Ursula von der Leyen: Ez valódi maraton lesz!

2020. 04. 27., 16:00

Az Európai Unió a globális partnereivel összefogva 2020. május 4-én útjára indítja a koronavírussal kapcsolatos globális válaszintézkedésekre irányuló adománygyűjtést.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a globális egészségügyi szervezetek közös felhívást tettek közzé a koronavírus elleni küzdelmet célzó biztonságos, minőségi, hatékony és megfizethető diagnosztikai eljárásokhoz, terápiákhoz és oltóanyagokhoz való méltányos, globális hozzáférés megvalósítása érdekében.

E törekvés szellemében az Európai Unió és partnerei globális adománygyűjtő maratont szerveznek. A szervezők felkérik a világ országait és szervezeteit, hogy felajánlásaikkal segítsék a 7,5 milliárd eurós kezdeti finanszírozási cél elérését.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke így nyilatkozott: „Olyan összefogást kell kialakítanunk, amely egyesíti az egész világot – annak vezetőit és népeit – a koronavírussal szemben. Éppen 10 nap múlva globális adománygyűjtést indítunk. Ez valódi maraton lesz! Hiszen a koronavírus legyőzéséhez számos fronton globális válaszintézkedésekre és kitartó erőfeszítésekre van szükség. Oltóanyagot kell kifejlesztenünk, meg kell kezdenünk annak gyártását, majd azt el kell juttatnunk a világ minden szegletébe, és megfizethető áron elérhetővé kell tennünk.”

A kutatók és az innovátorok világszerte nagy erőkkel dolgoznak az életmentést és az egészségvédelmet szolgáló megoldásokon. Az Európai Bizottság május 4-én megkezdi az országok és üzleti alapítványok vállalásainak nyilvántartásba vételét. A Bizottság ugyanezen a napon bejelenti az egyre bővülő források folyamatos bevonásának kezdetét jelentő globális kampány soron következő mérföldköveit.

A Bizottság felkéri továbbá a kormányokat, az üzleti vezetőket, a közszereplőket, a jótékony magánszemélyeket, a művészeket és polgárokat, hogy hívják fel a figyelmet erre a globális adománygyűjtésre. Az összegyűjtött pénzeszközök három területre – a diagnosztikai eljárások, a kezelések és az oltóanyagok területére – összpontosulnak majd.

A kezdeményezésről, illetve a részvétel módjáról további információk a koronavírussal kapcsolatos globális válaszintézkedések honlapján találhatók.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-21 21:51:00
Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az NTAK első féléves adata alapján – írja a turizmus.com.
2023-09-21 20:21:00
A debreceni lakáspiacon is jellemző a túlkínálat és a csökkenő forgalom, ezért a ténylegesen fizetni tudó vevők határozzák meg a piacot, azok az eladók tudják sikeresen értékesíteni a lakásukat, akik hajlandók az alkura, amely jelenleg elérheti akár a 10–15 százalékot is – mondta el Dupka Melinda, a Melinda Ingatlan tulajdonosa az ingatlan.com-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS