Dévavári Dezső: Amire kezet fogtunk, azt szerződésnek tekintem

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 11., 10:00

Főleg online területen annyira gyorsan változik minden, hogy legfeljebb másfél-két évre látok előre – mondta az Üzletemnek Dévavári Dezső. Az Olcsóbbat.hu vezetője szerint sikeresen megalapozták a cég idei terveit.

Dévavári Dezső úgy látja, hogy a célok meghatározása mellett fontosak az apró, napi sikerek, mert ezzel remekül lehet motiválni a kollégákat. Az Olcsóbbat.hu vezetőjeként hisz a tisztességes üzletekben, és azt sem titkolja, hogy néha érdemes kicsit álmodozni is. Mint mondja: egyszer szívesen kipróbálná magát egy nagygép pilótájaként. Amíg ez megvalósul, addig repüljenek velünk az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 145. interjújával.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Abszolút a mostani munkámat. Tavaly – nagyon szép évet zártunk az Olcsóbbat-tal, úgy gondolom, hogy sikeresen megalapoztuk az idei évi terveinket.

– Milyen távra tervez?

– Itt mindenki azt a választ várja, hogy hosszú távon, sok évre, ugye? Ez esetben csalódást kell okoznom. Nyilván vannak hosszú távú terveim, de annyira gyorsan változik minden – főleg online területen –, hogy legfeljebb másfél-két évre látok előre.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Részben vagy egészben tulajdonolni egy piacvezető online terméket.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Hú, ez nehéz kérdés! Nem emelnék ki senkit, úgy érzem, van egy olyan képességem, hogy azonnal meglátom másokban, ha valamiben annyival jobbak nálam, hogy miattuk érdemes változtatnom a szokásaimon.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Mindig tudják, merre tartunk és javarészt transzparensek a cég mutatói is. Kellenek a célok, apró sikerek, amiket ők is meg tudnak élni.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagygépes pilótaként.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Tisztességgel, amire kezet fogtunk, azt szerződésnek tekintem.

– Mire sajnálja az idejét?

– A bürokratikus és felesleges dolgokra. A munkám során főleg, de a magánéletben is: az is fel tud bosszantani, ha a bevásárlásom kétszer annyi ideig tart egy teljesen egyértelműen nem hatékony folyamat miatt…

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha rabolják az időmet, sumákolással vagy rosszindulattal. Utóbbival különösen.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármi, ami gyerekekkel kapcsolatos.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Mindenre sajnálom.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A család. És a legnépszerűbb videómegosztó oldal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS