A gyógyturizmus erősödhet a járvány után Romániában

2020. 04. 27., 13:00

Turizmusért Szövetség alakult Romániában, amelynek célja felkészíteni az idegenforgalmi ágazatot a válság leküzdésére.

Utazási irodákat és utazásszervezőket megcélzó applikációt indított a román gazdasági minisztérium, amelynek célja annak a felleltározása, hogy az utazni vágyók milyen összegben fizettek be előlegeket olyan utakra, amelyekre nem került vagy kerülhet sor, az utazási irodák abból mennyit utaltak át az utazásszervezőknek, szállásadóknak – írja a Krónika.

Herman Rosner, a Turisztikai Ügynökségek Országos Szövetségének (ANAT) alapítótagja, turisztikai vállalkozó leszögezte: minden adat segítség lehet, mert az ágazat fellendítését célzó későbbi hatékony intézkedéseket csak konkrét információkra alapozva lehet meghozni.

„A járványhelyzet gazdasági válságot okozott, amely a későbbiekben tovább mélyülhet, ezért lényeges, hogy a döntéshozók folyamatosan konzultáljanak a vállalkozói szféra képviselőivel és szakemberekkel” – fogalmazott Herman Rosner.

Rosner úgy véli, a romániai gyógyturizmus akár ki is aknázhatja a járványhelyzetet, ám erre megfelelően fel kell készülni, tanulmányokkal bizonyítani az egészségre gyakorolt jótékony hatását. A következő években a belföldi turizmusra tevődik a hangsúly, ezen belül a gyógyturizmus lendülhet fel, ha a szolgáltatók megfelelően népszerűsítik annak pozitív hatásait.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.
2024-06-21 21:10:27
Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS