Közösen fog okosotthon-fejlesztésbe a Samsung és a Tesla

Közösen fog okosotthon-fejlesztésbe a Samsung és a Tesla
2024. 01. 10., 15:10

Nem kellett sokat várni az idei év talán legérdekesebb együttműködésére, ami a Tesla energiagyűjtő és -tároló megoldásait fűzi össze a Samsung okosotthon-technológiájával. A megállapodás részleteiről a CES 2024-en beszéltek először.

A Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai kiállítás valószínűleg legizgalmasabb bejelentése a Tesla és a Samsung partneri megállapodása, ami a fenntartható okosotthon-fejlesztés jegyében született. A két cégóriás célja az, hogy a jelenleg rendelkezésre álló technológiák újradefiniálásával megreformálják a lakóingatlanok energiagazdálkodását. Jól mutatja a téma összetettségét, hogy az amerikai EV-gyártó három különböző termékkel, míg a dél-koreai elektronikai vállalat egy komplett okosotthon energiamenedzsment rendszerrel vesz részt az együttműködésben.

A SmartThings Energy, a Samsung okosotthon-technológiája mostantól szinkronizálhatóvá válik a Tesla energiatermék-csomagjával, ami – az elektromos járműveken felül – tartalmazza a Powerwall épületakkumulátort, a Solar Inverter napelemes áramátalakítót, valamint a cég Wall Connector töltési megoldásokat. Mindez egyrészt azt jelenti ez a három termék és a hozzájuk kapcsolódó elektromos autó összekapcsolható és felügyelhető a SmartThings Energy segítségével. Ez a rendszer lényegében egy személyre szabott energiavezérlő központot ad a felhasználók kezébe.

Chanwoo Park, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke szerint az új partnerség megváltoztatja a Tesla Energy ügyfeleinek életét. A SmartThings Energy és a megbízható Samsung-eszközök segítségével a Tesla-alkalmazások mellett könnyedén nyomon követhetővé válik a teljes otthon energiaellátás állapota. Úgy véli, a SmartThings Energy nem csupán egy energiafigyelő állomás, hanem egy otthoni szuperhős, akire az áramszünetek idején is számítani lehet. A segítségével valós idejű riasztásokat kaphatunk szélsőséges időjárási eseményekről, így például tájfunról vagy erős havazásról és minden másról is, ami veszélyezteti magát az otthonunkat, vagy annak biztonságos energiaellátását.

Az áramkimaradások előtt vagy alatt aktiválható lesz egy AI Energy Mode is, ami biztosítja, hogy a Tesla Powerwall tartalék energiája tovább kitartson. De a Tesla API-jának integrálása a Samsung rendszerébe nem csupán az innovációról szól: ez egy óriási ugrás a koreai gyártó Net Zero Home projektjében.

Drew Baglino a Tesla részéről hozzáfűzte: ez az együttműködés végre lehetővé teszi, hogy a termékeik intelligensen szinkronizálódjanak az ügyfelek otthonában lévő más eszközökkel. Az ötlet egyszerű, mégis erőteljes: irányíthatóvá és követhetővé válik az ügyfelek számára az otthonuk energiafelhasználása több eszközön keresztül – mindeközben a Samsung rendszere optimalizálja a Powerwall energiáját, még akkor is, ha nincs villamosenergia-hálózatra kötve.

A nagy leleplezésre a CES 2024-en kerül sor, a Samsung standján, ahol kiállítottak egy Tesla Powerwallal szinkronizált SmartThings Energy modellt. Bár a szolgáltatás még fejlesztés alatt áll, várhatóan 2024 második negyedévében elindul az értékesítése.

„Ez az együttműködés az életünk egyszerűsítéséről szól, és arról, hogy otthonunkat okosabbá, zöldebbé és összekapcsoltabbá tegyük. A Samsung és a Tesla egy olyan jövő felé nyitja meg az utat, ahol az otthoni energia kezelése olyan egyszerű, mint egy érintés a Samsung készülékén. Izgalmas idők állnak előttünk”írja a Samsung közleménye.

Gábor János

Főoldali kép: Tesla

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 12:10:11
A belügyminiszter május 24-i kezdettel az ország teljes területére kihirdette a tartósan vízhiányos időszakot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének kezdeményezését követően.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS