2020. február 13. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 02. 13., 08:45

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Dévavári Dezső: Amire kezet fogtunk, azt szerződésnek tekintem

 • Főleg online területen annyira gyorsan változik minden, hogy legfeljebb másfél-két évre látok előre – mondta az Üzletemnek Dévavári Dezső. Az Olcsóbbat.hu vezetője.

A járműgyártás rontotta le a decemberi ipari adatot

 • 2019 decemberében az ipari termelés volumene 1,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól; a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 3,7 százalékkal esett vissza. 2019-ben a termelés volumene 5,4 százalékkal nagyobb volt, mint 2018-ban – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Az EU sereghajtói között a decemberi magyar ipari adat

 • A novemberi 1,3 százalékos visszaesés után 2019 decemberében 3,9 százalékkal csökkent éves összevetésben az ipari termelés volumene az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Egyre közelebb az online cégek adóztatása

 • A digitális üzleti modellek térhódításával párhuzamosan egyre égetőbb kérdés annak megválaszolása, hogy az egyes országoknak van-e joga különadókat kivetni az ezt alkalmazó vállalkozásokra?

Közbeszerzés, 2019: rekordot döntöttek a hazai kkv-k

 • Rekordot döntöttek a magyar kis- és középvállalkozások a közbeszerzési piacon: minden eredményesen lefolytatott 100 közbeszerzési eljárásból 87 darabot, minden közbeszerzésben elköltött 100 forintból pedig 59 forintot a kkv-k nyertek el 2019-ben – ismertette a Közbeszerzési Hatóság a szervezet évértékelő sajtótájékoztatóján.

Figyelmeztet a NAV: az élelmiszer-automaták felügyeleti egységét minden évben felül kell vizsgálni

 • Az élelmiszer-automatát üzemeltetőknek évente felül kell vizsgáltatniuk valamennyi berendezésük automata felügyeleti egységét – hívja fel a figyelmet a NAV.

Hogyan csökkenthető a lakás-bérbeadás bevétele?

 • A bérbeadó magánszemély a lakás bérbeadásából származó bevételéből levonhatja az általa más településen bérelt lakás igazoltan megfizetett bérleti díját.

Pénteken még mindig tud csökkenni a benzin ára a magyar kutakon

 • A Mol 2 forinttal csökkenti a benzin nagykereskedelmi árát pénteken, a gázolaj ára ezúttal nem változik.

Üzleti minősítési rendszert indított a Bridge Budapest és az Opten

 • Üzleti minősítési rendszert indított a Vállalható Üzleti Kultúráért kezdeményezést működtető Bridge Budapest Egyesület és az Opten Informatikai Kft. – közölték a minősítési rendszert működtetők.

Valentin-napi roham a virágüzletekben

 • A hazai virágüzletek forgalma megduplázódik Valentin-napkor, de még az azt követő pár napban is erős. Az utóbbi években február 14-én divatba jött a nárcisz és a jácint.

Kivárta a NAV a nagyobb rakományt, bukott a Győr-Moson-Sopron megyei bűnszervezet

 • Nyolcan már letartóztatásban vannak abból a Győr-Moson-Sopron megyei bűnszervezetből, amely illegálisan gyártott cigarettát csempészett Angliába. A NAV a bűncselekményekből származó vagyonból mintegy félmilliárd forintot biztosított.

Gyorsabban regisztrálják a vonaton felejtett kígyót is

 • Két éve 5883, 2019-ben már 9029 talált tárgyat regisztrált a MÁV-Start. Ezekből minden második került vissza a tulajdonoshoz, a szám egy applikációnak köszönhetően emelkedhet.

A motorkerékpárt vásárlók is örülhetnek a román roncsprogramnak

 • Idén motorkerékpár vásárlását is támogatja a román állam a roncsautó-program keretében – jelentette be Costel Alexe környezetvédelmi miniszter.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.
2023-09-22 09:22:25
A fiatalok 54 százaléka részesíti előnyben az elektronikus fizetést az üzletekben. Ötödük 50-99 ezer forintért vásárol egy hónapban bankkártyával, de szintén 21 százalékuk több mint 200 ezer forintot költ el egy hónapban a K&H ifjúsági index szerint.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS