Ezzel érdemelhetné ki a Facebook-vezér a Nobel-díjat

2019. 05. 27., 14:45

A Facebookot le kellene állítani, amíg nem javítja ki a működési hibákat – mondja Robert Locascio, a LivePerson igazgatója.

Robert Locascio esetek sorával illusztrálta, milyen súlyos bajok vannak a Facebook működésével – írja a Computerworld.

A platformon például márciusban élő közvetítést adtak az Új-Zélandon elkövetett tömegmészárlásról: a streamet rengetegen nézték egyenes adásban. Az ismétlődő visszatöltéseknek csak az vetett gátat, hogy a hatóságok súlyos büntetést helyeztek kilátásba a platformoknak.

2018-ban kiderült, hogy 87 milllió Facebook-felhasználó személyes adatai kerültek a Cambridge Analyticához, amely a későbbi elnök, Donald Trump online kampányát segítette az illegálisan megszerzett információkkal.

A Facebook ellen jelenleg is számos per zajlik adatkezelési visszaélések miatt.

Locascio szerint Zuckerberg rombolja a társadalmat, és legjobb barátai, korábbi harcostársai szerint is rosszat cselekszik. Locascio úgy véli, itt az ideje, hogy Mark Zuckerbergnek levonja a konzekvenciákat, és leállítsa a Facebookot. Ez olyan lépés lenne Locascio szerint, amivel kiérdemelné a Nobel-díjat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS