Öt kategóriában keresik „Az év felelős foglalkoztatóit”

2024. 06. 24., 21:10

Idén kilencedik alkalommal hirdeti meg az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázatát.

A pályázat évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, amelyek kiemelkedő és iránymutató tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén, valamint közzéteszi azokat a jó gyakorlatokat, melyek hozzájárulnak e terület fejlődéséhez. A felelős foglalkoztatói jó gyakorlatok feltárása, az attitűd elmélyítése minden szervezet érdeke kell legyen.

A díj az alábbi 5 kategóriában kerül kiosztásra:

I. kategória: Kisvállalkozások (50 főnél kevesebb foglalkoztatott, max. 10 millió eurónak megfelelő forintösszegű nettó árbevétel vagy mérlegfőösszeg. (A mikrovállalkozások is az I. kategóriában nyújthatják be pályázataikat.)
II. kategória: Középvállalkozások (250 főnél kevesebb, de 49 főnél több foglalkoztatott, max. 50 millió eurónak megfelelő forintösszegű nettó árbevétel vagy max. 43 millió eurónak megfelelő forintösszegű mérlegfőösszeg).
III. kategória: Nagyvállalatok I. (249-2000 fő közötti foglalkoztatott és 50 millió eurónak megfelelő forintösszeg feletti árbevétel).
IV. kategória: Nagyvállalatok II. (2000 fő feletti foglalkoztatott).
V. kategória: Egyéb gazdálkodó szervezetek.

Különdíjak:

All You Can Move „Tudatos egészség – különdíj azoknak a cégeknek, amelyek aktívan tesznek a munkavállalóik fizikai és mentális egészségmegőrzése, fejlesztése érdekében.
Mapei Kft.  „Zöld jövő – különdíj zöld megoldásokat alkalmazó munkáltatók számára, ahol napi szinten jelen van a környezetért történő tudatos felelősségvállalás, alkalmazzák és hirdetik ennek fontosságát.
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara „A Főváros Felelős Foglalkoztatója különdíja a legjobb, budapesti székhellyel rendelkező pályázónak.
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Képzési különdíja a képzés/szakképzés területén legkiemelkedőbb pályázó részére.

Pályázatok benyújtásának határideje: 2024. július 19. 12:00 óra.

Pályázatok benyújtása előtt a részvételi szándékot IDE KATTINTVA lehet jelezni.

Az Év Felelős Foglalkoztatója pályázat dokumentumai ITT érhetőek el.

További információ:

Szekretár Viktória Felelős Foglalkoztató tanácsadó

mobil: +36 20 412 3895;

e-mail: szekretár_viktoria@ofa.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-25 15:40:00
Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt. A termények tárolásához elegendő a raktárkapacitás, az idei termés nagy része már a tárolókban van – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS