Dévavári Dezső: Amire kezet fogtunk, azt szerződésnek tekintem

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 11., 10:00

Főleg online területen annyira gyorsan változik minden, hogy legfeljebb másfél-két évre látok előre – mondta az Üzletemnek Dévavári Dezső. Az Olcsóbbat.hu vezetője szerint sikeresen megalapozták a cég idei terveit.

Dévavári Dezső úgy látja, hogy a célok meghatározása mellett fontosak az apró, napi sikerek, mert ezzel remekül lehet motiválni a kollégákat. Az Olcsóbbat.hu vezetőjeként hisz a tisztességes üzletekben, és azt sem titkolja, hogy néha érdemes kicsit álmodozni is. Mint mondja: egyszer szívesen kipróbálná magát egy nagygép pilótájaként. Amíg ez megvalósul, addig repüljenek velünk az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 145. interjújával.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Abszolút a mostani munkámat. Tavaly – nagyon szép évet zártunk az Olcsóbbat-tal, úgy gondolom, hogy sikeresen megalapoztuk az idei évi terveinket.

– Milyen távra tervez?

– Itt mindenki azt a választ várja, hogy hosszú távon, sok évre, ugye? Ez esetben csalódást kell okoznom. Nyilván vannak hosszú távú terveim, de annyira gyorsan változik minden – főleg online területen –, hogy legfeljebb másfél-két évre látok előre.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Részben vagy egészben tulajdonolni egy piacvezető online terméket.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Hú, ez nehéz kérdés! Nem emelnék ki senkit, úgy érzem, van egy olyan képességem, hogy azonnal meglátom másokban, ha valamiben annyival jobbak nálam, hogy miattuk érdemes változtatnom a szokásaimon.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Mindig tudják, merre tartunk és javarészt transzparensek a cég mutatói is. Kellenek a célok, apró sikerek, amiket ők is meg tudnak élni.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagygépes pilótaként.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Tisztességgel, amire kezet fogtunk, azt szerződésnek tekintem.

– Mire sajnálja az idejét?

– A bürokratikus és felesleges dolgokra. A munkám során főleg, de a magánéletben is: az is fel tud bosszantani, ha a bevásárlásom kétszer annyi ideig tart egy teljesen egyértelműen nem hatékony folyamat miatt…

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha rabolják az időmet, sumákolással vagy rosszindulattal. Utóbbival különösen.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármi, ami gyerekekkel kapcsolatos.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Mindenre sajnálom.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A család. És a legnépszerűbb videómegosztó oldal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.
2024-04-19 17:10:00
A kutatás-fejlesztés nyomán létrejövő szellemi alkotások hatékony védelmének és hasznosításának elősegítése a célja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat megújított együttműködésének.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.