2020. február 17. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 02. 17., 09:15

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hol és kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 8. heti lista

 • Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 17-én kezdődő 8. héten.

Közel 5 százalékkal nőtt a GDP 2019-ben

 • Magyarország bruttó hazai terméke 2019 IV. negyedévében a nyers adatok szerint 4,5, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 4,6 százalékkal nőtt  év/év alapon.

„Európa-verő” a magyar GDP-adat

 • Lassult a GDP-növekedés üteme az Európai Unióban 2019 utolsó negyedévében.

Munkahely-fenntartásra is igényelhető lesz a képzési támogatás

 • Reagálva a munkaerőpiac változásaira, átalakulnak a képzési támogatás szabályai. A kedvező változásoknak köszönhetően rugalmasabbá válik a támogatás igénylésének és felhasználásának folyamata.

Uniós támogatások: jelentős változásokra kell felkészülniük a gazdálkodóknak

 • Jelentős változásokra kell felkészülniük a gazdálkodóknak az új európai uniós támogatási időszakban, és azt már most biztosra vehetik a termelők, hogy csak akkor juthatnak majd területalapú támogatáshoz, ha eleget tesznek a környezeti szempontból előnyös gazdálkodás feltételeinek – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

Mintegy 50 kkv kerülhet be Magyar multi programba

 • Várhatóan mintegy 50 mikro-, kis- és középvállalkozás kerülhet be idén a kkv-stratégia kiemelkedő elemének tartott Magyar multi programba.

Nincs változás a Brexit miatt az ELEKÁFA és a MOSS eljárásokban

 • A NAV tájékoztatója.

Ismerik a kkv-k a mediációt, mégsem élnek vele

 • Rengeteg időt, pénzt és stresszt lehet megspórolni a gazdasági mediációval, amelynek előnyeivel a magyar vállalkozók is egyre inkább tisztában vannak – derül ki a BKIK kutatásából.

Lecsapott a Ciara, sokéves rekordot döntött a februári kárbejelentések száma

 • A viharciklon következtében csak a Groupama Biztosítóhoz 400 millió forintot meghaladó forint értékben érkezett kárbejelentés.

Bank360: hatalmas könnyítést kaptak a hiteligénylők, de a lehetőség jól el van rejtve

 • A hatályos jogszabályok alapján idén már online felhatalmazást is adhatunk a banknak, hogy helyettünk kérje le a jövedelemigazolásunkat a NAV-tól.

Leeshetett egy kis dohány a kamionról...

 • Kétmillió forint értékű adózatlan fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy férfi kocsijában. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás.

A nők jogai: a 25 éve beazonosított problémák továbbra is fennállnak

 • Az Európai Parlament képviselői a nők helyzetével foglalkozó ENSZ-bizottság 64. ülése előtt fogalmazták meg legfontosabb elvárásaikat.

Nem nőnek olyan tempósan a fizetések idén Szlovákiában

 • A gazdasági növekedés fokozatos lassulását a fizetéseken is megérzik Szlovákiában – derül ki a pénzügyminisztérium mellett működő Pénzpolitikai Intézet (IFP) előrejelzéséből.

Lubickolnak a profitban Nagyváradon

 • Évről évre egyre több nyereséget termel a nagyváradi élményfürdő. Tavaly tízmillió lej, azaz 2,1 millió euró folyt be innen a városkasszába.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-21 21:51:00
Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az NTAK első féléves adata alapján – írja a turizmus.com.
2023-09-21 20:21:00
A debreceni lakáspiacon is jellemző a túlkínálat és a csökkenő forgalom, ezért a ténylegesen fizetni tudó vevők határozzák meg a piacot, azok az eladók tudják sikeresen értékesíteni a lakásukat, akik hajlandók az alkura, amely jelenleg elérheti akár a 10–15 százalékot is – mondta el Dupka Melinda, a Melinda Ingatlan tulajdonosa az ingatlan.com-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS