Hol és kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 8. heti lista

2020. 02. 17., 08:30

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 17-én kezdődő 8. héten.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 17. és 21. között a vendéglátóhelyeket, jelmezkölcsönzőket, dekorációs kellékeket árusítókat ellenőrzik Budapesten.

Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, továbbá az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják, valamint az online pénztárgépekben rögzített adatok alapján nyomon követik a bevételek alakulását.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 17. és 21. között ellenőrzik a kereskedőket és a szolgáltatókat. Az ellenőrzések során a revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a minimálbér és a garantált bérminimum szabályainak betartását vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 17. és 21. között a megye közútjain ellenőrzik az EKÁER-bejelentések meglétét és szabályszerűségét, ezen belül 19-én a 44-es számú főút megyei szakaszán végeznek EKÁER-ellenőrzéseket.

Az igazgatóság munkatársai február 17. és 23. között

 • Kiskunmajsán és
 • Vaskúton

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, azt követően a pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Az igazgatóság egész évben ellenőrzi a vendéglátókat (éttermi vendéglátás, italszolgáltatás). Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai február 17. és 23. között is folytatják a takarítók ellenőrzését a megyeszékhely oktatási és egészségügyi intézményeiben.

A revizorok a héten Pécsett, Komlón, Sellyén és Mohácson, a vendéglátóhelyeken, a ruhaboltokban, és a taxisoknál vizsgálják az online pénztárgép használatát, a számla- és nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését.

A Mohácsi Busójáráson a kitelepülő árusok és vendéglátók a rendezvény minden napján számíthatnak az adóellenőrök jelenlétére.

A hivatal munkatársai továbbra is ellenőrzik a megye építkezésein az alkalmazottak szabályos foglalkoztatását.

Békés megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 17. és 21. között Bács-Kiskun megye közútjain ellenőrzik az EKÁER-bejelentések meglétét és szabályszerűségét, ezen belül 19-én a 44-es számú főút Bács-Kiskun megyei szakaszán végeznek EKÁER-ellenőrzéseket.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 17. és 21. között az online pénztárgépek adatkommunikációját ellenőrzik, ezen túl vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentéseit is. Az igazgatóság az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 17. hétfő: Mezőkövesd és környék
 • február 18. kedd: Miskolc
 • február 19. szerda: Miskolc
 • február 20. csütörtök: Kazincbarcika, Szerencs
 • február 21. péntek: Miskolc

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei február 17. és 21. között ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, az áruk eredetét a virág- és ajándékárusoknál és az édességboltokban.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 28-án és 29-én a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Az igazgatóság munkatársai februárban az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket (éves felülvizsgálat, adatkommunikáció, szüneteltetés vagy selejtezés bejelentése) ellenőrzik.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2020. február 17. és 21. között:

 • február 17. hétfő: Debrecen, Balmazújváros
 • február 18. kedd: Debrecen, Hajdúszoboszló
 • február 19. szerda: Debrecen, Létavértes
 • február 20. csütörtök: Debrecen, Hajdúdorog
 • február 21. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának vizsgálatára is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. februárban a megyei ajándéküzleteknél, vendéglátóhelyeknél, éttermeknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 17. és 21. között a megye közútjain ellenőrzik az EKÁER-bejelentések meglétét és szabályszerűségét, ezen belül 19-én a 44-es számú főút megyei szakaszán végeznek EKÁER ellenőrzéseket.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 17. és 21. között a szoláriumokat és konditermeket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. február 17. és 21. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 17. hétfő: Rétság és környéke
 • február 18. kedd: Szécsény, Balassagyarmat és környéke
 • február 19. szerda: Salgótarján és környéke
 • február 20. csütörtök: Pásztó és környéke
 • február 21. péntek: Bátonyterenye és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a pékségeknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága február harmadik hetében folytatja a vendéglátóhelyek ellenőrzését.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Emellett a vizsgálatok arra is figyelmet fordítanak, hogy az ellenőrzött vállalkozás elkészítette-e az év végi záróleltárát, valamint a melegkonyhás vendéglátóhelyeken a kedvezményes áfagyűjtőt a szabályoknak megfelelően használják-e. A vendéglátáson kívül figyelmet kap az őrző-védő vállalkozásoknál a foglalkoztatási szabályok betartása.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 8. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 17. hétfő: Nyíregyháza, Újfehértó
 • február 18. kedd: Vásárosnamény
 • február 19. szerda: Porcsalma, Csenger
 • február 20. csütörtök: Kisvárda
 • február 21. péntek: Nyírtura

A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is ellenőrzik.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 17. és 21. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • február 17. hétfő: Szedres, Nagydorog
 • február 18. kedd: Bonyhád
 • február 19. kedd: Dombóvár
 • február 20. csütörtök: Tamási
 • február 21. péntek: Paks

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 17. és 21. között Ajkán, Pápán és Veszprémben ellenőrzik a ruházati, bőr-, lábbeli- és textilkereskedőket, valamint a használtcikk-kereskedőket. A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 10. és 21. között a a virág- és ajándékboltokat, a vendéglátóhelyeket, a jelmezkölcsönzőket, valamint a ruhakereskedőket ellenőrzik.

Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják. Az érintett helyszíneken forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS