Ezzel érdemelhetné ki a Facebook-vezér a Nobel-díjat

2019. 05. 27., 14:45

A Facebookot le kellene állítani, amíg nem javítja ki a működési hibákat – mondja Robert Locascio, a LivePerson igazgatója.

Robert Locascio esetek sorával illusztrálta, milyen súlyos bajok vannak a Facebook működésével – írja a Computerworld.

A platformon például márciusban élő közvetítést adtak az Új-Zélandon elkövetett tömegmészárlásról: a streamet rengetegen nézték egyenes adásban. Az ismétlődő visszatöltéseknek csak az vetett gátat, hogy a hatóságok súlyos büntetést helyeztek kilátásba a platformoknak.

2018-ban kiderült, hogy 87 milllió Facebook-felhasználó személyes adatai kerültek a Cambridge Analyticához, amely a későbbi elnök, Donald Trump online kampányát segítette az illegálisan megszerzett információkkal.

A Facebook ellen jelenleg is számos per zajlik adatkezelési visszaélések miatt.

Locascio szerint Zuckerberg rombolja a társadalmat, és legjobb barátai, korábbi harcostársai szerint is rosszat cselekszik. Locascio úgy véli, itt az ideje, hogy Mark Zuckerbergnek levonja a konzekvenciákat, és leállítsa a Facebookot. Ez olyan lépés lenne Locascio szerint, amivel kiérdemelné a Nobel-díjat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.
2022-08-08 12:19:08
Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS