Vannak, akik tartanak az állam gazdasági csomagjától Szerbiában

2020. 04. 27., 14:30

Már benyújthatják kérelmeiket a kis- és nagyvállalkozók Szerbiában a gazdaságserkentő intézkedéscsomag igénylésére.

A szerb kormány által meghatározott 5,1 milliárd euró (608,3 milliárd dinár) értékű támogatás a koronavírus negatív gazdasági hatásait hivatott csillapítani – írja a Magyar Szó.

A nehéz időket megélő vállalkozóknak az Adóhivatalhoz kell fordulniuk a kérelmeikkel, a kedvezményeket mindenki igénybe veheti, aki március 15-étől nem bocsájtotta el foglalkoztatottjainak több mint 10 százalékát.

A segítség sok vállalkozónak mentőövként szolgál a jelenlegi körülmények között. Nagy Árpád, a zentai Gross ABC papír- és könyvkereskedés, számítógépek javításával és eladásával foglalkozó üzlete egyik vezetőjének elmondása szerint az érvényben lévő korlátozások komoly gazdasági ütéseket mérnek a cégekre.

„Az intézkedéscsomag nekünk is sokat számít. Korántsem mindegy, mekkora veszteséget halmoz fel a vállalat, legalább a pozitív számlaegyenleg megtartására törekszünk. Mi már igényeltük a támogatást, az adókedvezményekre és a minimálbérre vonatkozó lehetőségekkel is élünk, a felkínált kedvezményes hitel lehetőségére viszont nem tartunk igényt – mondta Nagy Árpád.

A gazdaságélénkítő intézkedéscsomag mentőövként szolgál sok vállalkozó számára, de olyanok is akadtak, akik nem igénylik. Egyesek előre félnek a következményektől, mások bizalmatlanok az állami intézkedéssel szemben, de olyan cégek is vannak, amelyek annyira stabilan állnak, hogy nincs rá szükségük.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-13 14:10:00
A gazdálkodók 81 százaléka számolt be arról, hogy a tartósan alacsony terményárak miatt kieső bevételek miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania. Ebben a helyzetben tovább nőtt a gépi bérmunka jelentősége – derül ki az Agroinform.hu felméréséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS