Dévavári Dezső: Amire kezet fogtunk, azt szerződésnek tekintem

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 11., 10:00

Főleg online területen annyira gyorsan változik minden, hogy legfeljebb másfél-két évre látok előre – mondta az Üzletemnek Dévavári Dezső. Az Olcsóbbat.hu vezetője szerint sikeresen megalapozták a cég idei terveit.

Dévavári Dezső úgy látja, hogy a célok meghatározása mellett fontosak az apró, napi sikerek, mert ezzel remekül lehet motiválni a kollégákat. Az Olcsóbbat.hu vezetőjeként hisz a tisztességes üzletekben, és azt sem titkolja, hogy néha érdemes kicsit álmodozni is. Mint mondja: egyszer szívesen kipróbálná magát egy nagygép pilótájaként. Amíg ez megvalósul, addig repüljenek velünk az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 145. interjújával.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Abszolút a mostani munkámat. Tavaly – nagyon szép évet zártunk az Olcsóbbat-tal, úgy gondolom, hogy sikeresen megalapoztuk az idei évi terveinket.

– Milyen távra tervez?

– Itt mindenki azt a választ várja, hogy hosszú távon, sok évre, ugye? Ez esetben csalódást kell okoznom. Nyilván vannak hosszú távú terveim, de annyira gyorsan változik minden – főleg online területen –, hogy legfeljebb másfél-két évre látok előre.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Részben vagy egészben tulajdonolni egy piacvezető online terméket.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Hú, ez nehéz kérdés! Nem emelnék ki senkit, úgy érzem, van egy olyan képességem, hogy azonnal meglátom másokban, ha valamiben annyival jobbak nálam, hogy miattuk érdemes változtatnom a szokásaimon.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Mindig tudják, merre tartunk és javarészt transzparensek a cég mutatói is. Kellenek a célok, apró sikerek, amiket ők is meg tudnak élni.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagygépes pilótaként.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Tisztességgel, amire kezet fogtunk, azt szerződésnek tekintem.

– Mire sajnálja az idejét?

– A bürokratikus és felesleges dolgokra. A munkám során főleg, de a magánéletben is: az is fel tud bosszantani, ha a bevásárlásom kétszer annyi ideig tart egy teljesen egyértelműen nem hatékony folyamat miatt…

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha rabolják az időmet, sumákolással vagy rosszindulattal. Utóbbival különösen.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármi, ami gyerekekkel kapcsolatos.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Mindenre sajnálom.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A család. És a legnépszerűbb videómegosztó oldal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.
2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS