Ezzel érdemelhetné ki a Facebook-vezér a Nobel-díjat

2019. 05. 27., 14:45

A Facebookot le kellene állítani, amíg nem javítja ki a működési hibákat – mondja Robert Locascio, a LivePerson igazgatója.

Robert Locascio esetek sorával illusztrálta, milyen súlyos bajok vannak a Facebook működésével – írja a Computerworld.

A platformon például márciusban élő közvetítést adtak az Új-Zélandon elkövetett tömegmészárlásról: a streamet rengetegen nézték egyenes adásban. Az ismétlődő visszatöltéseknek csak az vetett gátat, hogy a hatóságok súlyos büntetést helyeztek kilátásba a platformoknak.

2018-ban kiderült, hogy 87 milllió Facebook-felhasználó személyes adatai kerültek a Cambridge Analyticához, amely a későbbi elnök, Donald Trump online kampányát segítette az illegálisan megszerzett információkkal.

A Facebook ellen jelenleg is számos per zajlik adatkezelési visszaélések miatt.

Locascio szerint Zuckerberg rombolja a társadalmat, és legjobb barátai, korábbi harcostársai szerint is rosszat cselekszik. Locascio úgy véli, itt az ideje, hogy Mark Zuckerbergnek levonja a konzekvenciákat, és leállítsa a Facebookot. Ez olyan lépés lenne Locascio szerint, amivel kiérdemelné a Nobel-díjat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS