2020. április 28. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 04. 28., 09:25

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Már igényelhető az ingyenhitel az agrárvállalkozások számára

 • Ápilis 27-től igényelhető a mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére a teljes kamat-, költség- és díjmentes új Agrár Széchenyi Kártya – jelentette be Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

56 ezren váltak állástalanná márciusban

 • A munkanélküliségi ráta nem változott márciusban, a foglalkoztatottak száma ugyanakkor 56 ezerrel csökkent – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Hatalmasat esett a GKI konjunktúraindexe áprilisban

 • Példátlanul nagy mértékben, 33,1 ponttal esett a GKI konjunktúraindexe áprilisban, az üzleti és a fogyasztói várakozások egyaránt jelentősen romlottak – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. hétfőn.

Könnyítések és határidő-módosítások az áprilisi adócsomagban

 • A legfontosabb tudnivalókat a PwC Magyarország szakértői foglalták össze.

Koronavírus-járvány: rendkívüli munkajogi szabályok

 • A veszélyhelyzet idejére több olyan átmeneti jogszabályi rendelkezés született, amely eltér a munkajog rendes szabályaitól. A szabályokat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

Lakáskárok: vajon az otthonunkba is befurakodik a koronavírus-járvány?

 • Évről évre érdemes átböngészni a leggyakoribb lakáskárok listáját, hiszen amellett, hogy így könnyebben szabhatjuk saját igényeinkre a biztosításunkat, olyan lehetséges káresetekkel is szembesülhetünk, amelyekre korábban nem is gondoltunk volna.

Jelentősen csökkent az élősertés ára

 • Jelentősen csökkent az elmúlt hetekben az élősertés ára a koronavírus-járvány miatt – mondta Horváth István, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke hétfő reggel a Kossuth rádió műsorában.

Nyitva marad a határ a mezőgazdasági idénymunkások előtt?

 • A kiemelt fontosságú munkát végző, valamint a határ menti munkavállalók tagállamok közötti szabad mozgásának elősegítése érdekében adott ki gyakorlati útmutatót az Európai Bizottság.

Ursula von der Leyen: Ez valódi maraton lesz!

 • Az Európai Unió a globális partnereivel összefogva 2020. május 4-én útjára indítja a koronavírussal kapcsolatos globális válaszintézkedésekre irányuló adománygyűjtést.

Vannak, akik tartanak az állam gazdasági csomagjától Szerbiában

 • Már benyújthatják kérelmeiket a kis- és nagyvállalkozók Szerbiában a gazdaságserkentő intézkedéscsomag igénylésére.

A gyógyturizmus erősödhet a járvány után Romániában

 • Turizmusért Szövetség alakult Romániában, amelynek célja felkészíteni az idegenforgalmi ágazatot a válság leküzdésére.

Az álláshirdetések között is nő a home office népszerűsége Szlovákiában

 • Egyre több az otthoni munkavégzést kínáló álláshirdetés Szlovákiában – derül ki egy munkaközvetítő portál elemzéséből.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-21 21:51:00
Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az NTAK első féléves adata alapján – írja a turizmus.com.
2023-09-21 20:21:00
A debreceni lakáspiacon is jellemző a túlkínálat és a csökkenő forgalom, ezért a ténylegesen fizetni tudó vevők határozzák meg a piacot, azok az eladók tudják sikeresen értékesíteni a lakásukat, akik hajlandók az alkura, amely jelenleg elérheti akár a 10–15 százalékot is – mondta el Dupka Melinda, a Melinda Ingatlan tulajdonosa az ingatlan.com-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS