Nyrt.
– OTP Bank Nyrt.
– Raiffeisen Bank Zrt.
– Richter Gedeon Nyrt.
– Szerencsejáték Zrt.
– UniCredit Bank Zrt.

A fotón balról jobbra: Guy Libot, a K&H Bank vezérigazgatója (b2), Les Zoltán, az Audi Hungária Zrt. járműgyártásért felelős igazgatósági tagja (b3), Rékasi Tibor, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója (b4), Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt. elnök-vezérigazgatója (b5), Varga Mihály (b6), Zolnai György, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatója (b7, hátul), Barna Zsolt, az MBH Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója (b8), Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója (b10), Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója (b11), Wolf Péter, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese (b12) és Tóth Balázs, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója (j). (MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS