Dévavári Dezső: Amire kezet fogtunk, azt szerződésnek tekintem

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 11., 10:00

Főleg online területen annyira gyorsan változik minden, hogy legfeljebb másfél-két évre látok előre – mondta az Üzletemnek Dévavári Dezső. Az Olcsóbbat.hu vezetője szerint sikeresen megalapozták a cég idei terveit.

Dévavári Dezső úgy látja, hogy a célok meghatározása mellett fontosak az apró, napi sikerek, mert ezzel remekül lehet motiválni a kollégákat. Az Olcsóbbat.hu vezetőjeként hisz a tisztességes üzletekben, és azt sem titkolja, hogy néha érdemes kicsit álmodozni is. Mint mondja: egyszer szívesen kipróbálná magát egy nagygép pilótájaként. Amíg ez megvalósul, addig repüljenek velünk az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 145. interjújával.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Abszolút a mostani munkámat. Tavaly – nagyon szép évet zártunk az Olcsóbbat-tal, úgy gondolom, hogy sikeresen megalapoztuk az idei évi terveinket.

– Milyen távra tervez?

– Itt mindenki azt a választ várja, hogy hosszú távon, sok évre, ugye? Ez esetben csalódást kell okoznom. Nyilván vannak hosszú távú terveim, de annyira gyorsan változik minden – főleg online területen –, hogy legfeljebb másfél-két évre látok előre.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Részben vagy egészben tulajdonolni egy piacvezető online terméket.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Hú, ez nehéz kérdés! Nem emelnék ki senkit, úgy érzem, van egy olyan képességem, hogy azonnal meglátom másokban, ha valamiben annyival jobbak nálam, hogy miattuk érdemes változtatnom a szokásaimon.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Mindig tudják, merre tartunk és javarészt transzparensek a cég mutatói is. Kellenek a célok, apró sikerek, amiket ők is meg tudnak élni.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagygépes pilótaként.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Tisztességgel, amire kezet fogtunk, azt szerződésnek tekintem.

– Mire sajnálja az idejét?

– A bürokratikus és felesleges dolgokra. A munkám során főleg, de a magánéletben is: az is fel tud bosszantani, ha a bevásárlásom kétszer annyi ideig tart egy teljesen egyértelműen nem hatékony folyamat miatt…

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha rabolják az időmet, sumákolással vagy rosszindulattal. Utóbbival különösen.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármi, ami gyerekekkel kapcsolatos.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Mindenre sajnálom.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A család. És a legnépszerűbb videómegosztó oldal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS