Ezzel érdemelhetné ki a Facebook-vezér a Nobel-díjat

2019. 05. 27., 14:45

A Facebookot le kellene állítani, amíg nem javítja ki a működési hibákat – mondja Robert Locascio, a LivePerson igazgatója.

Robert Locascio esetek sorával illusztrálta, milyen súlyos bajok vannak a Facebook működésével – írja a Computerworld.

A platformon például márciusban élő közvetítést adtak az Új-Zélandon elkövetett tömegmészárlásról: a streamet rengetegen nézték egyenes adásban. Az ismétlődő visszatöltéseknek csak az vetett gátat, hogy a hatóságok súlyos büntetést helyeztek kilátásba a platformoknak.

2018-ban kiderült, hogy 87 milllió Facebook-felhasználó személyes adatai kerültek a Cambridge Analyticához, amely a későbbi elnök, Donald Trump online kampányát segítette az illegálisan megszerzett információkkal.

A Facebook ellen jelenleg is számos per zajlik adatkezelési visszaélések miatt.

Locascio szerint Zuckerberg rombolja a társadalmat, és legjobb barátai, korábbi harcostársai szerint is rosszat cselekszik. Locascio úgy véli, itt az ideje, hogy Mark Zuckerbergnek levonja a konzekvenciákat, és leállítsa a Facebookot. Ez olyan lépés lenne Locascio szerint, amivel kiérdemelné a Nobel-díjat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS