2020. szeptember 10. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 09. 10., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

4 százalék közelében az infláció

  • A júliusi 3,8 százalék után augusztusban 3,9 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak éves összevetésben – jelentette a statisztikai hivatal.

Tovább araszol lefelé a gázolaj ára pénteken a magyar kutakon

  • A Mol 3 forinttal csökkenti a gázolaj literenkénti bruttó nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik.

Szakképzés: javuló mutatók, gyakorlatközpontú oktatás, emelkedő bérek

  • Az OECD éves oktatási jelentése szerint Magyarországon nemzetközi összevetésben is kimagasló szerepet tölt be a munkahelyen végzett gyakorlati képzés, jók a szakképzettséggel rendelkezők elhelyezkedési esélyei, és folyamatosan emelkednek az oktatói bérek.

Stratégiai megállapodást kötött az ITM és a Brain Bar

  • Három évre szóló stratégiai megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Brain Bar jövőfesztivál szervezőivel Budapesten, ennek értelmében a tárca lesz a fesztivál innovációs házigazdája.

Várják a jelöléseket az idei Gábor Dénes-díjakra

  • A kiemelkedően eredményes innovációs tevékenység elismeréseként az idén is odaítélik a Gábor Dénes-díjakat.

Alternatív módszer újíthatja meg a mezőgazdaságot

  • A népességnövekedés miatt az egyre nagyobb mennyiségű élelmiszer előállítása kihívást jelent a mezőgazdaság számára. Olyan fenntartható módszereket kell alkalmazni ezért az élelmiszertermelésben, amelyek lehetővé teszik a nagyobb tömegek ellátását.

Lassan többet költünk divatcikkekre a webshopokban, mint a hagyományos üzletekben

  • Bár a koronavírus-járvány kitörése után az eladások drasztikusan csökkentek, a magyar fogyasztók lassan visszatérnek a járvány előtti vásárlási szokásaikhoz – állapítják meg a GLAMI divatkereső platform friss kutatásában. Fordulóponthoz érkezett a divatcikkek online kereskedelme.

Erről lesz szó az idén először ingyenes think.BDPST konferencián

  • Az oktatás 21. századi jövője, az adatvédelem lehetőségei a koronavírus után, a technológiai óriásvállalatok szabályozásának kérdései és még számos érdekes téma kerül terítékre októberben a kelet-közép-európai régió egyik legfontosabb innovációs fórumán, a think.BDPST konferencián Budapesten.

Az autógyártás húzhatja ki a gödörből Szlovákia gazdaságát

  • A koronavírus-járvány okozta sokkot követően nyárra újra termelni kezdtek a legnagyobb hazai autógyártók Szlovákiában. Az idei gazdasági visszaesés várhatóan mégsem lesz olyan drasztikus, mint amire a második negyedéves adatok alapján számítottak.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS