Koronavírus-járvány: rendkívüli munkajogi szabályok

2020. 04. 27., 16:45

A koronavírus járvány az élet minden területére hatással van, de ezek közül is kiemelkedik a munkaviszonyok területe. A járványhelyzetben több munkajogi szabály nehezen betarthatóvá vált. A munkáltatóknak és a munkavállalóknak nagyobb rugalmasságra van szükségük, sokszor annak érdekében, hogy a munkáltató működése és a munkaviszony fenntartható legyen. Ezért a veszélyhelyzet idejére több olyan átmeneti jogszabályi rendelkezés született, amely eltér a munkajog rendes szabályaitól. Milyen rendkívüli munkajogi szabályok érvényesülnek a járvány alatt? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

Távmunka a járvány alatt

Már a járvány előtt is volt arra lehetőség, hogy a munkavállaló távmunkát végezzen. A rendes munkajogi szabályok szerint erre akkor van lehetőség, ha a felek a távmunkavégzés keretében való foglalkozatásról a munkaszerződésben megállapodtak.

A járványhelyzetben viszont felértékelődött a távmunka szerepe, és az ilyen módon való munkavégzésre fokozott igény mutatkozik.

Ezért a veszélyhelyzet idejére olyan szabályozás született, miszerint a távmunka elrendeléséhez nincs szükség a munkaszerződés módosítására. A munkáltató egyoldalúan rendelheti el az otthoni munkavégzést vagy a távmunkát akkor is, ha a munkaszerződésben távmunkáról nem állapodtak meg a felek.

Továbbá, távmunka esetén nem kell tekintettel lenni a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatásra irányadó, naptári évenként összesen legfeljebb 44 munkanapos vagy 352 órás időbeli korlátra. Tehát a munkaszerződéstől eltérő távmunka a naptári évben ennél hosszabb időtartamra is elrendelhető.

A munkaidő-beosztás módosítása, munkaidőkeret

A rendkívüli helyzetben gyorsabban és váratlanabbul változhatnak a körülmények, amely a munkavállaló munkaidejének beosztására is hatással lehet. A rendes munkajogi szabályozás szerint a már közölt beosztást a beosztás szerinti napi munkaidő kezdetét megelőzően legalább 96 órával korábban módosíthatta a munkáltató akkor, ha a gazdálkodásában vagy működésében előre nem látható körülmény merült fel.

A veszélyhelyzetben irányadó szabályozás szerint a munkaidő-beosztás módosítására az általános szabályoktól eltérően is sor kerülhet. Például a munkakezdés előtt 96 óránál rövidebb idővel is közölheti a munkáltató a módosítást.

Viszont ebben az esetben is szem előtt kell tartani, hogy e jogával a munkáltató nem élhet vissza, a munkavállaló érdekeit köteles figyelembe venni, és intézkedése nem okozhat neki aránytalan sérelmet.

A munkaidőkeretben való foglalkoztatás lehetősége eleve azt a célt szolgálja, hogy a munkáltató rugalmasabban tudja beosztani a munkaidőt. A munkaidőkeret lehetővé teszi, hogy az adott időkereten belül a munkáltató az egyes munkanapok között a munkaidőt egyenlőtlenül ossza be. Az általános szabályok szerint a munkaidőkeret időtartama legfeljebb 4 hónap vagy 16 hét lehet, bizonyos esetekben (pl. többműszakos munkarend) legfeljebb 6 hónap vagy 24 hét, illetve kollektív szerződés alapján legfeljebb 36 hónap.

A veszélyhelyzetben érvényes átmenti szabályok szerint a munkáltató által elrendelhető munkaidőkeret általános jelleggel megemelésre került legfeljebb 24 havi munkaidőkeretre. Ez vonatkozik a jogszabály kihirdetése előtt elrendelt munkaidőkeretre is, amelyet a munkáltató legfeljebb 24 havi keretre meghosszabbíthat.

Fontos, hogy a hosszabb munkaidőkeret lehetősége nem érinti a napi/heti munkaidő maximumának kötelező szabályait, valamint a napi pihenőidőre és a heti pihenőnapra vonatkozó szabályokat. Ezekben az esetekben a Munka Törvénykönyvének rendes szabályaitól egyoldalúan továbbra sem lehet eltérni.

Egészségügyi ellenőrzés a járvány alatt

A munkáltató egyik alapvető kötelezettsége, hogy az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit biztosítsa. Járvány esetén e kötelezettség teljesítésére fokozottan kell ügyelni. Jelentős problémákat okozhat, ha például egy fertőzött munkavállaló kiszűrése nem történik meg, így megfertőzheti a többi dolgozót.

Az átmeneti szabályok ezért kifejezetten feljogosítják a munkáltatót arra, hogy a munkavállaló egészségi állapotának ellenőrzése érdekében a szükséges és indokolt intézkedéseket megtegye. Ennek körében a munkáltató megteheti, hogy kérdőíven vagy más módon nyilatkoztatja a dolgozókat. Joga van továbbá a szükséges és indokolt mértékben orvosi vizsgálatot végeztetni, például lázmérést elrendelni. A vizsgálatot természetesen nem a munkáltató, hanem az üzemorvos végezheti el. Az egészségi állapot ellenőrzése érdekében bevezetett intézkedésekről a munkavállalókat utasítás vagy belső szabályzat formájában célszerű tájékoztatni.

Fontos, hogy az egészségi állapot ellenőrzése során a munkáltató személyes adatokhoz juthat. Az egészségi állapotra vonatkozó személyes adatok különleges adatnak minősülnek. Ezen adatok kezelése során a munkáltatónak meg kell felelnie az adatvédelmi szabályoknak. Így különösen annak, hogy az adatkezelés nem lépheti túl a szükségesség és arányosság követelményét. A munkavállalókat tájékoztatni kell az adatkezelés céljáról és további feltételeiről is.

Eltérési lehetőség a Munka Törvénykönyvétől a járvány miatt

Az átmeneti szabályozás lehetővé teszi, hogy a munkáltató és a munkavállaló közös megegyezéssel eltérjenek a Munka Törvénykönyvének szabályaitól olyan esetekben is, amikor a törvény az eltérést nem engedi.

Az általános szabályok szerint a Munka Törvénykönyvének a munkaviszonyra vonatkozó szabályaitól a munkavállaló javára bármikor el lehet térni. A munkavállaló hátrányára azonban csak akkor lehetséges az eltérés, ha a törvény azt kifejezetten megengedi. Az átmeneti időszakban viszont közös megegyezéssel a munkavállaló hátrányára is el lehet térni akkor is, ha a törvény egyébként nem engedné. Természetesen ehhez a munkavállaló beleegyezése is szükséges, továbbá a munkáltató sem élhet vissza a jogszabály adta lehetőséggel. A feleknek a törvénytől eltérő megállapodása nem szólhat hosszabb időre, mint a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet megszűnésétől számított 30 nap.

 

dr. Szabó Gergely
ügyvéd, irodavezető partner
Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS