Az AVON a Bloomberg nemek közti egyenlőség terén élen járó vállalatok listáján

2020. 01. 29., 12:15

A Bloomberg beválasztotta az AVON-t a 2020-as Gender Egyenlőségi Indexébe, ahol azok a cégek kapnak helyet, amelyek élen járnak a nemek közti egyenlőség előmozdításában. Az AVON második alkalommal kapta meg a megtisztelő kitüntetést, amely a vállalat a nők anyagi elismerésének és tanulási lehetőségeinek fejlesztése iránti elkötelezettségét tanúsítja.

A nők gazdasági szerepvállalásának előmozdítása az Avon DNS-ének szerves részét képezi immár több mint 130 éve. 2019-ben az AVON az alapvető vállalati értékeit további olyan programokkal is bővítette, amelyek női munkavállalóit hivatottak segíteni. Emellett életre hívta a globális stand4her kezdeményezést, amely célja, hogy egy jobb világot teremtsen a nők számára – a nők által.

Az AVON 2014-ben indította el a többéves globális női stratégiáját, amely során jelentős erőfeszítéseket tesz, hogy a szervezeten belül ledöntse az akadályokat női alkalmazottai előtt. Ezzel a stratégiával elindította „egyenlő munkáért egyenlő bért” elv érvényesülését, fejlesztette a rugalmas munkavégzés kultúráját, növelte a dolgozó szülők juttatásait és támogatását, és olyan programokat hívott életre, amelyek segítik a nők önmegvalósítását és saját potenciáljuk kiaknázását. Mindezt olyan területeken és feladatokban is tette, ahol a nők nincsenek jelen nagy számban.

„Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy egymást követő második évben is bekerültünk a Bloomberg Gender Egyenlőségi Indexébe. A nők helyzetének javítása és erősítése üzletpolitikánk és társadalmi szerepvállalásunk egyik legalapvetőbb pillére, így folyamatosan azon dolgozunk, hogy a vállalat keretein belül minél több lehetőséget biztosítsunk a hölgyek számára.  Ezért is örülünk az elismerésnek, amely még inkább arra motivál bennünket, hogy folytassuk ezen törekvéseinket” – nyilatkozta Angela Cetu, az AVON ügyvezető igazgatója. 

A Bloomberg 2020-as Gender Egyenlőségi Indexében 42 országban bejegyzett 325 társaság kapott helyet, akik közel 50 iparágat képviselnek az autóipartól a bankszektoron át, a szolgáltató ágazatokon, a gépgyártáson és az építőiparon keresztül a kiskereskedelemig.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS